Παλαιότερες

Σαφάρι άγριων ζώων ή σαφάρι μεταλλίων;

SportDay

To Μουντιάλ του ποδοσφαίρου, αυτό που έχει την τιμητική του στη σημερινή ειδησεογραφία λόγω της κλήρωσης των Ομίλων του και της ελληνικής συμμετοχής σε αυτό, ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου 2010, μέσα στο καταχείμωνο της Νοτίου Αφρικής. Τυχεροί όσοι θα ταξιδέψουν στη μακρινή χώρα για να συνδυάσουν μπάλα και τουρισμό, αφού πρόκειται για έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς στην υφήλιο. Ποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος στη σκέψη ενός ηλιοβασιλέματος σε κάποιο εθνικό πάρκο με άγρια ζώα, με το μυαλό και τα μάτια πλημμυρισμένα από τις εικόνες και τις μυρωδιές του σαφάρι, στο δε στομάχι να κολυμπάει υπέροχο κρασί από τους ονομαστούς αμπελώνες της χώρας;

Εμείς βέβαια θα πάμε στην Τουρκία. Και πιθανότατα θα έχουμε δουλειές με φούντες τη μέρα του τελικού του δικού μας Μουντιάλ, δύο μήνες μετά το φινάλε του ποδοσφαιρικού. Οσοι ακολούθησαν την Εθνική ομάδα μπάσκετ στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μιλούν με μια φωνή για «ταξίδι ζωής». Δεν είναι μόνο η υπέροχη Ιαπωνία αυτή που δημιουργεί την πλημμυρίδα των γλυκών αναμνήσεων. Είναι και το ίδιο το μπάσκετ. Ο έρωτας για την «επίσημη αγαπημένη».

Στο Μουντομπάσκετ του 2010 η Εθνική μας ελπίζεται ότι θα παραταχθεί πλήρης, συνεπώς ικανή για νέα θαύματα. Στη μαγιά της ομάδας που τρύπησε το ταβάνι στην Πολωνία (Σπανούλης, Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσης, Περπέρογλου, Σχορτσανίτης, Πρίντεζης) θα προστεθεί το κουαρτέτο των πρωτοκλασάτων που έχασαν το Ευρωμπάσκετ λόγω των γνωστών προβλημάτων.

Ο Παπαλουκάς παίζει διαστημικό μπάσκετ ύστερα από ένα καλοκαίρι ξεκούρασης, ο Διαμαντίδης είναι ξανά ο γνωστός σούπερμαν, ο Βασιλόπουλος με τον Τσαρτσαρή αποτελούν μονάδες ικανές να κλείσουν πάμπολλες τρύπες. Ο Καλάθης με τον Καϊμακόγλου κέρδισαν τα γαλόνια τους στην Πολωνία, ο Κουφός θα έχει στην πλάτη του άλλη μια σεζόν εμπειριών στο ΝΒΑ, ο Καλαμπόκης με τον Γλυνιαδάκη είναι ικανοί να προσθέσουν πείρα και ποιότητα στην άκρη του πάγκου.
Ο δε Γιόνας Καζλάουσκας θα γνωρίζει καλύτερα την ιδιοσυγκρασία, την αγωνιστική φυσιογνωμία και τις όποιες ιδιαιτερότητες των παικτών του. Μετά το κατόρθωμα του Κατοβίτσε, ο Λιθουανός θα εργαστεί χωρίς άγχος και δίχως να επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Εάν κάτι λείπει από αυτή την ομάδα, εγώ δυσκολεύομαι να το εντοπίσω. Εφόσον κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς και ατυχίες, η Ελλάδα θα πάει στο Μουντομπάσκετ για να εξαπολύσει σαφάρι μεταλλίου. Οι πιο βιαστικοί μπορούν να καπαρώσουν τα εισιτήριά τους από τώρα, μέσω του γραφείου Biletix.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, η οποία φυσικά δεν έχει τίποτε να ζηλέψει ως προορισμός από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ. Μέχρι και τους... U2 θα συναντήσουν όσοι ακολουθήσουν το καραβάνι του Σεπτέμβρη στις όχθες του Βοσπόρου. Η παλιοπαρέα ήδη προμηθεύτηκε εισιτήρια για τη συναυλία!

Σε λίγες ημέρες θα μάθουμε ποια από τις 4 πόλεις θα φιλοξενήσει την Εθνική μας για τους αγώνες της α' φάσης: Σμύρνη, Αγκυρα, Καισάρεια ή μήπως... Κωνσταντινούπολη; Στον αρχικό προγραμματισμό υπήρχε και η Αττάλεια, αλλά οικονομικά προβλήματα υποχρέωσαν τους διοργανωτές σε αναπροσαρμογή των σχεδίων. Δεν θα μας λείψει ο ήλιος της ούτε η αμμουδιά της!
Οσο πιο σπάνια βρεθούν στο διάβα των διεθνών μας πόλεις που θυμίζουν τα τραύματα της τριετίας 1999-2001 τόσο το καλύτερο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x