Παλαιότερες

Το τσάρλεστον του Ζαϊρί...

SportDay

Οχι μόνο ο «Pasalimani 7», αλλά ούτε και ο «Kaminia 77» δεν θα μπορούσε να φανταστεί φτάνοντας στο τέλος του ημιχρόνου τι θα επακολουθούσε. Οσο και αν στο ποδόσφαιρο είναι μια παπαριά καμαρωτή, τα στατιστικά έδιναν 10 σουτ στον Παναθηναϊκό και ένα στον Ολυμπιακό. Ο Ζεβλάκοφ είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή για να μπει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που ερχόταν από τραυματισμό.

Αυτό, όμως, που τα έλεγε όλα ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού στο γήπεδο. Ηταν η ομάδα που είτε εναντίον της Αρσεναλ παίζει, είτε της Αλκμααρ και του Παναθηναϊκού ακολουθεί το σύστημα-σλόγκαν του ΟΠΑΠ: όλοι πίσω από τη σέντρα, βαθιές μπαλιές στον Μήτρογλου και «Αμα σου κάτσει;». Στον Ολυμπιακό του έκατσε. Και όταν μετά το γκολ του Μήτρογλου στο 45ο λεπτό ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, φάνηκαν τα χρόνια προβλήματα του Παναθηναϊκού.

Πρώτα αυτό που είχε πει σε μια δήλωσή του πριν από λίγο καιρό ο Κώστας Κατσουράνης. Οτι ο πρωταθλητής έχει το προβάδισμα. Ιδιαίτερα όταν ο πρωταθλητής έχει πάρει 12 πρωταθλήματα τα τελευταία 13 χρόνια και η διοίκηση του διεκδικητή έχει κάνει ό,τι μπορεί για να αγχώσει τους παίκτες, σαν να φτάσαμε στο 2012 και αν δεν πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, δεν θα έχει άλλη ευκαιρία.

Δεύτερον, διότι όταν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω στο σκορ και τα χαφ του αναγκάζονται να ανέβουν, φαίνονται οι αδυναμίες στην άμυνά του. Ο λόγος είναι ότι ο Κατσουράνης και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ποιοτικοί παίκτες, αλλά δεν είναι στην πρώτη ποδοσφαιρική ηλικία και όταν ανεβαίνουν οι αμυντικοί, πρέπει να «καθαρίζουν» τις αντεπιθέσεις μόνοι τους. Και σε αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός έπεσε σε μια αναπάντεχη κέντα.

Στον αθλητισμό συμβαίνει ένας αθλητής να «έχει» έναν άλλον. Δηλαδή ενώ από προϊστορία η διαφορά τους να είναι μικρή, στη mano a mano αντιμετώπιση η διαφορά να γίνεται τεράστια. Στο χθεσινό ματς φάνηκε ότι ο Ζαϊρί «έχει» τον Σπυρόπουλο. Οτι με το τσάρλεστον που χορεύει όταν ξεκινάει την ντρίμπλα ο Ζαϊρί, ο Σπυρόπουλος μπλέκεται και αρχίζει την πισωπεταλιά.

Το ίδιο όμως συνέβαινε και στην άλλη πλευρά, όπου ο Σεϊταρίδης χωρίς προετοιμασία έχει μηδενική ευκινησία. Το αποτέλεσμα ήταν ένας παίκτης που αποκτήθηκε για αναπληρωματικός να «χορέψει» τη μοιραία εδώ και χρόνια άμυνα του Παναθηναϊκού.

Τέλος, ας σημειωθεί πόσο υπερτιμημένο είναι το κοουτσάρισμα στη διάρκεια του αγώνα. Τρεις αλλαγές έκανε ο Ολυμπιακός και τις τρεις αναγκαστικές. Το θέμα ήταν πόσο καλά είχε προετοιμαστεί η ομάδα, πόσο ήθελαν τη νίκη οι παίκτες και κυρίως πόση εμπιστοσύνη είχαν στον εαυτό τους. Πλησιάζοντας τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου στον Ολυμπιακό πρέπει να αγοράσουν παίκτες, για τον Παναθηναϊκό όμως η εμπιστοσύνη δεν αγοράζεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x