Παλαιότερες

Ο Τεν Κάτε δεν είχε αυτοπεποίθηση

www.sport-fm.gr

Το ντέρμπι έχει ολοκληρωθεί εδώ και κάποιες ώρες. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα και δίκαια 2-0 μεταφέροντας τα προβλήματα στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα ντέρμπι κρίνονται στο πάθος και τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Η τακτική και τα συστήματα ίσως έχουν μικρή σημασία Αυτό έγραψα άλλωστε παραμονές του ντέρμπι. Ωστόσο με το συγκεκριμένο ματς έβγαλα ένα ακόμα συμπέρασμα. Ότι τσαμπουκά και πάθος δεν αρκεί να έχουν μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά πάνω απ’όλα ο προπονητής. Ο Χενκ Τεν Κάτε δήλωνε όλη την εβδομάδα ότι η ομάδα του έχει αυτοπεποίθηση, ότι θέλει να αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά της. Ο Ολλανδός μπορεί να το πίστευε αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο δεν φάνηκε.

Από την πρώτη στιγμή φέτος παίζει με ένα κλασσικό σύστημα. 4-2-3-1 έχοντας τον Σισέ στην κορυφή, Λέτο-Καραγκούνη-Σαλπιγγίδη μεσοεπιθετικά και συνήθως Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη αμυντικά χαφ. Με την απουσία του «Καρα» η λογική φέρνει το Νίνη στη βασική 11αδα για μια ομάδα, η οποία έχει το καλύτερο ρόστερ που έχει δει η Παιανία τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχεις μάθει λοιπόν την ομάδα σου να παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Βρίσκει τρόπο να σκοράρει και είναι πρώτη στην βαθμολογία. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αλλάξεις ξανά το σύστημα. Να μπερδέψεις την ομάδα σου σε ένα ματς όπου εσύ ο ίδιος αναφέρεις όλη την εβδομάδα ότι θέλεις να αποδείξεις την ανωτερότητά σου. Μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθείς να δημιουργήσεις. Αν δεν το κάνεις και προσπαθήσεις να προσαρμοστείς στα πλάνα του αντιπάλου σου τότε κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν δικαιούσαι να διεκδικήσεις ούτε τους βαθμούς ούτε τις εντυπώσεις.

Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα ένιωθε κάπως καλύτερα σήμερα αν στην ήττα με σκορ 2-0, ο Τεν Κάτε είχε αποφασίσει να παρατάξει την ομάδα του όπως κάθε Κυριακή. Με επιθετικό πνεύμα, διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο κι όχι προσαρμοσμένη στα πλάνα ενός κουρασμένου και με πολλά προβλήματα Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x