Stoiximan Super League

Φερέρα: «Δεν θα είναι επηρεασμένη η ΑΕΚ…»

Ανεπηρέαστη από τα διοικητικά, αλλά και τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, περιμένει την ΑΕΚ ο Εμίλιο Φερέρα. Ο προπονητής του Πανιωνίου θεωρεί πως στο γήπεδο οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία και κάλεσε τον κόσμο του Πανιωνίου να το γεμίσει την Κυριακή, προκειμένου να δώσει εκείνος πλεονέκτημα στην ομάδα του.

Ανεπηρέαστη από τα διοικητικά, αλλά και τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, περιμένει την ΑΕΚ ο Εμίλιο Φερέρα. Ο προπονητής του Πανιωνίου θεωρεί πως στο γήπεδο οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία και κάλεσε τον κόσμο του Πανιωνίου να το γεμίσει την Κυριακή, προκειμένου να δώσει εκείνος πλεονέκτημα στην ομάδα του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, έστω και χωρίς τους Ρεκόμπα, Σμόγιε και Σιόβα, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Μπεθέρα, που θα κληθεί να αντικαταστήσει κάτω από τα δοκάρια τον επίσης τραυματία Μπέλιτς.

Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί και στα γεγονότα της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Άρη, χαρακτηρίζοντας τα προϊόντα της συμπεριφοράς των υπαλλήλων της ΠΑΕ και όχι των οπαδών.

Αναλυτικά ο κ. Φερέρα δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

Για τα διοικητικά προβλήματα της ΑΕΚ και κατά πόσο αυτά περιμένει να την επηρεάσουν: «Δεν νομίζω ότι τα διοικητικά προβλήματα έχουν σχέση με το γήπεδο. Δεν πιστεύω πως υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ διοίκησης και ομάδας. Όταν ένας παίκτης αποφασίζει να παίξει, δεν νομίζω πως μπαίνει στο γήπεδο και λέει «δεν πληρώθηκα, δεν θα παίξω».

Για τις σημαντικές απουσίες που, εκτός των υπολοίπων, αναμένεται να αντιμετωπίσει ο αντίπαλος: «Δεν νομίζω ότι μία ομάδα μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια με όλους της τους παίκτες. Πάντα υπάρχουν απώλειες. Κι εμείς έχουμε όμοια προβλήματα. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, ούτε για τον Πανιώνιο, ούτε για την ΑΕΚ. Μία ομάδα δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από έναν παίκτη. Ειλικρινά δεν κοιτάμε τα προβλήματα του αντιπάλου, γιατί και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Όλες οι ομάδες έχουν».

Για το ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο αβαντάζ του Πανιωνίου στο κυριακάτικο παιχνίδι: «Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι ο κόσμος μας. Θα βοηθούσε την ομάδα ένα γεμάτο γήπεδο και αυτό περιμένω από τους οπαδούς μας. Δεν θέλω να συγκρίνω ομάδες και όταν μιλάς για πλεονεκτήματα κάνεις σύγκριση με τον αντίπαλο σου».

Για την αντικατάσταση του τραυματία Μπέλιτς: «Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε μάλλον με τον Μπεθέρα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στους 2 τερματοφύλακες μας (Μπεθέρα και Ανδριόλα). Ξεκινήσαμε με τρεις τερματοφύλακες και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με αυτούς τους τρεις. Είναι καλοί και οι τρεις τους και αυτό είναι κάτι που δεν το λέω τώρα. Το πιστεύω από τον Αύγουστο».

Για το αν ο τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα θα θέσει θέμα ενίσχυσης τον Γενάρη: «Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο. Πρέπει να δούμε πόσο καιρό θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Μπέλιτς. Ο Ιανουάριος είναι πολύ σημαντικός μήνας. Έχουμε πολλά παιχνίδια. Θα αποφασίσουμε ανάλογα με τον χρόνο που θα χρειαστεί να επιστρέψει».

Για τον Βόσνιο Τσότσαλιτς, που προπονείται με την ομάδα: «Από την στιγμή που είναι εδώ σημαίνει ότι είναι καλός παίκτης. Είναι μικρός, αλλά έχει εμπειρία. Αυτό είναι θέμα timing. Άμεσα δεν χρειαζόμαστε κεντρικό αμυντικό. Μακροπρόθεσμα όμως ίσως χρειαστούμε».

Για τα όσα έγιναν μετά τον αγώνα με τον Άρη (πριν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου): «Δεν έχω πρόβλημα με τους οπαδούς του Άρη που με αποδοκίμασαν. Οι οπαδοί έτσι είναι. Έχω πρόβλημα όμως με τους ανθρώπους που δουλεύουν. Όταν δουλεύεις κάπου, πρέπει να έχεις σωστή συμπεριφορά. Ως γνωστόν, όσοι είναι στην συνέντευξη Τύπου βρίσκονται στο χώρο επειδή εργάζονται. Άλλο οπαδός και άλλο επαγγελματίας. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τους ρόλους…»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x