Ελλάδα

Ξαναπέταξε…

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες το Περιστέρι στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «κυανοκίτρινοι» επικράτησαν με 77-73 του Πανελληνίου στα δυτικά προάστια, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής και σημείωσαν την τέταρτη νίκη τους, αφήνοντας τους «Ολυμπιονίκες» μακριά από τον στόχο της τετράδας.

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες το Περιστέρι στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «κυανοκίτρινοι» επικράτησαν με 77-73 του Πανελληνίου στα δυτικά προάστια, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής και σημείωσαν την τέταρτη νίκη τους, αφήνοντας τους «Ολυμπιονίκες» μακριά από τον στόχο της τετράδας. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου κρατούσαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως αυτοί του Θανάση Σκουρτόπουλου βρήκαν τις λύσεις στην τέταρτη περίοδο και κατέκτησαν το ροζ φύλλο.

Από την αρχή της αναμέτρησης φάνηκε πως καμία ομάδα δε θα «καθάριζε» εύκολα τη νίκη και θα είχαμε ντέρμπι. Οι δυο αντίπαλοι συμβάδιζαν αρχικά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να «γέρνει» περισσότερο στους «Ολυμπιονίκες» που το «έκλεισαν» στο +3, έχοντας σε καλή μέρα τους Γιόνσεν και Βουγιούκα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Αμερικανοί του Περιστερίου ανέλαβαν «δράση» και άρχισαν να φέρνουν το ματς στα μέτρα τους και, έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +3 για τους «κυανοκίτρινους».

Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου βρήκαν ξανά τις λύσεις μέσα και έξω από τη ρακέτα και «έκλεισαν» το τριαντάλεπτο στο +4. Όμως, στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να αποκτήσουν μια διαφορά. Περίπου ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, ο Χάμοντς ευστόχησε σε τρίποντο και έδωσε το προβάδισμα στο Περιστέρι με έναν πόντο. Ο Σμιθ απάντησε με τον ίδιο τρόπο (71-73) και οι Αμερικανοί των γηπεδούχων αποφάσισαν να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά». Ο Αρνολντ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ στην άστοχη βολή του Χάμοντς και έκανε το 75-73. Ένα λάθος του Σμιθ έδωσε την ευκαιρία στον Χάμοντς να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.


Τα δεκάλεπτα: 20-23, 36-33, 49-53, 77-73

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 22 (4), Νέλσον 1, Παπανικολόπουλος 5 (1), Μάντζαρης Β.3 (1), Μπράμος 5 (1), Ουίλκινσον 6 (2), Μάντζαρης Αν., Δεληγιάννης, Φαϊζόν 4, Τσιάκος 12, Άρνολντ 19 (2)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 4, Χαραλαμπίδης 6, Καλαϊτζής 3 (1), Γιόνσεν 15 (1), Σμιθ 10 (1), Πέτρουλας 2, Όστοιτς 7, Μπλάκνεϊ 7 (1), Ντέιβις 2, Βουγιούκας 17


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x