Stoiximan Super League

SKODA Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-1

Από τη στιγμή που ανέβηκε στην κορυφή δύσκολα θα επιτρέψει να τον «ρίξουν». Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Skoda Ξάνθη στα «Πηγάδια» για τη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και παραμένει πρώτος ότι και να κάνει ο Παναθηναϊκός στο αυριανό ματς (κόντρα στο Ατρομήτο). Το γκολ της νίκης ο Λεονάρντο στο 31’. Θετική εμφάνιση από τον Γκαλέτι που επέστρεψε μετά από καιρό στην ενδεκάδα. «Το αποτέλεσμα μετράει», ο Ζίκο.

Από τη στιγμή που ανέβηκε στην κορυφή δύσκολα θα επιτρέψει να τον «ρίξουν». Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Skoda Ξάνθη στα «Πηγάδια», για τη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και παραμένει πρώτος, ότι και να κάνει ο Παναθηναϊκός στο αυριανό ματς (κόντρα στο Ατρομήτο). Το γκολ της νίκης ο Λεονάρντο στο 31’. Θετική εμφάνιση από τον Γκαλέτι που επέστρεψε μετά από καιρό στην ενδεκάδα.

Το παιχνίδι:

Ο Γιάννης Μαντζουράκης σε αντίθεση με όσα έδειξε στην τελευταία προπόνηση χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα της Ξάνθης τους δύο ίσως πιο επικίνδυνους παίκτες του, τους Κιντάνα και Πόι. Οι δυο τους προσπάθησαν ανεπιτυχώς να γίνουν απειλητικοί στο πρώτο πεντάλεπτο, μια και έπεσαν πάνω στο τείχος που είχε στήσει ο Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός αμυντικός ανέκοψε την πορεία τους σε δύο περιπτώσεις, πριν εκείνοι μείνουν με ελεύθερο το πεδίο προς την αντίπαλη περιοχή. Στη συνέχεια ένα σουτ του Αλ Σαΐφι πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Νικοπολίδης.

Αμέσως μετά οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν οργανωμένα στην επίθεση και ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ρ. Μπράβο μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση δεξιά ανάγκασε τον Γκσπούρνινγκ να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου ο Μαρέσκα πάσαρε κάθετα στον άξονα για τον Όσκαρ, που κοντρόλαρε άψογα την μπάλα και βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά το τελείωμά του ήταν τραγικό, μια και πλάσαρε πάνω στον Γκσπούρνινγκ, ο οποίος απομάκρυνε με τα πόδια καθώς έπεφτε. Τα δυνατά μαρκαρίσματα, είχαν ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει αρκετές φορές το παιχνίδι, σφυρίζοντας φάουλ. Παράλληλα, ο κ. Κουκουλάκης έβγαλε τρεις φορές από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα, για να μην ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ο Μήτρογλου ανέλαβε δράση. Έκανε περίτεχνες ντρίμπλες στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή, γύρισε παράλληλα την μπάλα απ’ τα δεξιά και ο επερχόμενος Λεονάρντο την έσπρωξε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ (31’) για τους Πειραιώτες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους και παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Γκαλέτι, που επέστρεψε μετά από ένα μήνα σχεδόν στην αγωνιστική δράση και την ενδεκάδα.



Το δεύτερο μέρος στα πρώτα λεπτά ήταν «μουδιασμένο». Οι παίκτες του Ολυμπιακού στη γνώριμη τακτική τους τη φετινή σεζόν επαναπαύτηκαν. Το συγκρότημα του Ζίκο πέρα από μια αντεπίθεση με τον Γκαλέτι δεν φάνηκε ξανά συγκεντρωμένο για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Ξάνθη το κατάλαβε και προσπάθησε χωρίς πλάνο, αλλά με πάθος για την ισοφάριση. Και ενώ ο αγώνας όδευε προς το τέλος (84’) ο Λουτσιάνο με μια όμορφη μεταβίβαση έβγαλε σε θέση βολής τον Μαρτσέλο, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Skoda Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Σαΐφι (58' Μαρτσέλο), Στρμπα (79' Λουτσιάνο), Κιντάνα, Πόι, Σταθάκης, Φαμπιανέσι (58' Φαμπιανέσι).

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ (79' Πάντος), Ρ. Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (90+2 Κατσικογιάννης), Λεονάρντο (67' Ντομί), Μαρέσκα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x