Παλαιότερες

Αλέφαντος vs Μίνου (στο Μακεδονία TV)

SportDay

Με τα μεθεόρτια του ντέρμπι, τις αναλύσεις και τα σχόλια των δημοσιογράφων δεν ασχολήθηκα καθόλου, αγαπητέ αναγνώστη. Ο,τι ήθελα να μάθω για τον «Πατέρα των μαχών» το άκου σα λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα στον NovaΣΠΟΡ FM από τον πλέον ειδικό. Τον Κώστα Γκόντζο…

Δύο γεμάτες νοήματα κουβέντες του Κώστα ήταν αρκετές για να λυθούν όλες μου οι απορίες για την αποκαρδιωτική εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού:

«Δεν μπορεί να σε δείχνει η κάμερα να εκτελείς πλάγιο πέντε λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι και να μην έχουν ιδρώσει οι μασχάλες σου. Εχουν ιδρώσει οι δικές μου οι μασχάλες τώρα, μυρίζουν, που είμαι στο γραφείο μου και δεν έχουν ιδρώσει οι δικές τους; Σοβαρά μιλάμε τώρα;».

Τιμώ τον Κώστα όχι μόνο για την εύστοχη παρατήρησή του, αλλά κυρίως επειδή είχε το θάρρος να δώσει τα προγνωστικά του για τα μεγάλα ντέρμπι της Κυριακής μία μέρα πριν. Εγραψε το Σάββατο στην «Derbynews»: «Τέσσερα διπλά βλέπω αύριο. Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκό στο μπάσκετ, Ρεάλ και Ντόρα».

Βουλωμένο γράμμα διάβασε το αγόρι μου. Ενωσε την ευχή σου με τη δική μου, φίλε αναγνώστη. Πρόκειται για το καλό της ανθρωπότητας. Διότι με την επιτυχία που έχει ο Κώστας μου στις προβλέψεις, αν ξεγελαστεί και κάνει και καμιά πιο τολμηρή, για παράδειγμα ότι η προφητεία των Μάγιας για το τέλος του κόσμου το 2012 είναι μούφα, τη βάψαμε. Δεν θα προλάβουμε να καμαρώσουμε τον Σαμαρά πρωθυπουργό (θα πιάσει τόπο τουλάχιστον η κατάρα του επίτιμου).

Αλλάζω θέμα διότι έφτασε η ώρα να σου κάνω ένα δώρο ζωής, dear. Ολα όσα άκουσες για τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Νίκου Αλέφαντου και τον διάλογό του με τον Γιώργο Μίνο στην εκπομπή του Κώστα Χήτα στο Μακεδονία TV είναι ψέματα. Καμιά περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει τη μαγεία όσων συνέβησαν τη Δευτέρα το βράδυ…

Τολμώ να πω –με τον κίνδυνο να μου κόψει την καλημέρα ο Θέμης Σινάνογλου– ότι επρόκειτο για την πιο απολαυστική συνέντευξη του μεγαλύτερου Ελληνα προπονητή, ύστερα από εκείνη στην Ελλη Στάη…

Επειδή έμαθα ότι η συλλεκτική εκπομπή αφενός δεν θα προβληθεί σε επανάληψη παρά την απαίτηση χιλιάδων τηλεθεατών οι οποίοι έχασαν τα αυγά, επειδή προτίμησαν να δουν τα καλάθια του Παπακαλιάτη την ίδια ώρα-, αφετέρου δεν έχει ανέβει ακόμη στο youtube, αποφάσισα να σε λυτρώσω από το δράμα που βιώνεις, αναζητώντας την…

Υστερα από μιάμιση ώρα απομαγνητοφώνησης μπορώ σήμερα να σου παρουσιάσω τα καλύτερα σημεία της ιστορικής εκπομπής. Νίκος Αλέφαντος unplugged μιλά για:

