Ευρώπη

Χαλαρά...

Παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός νίκησε με 80-68 την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας και παρέμεινε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της διοργάνωσης μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης φτάνοντας τις πέντε νίκες σε έξι ματς. "Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι", ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός νίκησε με 80-68 την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας και παρέμεινε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της διοργάνωσης μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης φτάνοντας τις πέντε νίκες σε έξι ματς. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Μπατίστ και Πέκοβιτς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο ματς και κατάφερε πολύ νωρίς να ανοίξει τη διαφορά και να προηγηθεί με 7-0. Η μπάλα περνούσε συνέχεια κοντά στο καλάθι με τον Νίκολα Πέκοβιτς να μην έχει αντίπαλο και να δίνει στους «πράσινους» διψήφιο προβάδισμα (19-8). Η είσοδος του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο ματς ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία εξέδρας και συμπαικτών και έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης και νταμπλούχοι Ελλάδος άγγιξαν το +20 (31-12) με σερί 7-0 και τον Λιθουανό γκαρντ να δίνει τη μια ασίστ μετά την άλλη.

Οι Ιταλοί, όμως, αντέδρασαν και με σερί 9-0 κατάφεραν να μειώσουν σε 31-21 με τους Μασιούλις και Χολ να βοηθούν την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο να μειώσει τη διαφορά. Η είσοδος των Σερμαντίνι και Καλάθη έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό και οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισαν να διατηρούν τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο με το ημίχρονο να τελειώνει 44-32 υπέρ των «πρασίνων».

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πάτησαν και πάλι το γκάζι και έφτασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +20 53-36, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Οι «πράσινοι» παίζοντας πολύ καλή άμυνα δεν επέτρεψαν στους Ιταλούς να κάνουν το παιχνίδι τους, δεν έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, τα σουτ τους ήταν όλα υπό πίεση και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου (63-48).

Η ομάδα του Πιέρο Μπούκι κάνοντας σερί 9-0 στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση της νίκης καθώς μείωσε σε 63-57. Οι «πράσινοι» έχοντας χάσει την αυτοσυγκέντρωση τους έδωσαν εύκολους πόντους στους Ιταλούς, οι οποίοι με τους Μασιούλις, Μπουλέρι και Χολ έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και έτσι «ψαλίδισαν» τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός, όμως, αντέδρασε, ανέβασε τη διαφορά και πάλι στους 13 πόντους (74-61) με τρίποντο του Σπανούλη, τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς και κάπου εκεί όλα τελείωσαν…

Δεκάλεπτα: 27-12, 44-32, 63-48, 80-68

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 3, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 11, Μπατίστ 12, Φώτσης 8, Νίκολας 5, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5, Πέκοβιτς 16, Καλάθης, Σερμαντίνι 4, Γιασικεβίτσιους 4.

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Μπούκι): Μαντσινέλι 3, Χολ 10, Μασιούλις 17, Μορντέντε 8, Φίνλεϊ 7, Μπουλέρι 8, Ρόκα 6, Μπερντ, Βιτζιάνο 9.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x