Παλαιότερες

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

SportDay

Με την επιστροφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει για πρώτη φορά φέτος ολοκληρωμένο στα χέρια του το παζλ. «Παζλ» είπα; Σταυρόλεξο εννοούσα. Σε μια δωδεκάδα με 6 διεθνείς γκαρντ, μόνο ένα καθαρό «τριάρι» (τον Περπέρογλου) και τέσσερις πρωτοκλασάτους ψηλούς (πέντε με τον Σερμαντίνι), το ζητούμενο είναι να μοιραστούν σωστά οι ρόλοι και ακριβοδίκαια τα λεπτά συμμετοχής.

Οσο κι αν ο Σέρβος έχει τρόπο να περιορίζει τα «εγώ» των παικτών του, δεν θα είναι εύκολο να συμβιβάσει στο ίδιο σχήμα τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Γιασικεβίτσιους, τον Νίκολας, τον πολυτάλαντο Καλάθη και τον νεοφερμένο Τέπιτς. Για τον τελευταίο, η λύση έχει ήδη βρεθεί: θα είναι η «ρεζέρβα» του Περπέρογλου στον ρόλο του σμολ φόργουορντ, μολονότι στην ως τώρα καριέρα του έπαιζε ανέκαθεν κάπου ανάμεσα στο «1» και το «2». Ο Καλάθης, όμως, ευνουχίζεται όταν παίζει χωρίς την μπάλα. Στον χθεσινό αγώνα με την Αρμάνι την άγγιξε μόνο για να σουτάρει τρίποντα (0/3).

Spot-up shooter, αυτός ο κλασικός πλέι μέικερ; Δεν αποκλείεται να το δούμε και αυτό με το πέρασμα του χρόνου. Εξάλλου ο Ομπράντοβιτς άλλαξε το παιχνίδι παικτών πολύ πιο έτοιμων (διάβαζε: λιγότερο εύπλαστων) από τον Νικ: Μπατίστ, Νίκολας, ακόμα και Σπανούλη. Στον Καλάθη θα κολλήσει;

Η παρουσία του Γιασικεβίτσιους βραχυκυκλώνει κάποια από τα στοιχεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν του Παναθηναϊκού (την αμυντική προσήλωση και πίεση, τις γρήγορες επιστροφές, την προσπάθεια πέντε παικτών στο αμυντικό ριμπάουντ), αλλά του προσθέτει μπρίο, φαντασία, εμπνεύσεις και πείρα. Το κοινό τον αγαπάει περισσότερο ίσως απ’ ό,τι αντιστοιχεί στη συνολική προσφορά του, αλλά ο Ομπράντοβιτς δεν πρόκειται να του χαρίσει λεπτά που ενδεχομένως αξίζει κάποιος άλλος.

Απέναντι στην Αρμάνι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε τα ηνία στον ανέτοιμο Λιθουανό όταν η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους, με παρτενέρ μάλιστα τον άπειρο Καλάθη. Για πότε έγινε 63-57 το 63-45, καλά καλά δεν το κατάλαβαν ούτε οι ίδιοι οι Ιταλοί! Η επιστροφή των Διαμαντίδη, Σπανούλη (με «τριάρι» τον Νίκολας) έδεσε την άμυνα και έστειλε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Η Αρμάνι έμεινε χωρίς πόντο επί 3 λεπτά και η διαφορά εκτοξεύτηκε ξανά στους 12 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός δεν κουβάλησε μαζί του στο ΟΑΚΑ τον πονοκέφαλο της ήττας από τον Ολυμπιακό. Αν οι «κόκκινοι» κινδύνευσαν να πληρώσουν ακριβά το μεθύσι του ντέρμπι, οι «πράσινοι» ξεπέρασαν τους μετασεισμούς σε χρόνο μηδέν. Τα πρώτα 10-11 λεπτά του αγώνα με την Αρμάνι Τζινς έκοψαν τον βήχα των αντιπάλων του και υπενθύμισαν ποιος ήταν το αφεντικό σε αυτό το ζευγάρωμα. Περισσότερο επηρεάστηκαν από την ήττα της Κυριακής οι καλομαθημένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» παρά η ίδια η ομάδα.

Η αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης με τη Χίμκι στη Μόσχα θα είναι ένα πολύ πιο κρίσιμο -και χρήσιμο- τεστ από το χθεσινό. Μία εβδομάδα αργότερα, έρχεται στην Αθήνα η Ρεάλ του Μεσίνα. Η πρωτιά του ομίλου θα κριθεί σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, λίγο πριν σερβιριστεί η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x