Τον Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Εχεις δει κάνα Σίλβα να παίζει ποδόσφαιρο; Αυτός άμα θα παίξει Βραδυποριακός - Ταλαιπωρια κός τη Μεγάλη Παρασκευή, θα δεις τον Θανάση τον Μπέμπη που 'ναι 78 χρονών να πετάει μπροστά του, σοβαρά μιλάτε; Ο Σίλβα παίζει στην εθνική Βραζιλίας γιατί έχει δεξιά τον Ραμίρεζ, αριστερά τον Φέλο (σ.σ.: εννοεί τον Φελίπε Μέλο), καρότσι τον επάνε οι παιχταράδες. Μη γελάς, ακούστε να μαθαίνετε για να ξυπνήσετε, θα σας τα πω και τα δικά σας».

Τους σκάουτερ του Παναθηναϊκού: «Τα σκάουτερ του Παναθηναϊκού δεν είναι καλοί. Αμα είσαι σκάουτερ, θα κάτσεις και θα πεις "καλημέρα σας, είμαι σκάουτερ, με πληρώνετε, θέλω σέντερ μπακ". Δεν θέλω να σου πω τι προσόντα πρέπει να έχει για να μην τους ξυπνήσουμε κιόλας, να τα βρούνε μόνοι τους. Τον Μέλερ… Μπέλκερ, τον Μέλεκερ (σ.σ.: και οι τρεις είναι ο Μέλμπεργκ) πόσο τον ζητάγανε; Πάρε τρία εκατομμύρια θα έλεγα εγώ. Δεν τα λένε. Τον Γκαντέ, Γκάντι, πώς τον λένε αυτόν, τι τον πήρες; Και καταλήγεις στο τέλος με Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο, Γκάμπριελ; Καλώς τα 3-0».

Τον Σάντος: «Πήγαινε, ρε Μίνο, ξύπνα τον προπονητή σου, πιάσ' του το κεφάλι με γυαλόχαρτο, φτιάχ' του λίγο το μυαλό του, βάλε τον Βιεϊρίνια δίπλα στον Μουσλίμοβιτς. Κοιμάστε, ρε; Δεν ξέρω, έχουνε Πυρηναία Ορη στην Πορτογαλία; Λες και είναι τσοπάνος μοιάζει. Με ένα κεφάλι κάτω, γέλιο ποτέ. Ασε τώρα, ρε».

Τον Ηρακλή και τον Κωφίδη: «Ο Ηρακλής είναι έτοιμος για διαβάθμιση. Ο Κωφίδης, μ' όλο τον σεβασμό, είναι ξέρω γω για κάνα κατάστημα που χει ροκ τραγούδια να βάλει την πλάκα να χορέψει ο κόσμος. Πού την έμαθε την προπονητική ο Κωφίδης, στο ντραμς;».

Τον Προτάσοφ: «Τα ίδια και με τον Προτάσοφ, που ήτανε παιχταράς. Του λέω: "Παιδάκι μου, δεν κάνεις για προπονητής, ξέχασέ τα, άσε τον Λουμπανόφσκι, εσύ είσαι για να φορέσεις τα ράσα να πας στο Αγιον Ορος να βγάλεις κάνα λόγο, να γίνεις ψάλτης δεξιός. Για την εκκλησία, μάνα είσαι. Αν εσύ τώρα πας σε μια εμπόλεμο κατάσταση, οι Τούρκοι θα 'χουνε φτάσει στο Σύνταγμα και συ θα κολυμπάς στη Μύκονο"».

Τον Παπάζογλου του ΠΑΟΚ: «Μίνο, ακούς; Για τον Παπάζογλου αύριο χτίζουνε μια πολύ κατοικία στο Μαρούσι, αλλά με την παλιά σχολή με τα μπετά. Στείλ' τον για μεροκάματο να κονομήσει και άσ' την μπάλα, πες του».

