Παλαιότερες

Μάλλον ατυχήσαμε Ντούσαν....

www.sport-fm.gr

Μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την Εβερτον ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υπεραμύνθηκε της επιλογής του να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους πλέον ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Έξω ο Νάτσο Σκόκο, ο Μαντούκα, ο Μπλάνκο, ο Αραούχο και σε σχέση με το αρχικό σχήμα του τελευταίου διαστήματος και ο Καράμπελας. Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε πως «αν η απόφαση μου αυτή ήταν σωστή θα το κρίνετε εσείς. Για μένα πάντως ήταν».

Χίλια συγγνώμη, αλλά εκ του αποτελέσματος, μόνο και μόνο, αποδεικνύεται τουλάχιστον ατυχής. Η ομάδα ηττήθηκε κι έτσι μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο χάθηκε και ο τρίτος φετινός στόχος που ήταν μια καλή παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς κέρδισε η ΑΕΚ από το χθεσινό παιχνίδι; Την κάκιστη παρουσία της στο πρώτο ημίχρονο με αυτή την πειραματική ενδεκάδα σε ευρωπαϊκό μάλιστα παιχνίδι;. Μήπως «έβγαλε» μάτια κάποιο από τα νέα πρόσωπα της ενδεκάδας για να πει κανείς… «άξιζε τον κόπο βρε αδερφέ»; Μήπως ξεκουράστηκε ή προστατεύθηκε τελικά κάποιος από τα συνεχή ματς; Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, αρχικά ο Μαντούκα, και στη συνέχεια ο Σκόκο με τον Μπλάνκο χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, όπου η απόδοση της ΑΕΚ βελτιώθηκε θεαματικά. Ο Σκόκο, δε, τραυματίστηκε κιόλας. Κι αν ξεκουράστηκαν, τέλος πάντων, για ποιο λόγο ξεκουράστηκαν; Για να παίξουν στο πρωτάθλημα και το.. Κύπελλο; Εκτός αν ο Μπάγεβιτς ελπίζει ακόμα πως θα καταφέρει να καλύψει τη διαφορά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και θα διεκδικήσει, αν όχι τον τίτλο, τουλάχιστον μία θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Αλλιώς να διεκδικήσει τι; Την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου μένοντας έξω από το φετινό; Λογική δεν υπάρχει σ’ αυτό. Την εκδοχή πως με τις επιλογές του ο Μπάγεβιτς πέταξε "λευκή πετσέτα" μπροστά στα προβλήματα, προσωπικά, μου είναι δύσκολο να την αποδεχθώ μια και στο δικό μου μυαλό είναι από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες και μακράν ο κορυφαίος προπονητής που έχει δει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελέυταία χρόνια.

Κακά τα ψέματα πάντως, η πρόκριση στην επόμενη φάση έμοιαζε με όνειρο έτσι κι αλλιώς. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι, πως στην κατάσταση που είναι η ΑΕΚ με την διοικητική αβεβαιότητα και το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, που έχει επιπτώσεις και στους ποδοσφαιριστές, κάθε νίκη είναι ένεση ηθικού. Είναι παράταση ζωής. Και στο χθεσινό παιχνίδι, όπως εξελίχθηκε, οι τρεις βαθμοί, με ορθολογικό σχήμα στο χορτάρι, ήταν τουλάχιστον στο πλαίσιο του εφικτού. Η ΑΕΚ αυτή την περίοδο δεν έχει περιθώριο να… σπαταλάει νίκες, ελπίδες και τον χρόνο που θα έδιναν αυτές.




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x