Παλαιότερες

Να βρει λύση με τον Ουέιφερ

SportDay

Ο κόσμος του Ολυμπιακού γκρινιάζει για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού μετρίασε λίγο τη δυσφορία των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων, που φωνάζουν (όχι όλοι βέβαια, αλλά μέρος αυτών) για το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν παίζει όσο ορθολογικά θα έπρεπε κατά τη γνώμη τους να παίζει. Η κάκιστη εμφάνιση με την Ορλεάν αποτέλεσε την αφορμή για να παραμείνει η γκρίνια στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ο «δράκος» ούτε δύο χρόνια δεν είναι στο λιμάνι. Επομένως, θα ήταν ολίγον τι απίθανο ο Ολυμπιακός να παίζει το μπάσκετ που παίζει ο Παναθηναϊκός, το οποίο φέρουν ως παράδειγμα οι φίλοι των Πειραιωτών. Ο Ομπράντοβιτς συμπλήρωσε δεκαετία στους «πράσινους», στα πρώτα δύο χρόνια αντιμετώπισε την αμφισβήτηση (αλλά και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης), αλλά –ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό– επικράτησε η λογική και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Ο Γιαννάκης έχει την ομάδα του πρώτη στο πρωτάθλημα, στην Ευρωλίγκα οι ήττες και κυρίως οι εμφανίσεις με Μάλαγα και Παρτίζαν (αλλά και η... σαν ήττα με την Ορλεάν) πληγώνουν, αλλά υπάρχει περιθώριο επανόρθωσης στη συνέχεια, ενώ στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης του τροπαίου. Με λίγα λόγια, οι Πειραιώτες είναι σε καλή μοίρα.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται και λάθη (και πού δεν γίνονται, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός πήρε τριπλ κράουν χωρίς ουσιαστικά Ντελκ, Γιαβτόκας). Κάθε άλλο. Η περίπτωση του Βον Ουέιφερ είναι στην κορυφή των προβλημάτων. Ο Αμερικανός και ο Κλέιζα είναι οι δύο σούπερ παίκτες που το καλοκαίρι απέκτησε ο Ολυμπιακός για να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Και για τους δύο, όμως, υπάρχουν ερωτήματα. Περισσότερο, βέβαια, για τον Ουέιφερ, που δεν παίζει. Ο πρώην γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς είναι στο περιθώριο γιατί δεν έχει μάθει να «διαβάζει» το παιχνίδι, κάνει εύκολα βήματα, δυσκολεύεται γενικώς στο σετ παιχνίδι. Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού προσπαθεί να τον βοηθήσει, ακόμα, όμως, αποτελέσματα δεν υπάρχουν.

Και με δεδομένο ότι ο Αμερικανός παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα, μάλλον είναι πολύ δύσκολο να βρει ρυθμό, να προσαρμοστεί και να δείξει αυτά που μπορεί. Ο Κλέιζα είναι διαφορετικού τύπου θέμα. Αυτός παίζει και η παραγωγικότητά του είναι μεγάλη. Θεωρούμε, όμως, ότι πρέπει να σημαδεύεται καλύτερα στην επίθεση. Συμφωνούμε ότι το στυλ του είναι αυτό που λέμε «εκτός συστήματος», αλλά η κλάση του απαιτεί καλύτερη μεταχείριση στο επιθετικό κομμάτι, στο οποίο μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο πολλά.

Αν λύσει αυτά τα θέματα ο Ολυμπιακός και ειδικά του Ουέιφερ, ο οποίος στην αρχή της χρονιάς προοριζόταν για βασικό «δυάρι», θα μπορεί να περιμένει καλύτερες μέρες, πολύ πιο καλές από αυτές που ζει εδώ και πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x