Παλαιότερες

Η «πράσινη» άμυνα και το «τοτέμ» Ντούσαν...

SportDay

Το έχουμε ξαναπεί: κακώς χαρακτηρίζεται «κρυφός κυνηγός» ο Κατσουράνης στον Παναθηναϊκό, διότι ο ρόλος του είναι… ολοφάνερος. Ενίοτε, όμως, το αντίτιμο είναι εξίσου φανερό: λιγότερη βοήθεια στον ανασταλτικό τομέα. Και όταν τα αυτοτελή προβλήματα (αυτά κι αν είναι πασίγνωστα!) της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟ γίνονται, συνολικότερα, προβλήματα ανασταλτικής λειτουργίας, τότε κάθε ομάδα ελπίζει στο ΟΑΚΑ. Ακόμη κι αν έχει δεχθεί γκολ στο 7ο λεπτό.

Μέσα ο Νίνης, μέσα ο Ρουκάβινα - μια ενδεκάδα έτοιμη να «πιάσει απ' το λαιμό» τον ελλιπή Ατρόμητο και να ξορκίσει τους εφιάλτες που κληροδότησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Γρήγορο γκολ, σκόρερ ο Κατσουράνης. Ο,τι έπρεπε για να ξορκίσει και ο παίκτης το βάρος της απογοητευτικής, δικής του εμφάνισης, στο Φάληρο.

Εν ολίγοις, όλα έτοιμα για μια «έφοδο στο μέλλον», όπως έλεγαν κάποτε και στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο που ο Ατρόμητος δικαίωσε το όνομά του και η άμυνα των γηπεδούχων την κακή της φήμη. «Το ένα φέρνει το άλλο» θα πείτε - και θα έχετε δίκιο.

Σε μπελάδες οι ακραίοι Σπυρόπουλος και Σεϊταρίδης. Κενά, λίγο αργότερα, και στο κέντρο της άμυνας. Στη φάση του 18', όταν ο Περόνε έπιασε την κεφαλιά, ήταν πιο… μόνος κι απ' τον «Ναυαγό» Τομ Χανκς στο ερημικό νησί.

Να το 2-0, να το δοκάρι του Σισέ, να η νέα καθήλωση της «πράσινης» άμυνας στη φάση του 2-1. Με παίκτη παραπάνω από το 60' ο Ατρόμητος, να όμως η ευκαιρία του Μπρίτο (77'), απάντηση στην προηγηθείσα (71') φάση με τον Σισέ. Το 3-1 μπορεί να επιβράβευσε τον οίστρο ορισμένων παικτών (με πρώτους και καλύτερους Κατσουράνη και Νίνη), αλλά αδικεί τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων. Το κλισέ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι «κρατάμε τους τρεις βαθμούς». Το θέμα, όμως, για τον ΠΑΟ είναι πώς θα καταφέρει να… μην κρατήσει τα τόσα αμυντικά του κουσούρια που εμφανώς γεμίζουν ανασφάλεια όλη την ομάδα. Υπάρχει λύση;

Για την ΑΕΚ, φαντάζομαι, δεν υπάρχει καν πρόβλημα. Για όλα φταίνε οι συγκυρίες και για τίποτε ο Μπάγεβιτς. Κλασικά πράγματα… Αντε, να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί η «Μπαγεβιτσολαγνεία» των ΜΜΕ! Να υποθέσουμε, μήπως, ότι το πρόβλημα των πληρωμών, αυτό που ενέσκηψε προσφάτως, αιτιολογεί μια αγωνιστική εικόνα η οποία διαρκεί από την αρχή της σεζόν;

Να ισχυριστούμε ότι το ρόστερ της ΑΕΚ είναι για αυτό το βαθμολογικό χάλι; Να ψάξουμε να βρούμε υποφερτά ή καλά δεκάλεπτα, εικοσάλεπτα και ημίωρα της ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα ή το τελευταίο τρίμηνο για να προαναγγείλουμε για πολλοστή φορά κάποια αγωνιστική ανάσταση; Αλλά τι λέω τώρα.

Εδώ ο Ντούσαν παρατάσσει την ομάδα εναντίον της Εβερτον με σύνθεση - λευκή πετσέτα και πάλι όλα είναι… καλώς καμωμένα. Σε χρόνο ρεκόρ η ομάδα ξέμεινε από στόχους, αλλά είπαμε: το «τοτέμ» δεν ευθύνεται! Ο Πανιώνιος, πάντως, που έχει μάχιμο προπονητή κι όχι «τοτέμ», μια χαρά πάει και μια χαρά μπάλα παίζει. Και μπράβο του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x