Τη δυναστεία του Ολυμπιακού: «Είναι δεμένος ο πρόεδρος και με τη "Θύρα 7", που 'ναι συγκλονιστικοί αυτοί, κάνουνε μια κατά σταση Ιράν. Ιράν είναι ο Ολυμπιακός. Ολη η Ευρώπη τρέχει και η Αμερική, και λένε "εγώ θα βγάλω και ουράνιο, να κάνω την ατομική μπόμπα". Τι είναι αυτά που λέτε, ρε παιδιά, θα πάρεις τη δυναστεία με τον Σπυρόπουλο που 'ναι 1,15; Καληνύχτα».

Λίγα λεπτά πριν από το τέλος της εκπομπής ο κορυφαίος Ελληνας τεχνικός έκανε μια μικρή παύση για να πάρει ανάσα και ο Μίνος βρήκε την ευκαιρία να τον ρωτήσει κάτι: «Δηλαδή, κύριε Αλέφαντε, η Καβάλα δεν μπορούσε να νικήσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη;». Ο δάσκαλος τον έβαλε αμέσως στη θέση του: «Ελα, μωρέ, τώρα. Τι είναι αυτά που μας λες, κύριε Σπίνο (σ.σ.: εννοεί τον Μίνο), ξέρεις τι μου λες τώρα;».

Ο ατρόμητος Μίνος (ή Σπίνος) δεν πτοήθηκε. Συνέχισε, ρωτώντας τον «Αλέ» αν συμφωνεί ότι όσα έγιναν πριν από το ντέρμπι επηρέασαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Νικόλας έκανε εύκολα το 2-0:

«Ελα τώρα, τι να συμφωνήσω; Αυτά είναι της πλάκας πράγματα. Ακου τώρα. Στα λέω εγώ τώρα, το 'πες εσύ το δικό σου. Ηρθανε, μπήκανε μέσα με τα τρανζίστορ το παραμύθι στο Μαρακανά –ο ΝΑίνης χόρευε κιόλας. 70 λεπτά είχανε, μπήκανε, βγήκανε, έπρεπε να τελειώσουμε στα 5, τελειώσαμε στα 2, εντάξει είναι».

Ο Αλέφαντος, ζεστός πια, έκανε ένα σχόλιο για τον Μήτρογλου: «Ο Μίτογλου έχει ένα προσόν που δεν το 'χουνε οι άλλοι». Ο Μίνος δεν έβαλε μυαλό. Αντίθετα συνέχισε να ξύνεται στη γκλίτσα του δασκάλου: «Μήτρογλου, κύριε Αλέφαντε. Ο Μίτογλου ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ. Μήτρογλου».

Ο «Αλέ» δέχτηκε την ασίστ και σκόραρε σε κενό τέρμα: «Μήτρογλου, ρε παιδί μου, δεν μας ενδιαφέρει τώρα. Ή Μίτογλου ή Μήτρογλου, μην κουραζόμαστε, εγώ σας έχω πει τόσα που σας έχω πει. Μπορείτε να εξηγήσετε εσείς τι είναι ο Μίτογλου; Ε, άκου να μαθαίνεις τότε. Ξυπνάτε να μαθαίνετε μπάλα. Κύριε Μίνο, να μαθαίνετεεεε».

Απλώς ακαταμάχητος…

ΜητρογΛούκι Λουκ

Ο φτωχός και μόνος καουμπόι του Ολυμπιακού είναι ο άνθρωπος των μεγάλων παιχνιδιών. Ο ΜητρογΛούκι Λουκ πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του Βύντρα, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του για την υπεράσπιση των πρωτείων του Ολυμπιακού. Παρ' ότι ο θρύλος λέει πως ο πρόεδρος τον απείλησε ότι θα του βάλει τα όπλα εκεί που ξέρει, ο ΜητρογΛούκι Λουκ δεν μάσησε και συνέχισε να πυροβολεί δίχως έλεος. Δόξα την Ντόλι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x