Γ' Εθνική

Στα πρόθυρα της διάλυσης η Καστοριά

Αρνητική τροπή πήραν οι εξελίξεις στην Καστοριά. Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, Απόστολος Τσιπίδης, που εμφανίσθηκε πρόθυμος να βοηθήσει την ομάδα και να τη βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο, έκανε πίσω και ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί από τους «γουναράδες».

Αρνητική τροπή πήραν οι εξελίξεις στην Καστοριά. Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, Απόστολος Τσιπίδης, που εμφανίσθηκε πρόθυμος να βοηθήσει την ομάδα και να τη βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο, έκανε πίσω και ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί από τους «γουναράδες».

Ο λόγος που φεύγει, σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η πίεση που αισθάνθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και της πόλης. Συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν μπορούσε να αντέξει και να δουλέψει όπως θέλει και γνωρίζει αυτός.

«Πλέον, η Καστοριά είναι ‘‘επί ξύλου κρεμάμενη’’ και είναι ορατός ο κίνδυνος της διάλυσης και ο υποβιβασμός στη Δ’ Εθνική», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η δήλωση του κυρίου Βασίλη Χριστόπουλου, μετά από την αποχώρηση Τσιπίδη:

«Πριν από πολλά χρόνια άρχισε η ενασχόληση μου με τα κοινά της Καστοριάς, με μοναδικό κίνητρο την αγνή και άδολη αγάπη μου για την ομάδα μας. Με καλούς φίλους και συνεργάτες πήραμε την ομάδα από πολύ χαμηλά και προσπαθήσαμε να την ανεβάσουμε στην Super League χωρίς τελικά να τα καταφέρουμε. Η αποχώρηση του Παναγιώτη Σπυρόπουλου το περασμένο καλοκαίρι, ίσως επειδή πολλοί δεν πίστεψαν σε αυτή, βρήκε την ομάδα και την πόλη μας απροετοίμαστη. Από το καλοκαίρι άρχισε μια περιπέτεια για την ΠΑΕ. Σε αυτή συμμετείχα θέλοντας να προσφέρω μόνο καλές υπηρεσίες στην αγαπημένη μας ομάδα. Δυστυχώς οι προσφερόμενες λύσεις ούτε οι καλύτερες ήταν, ούτε οι πιο αξιόπιστες. Παρόλα αυτά θεώρησα καθήκον μου να παραμείνω και να πολεμήσω μέχρι την ύστατη ώρα. Αυτό και έκανα.

Προσπάθησα από την πλευρά μου με κάθε τρόπο που υπήρχε να κάνω αυτή την ομάδα να ορθοποδήσει και να λειτουργήσει. Έβαλα τα στήθια μου μπροστά σε δύο περιπτώσεις, αγνοώντας τους κινδύνους που υπήρχαν για μένα, μόνο και μόνο για το καλό της ομάδας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους συνεργάτες μου στην ΠΑΕ και από τον απλό φίλαθλο κόσμο της ομάδας, για τις προσδοκίες και τις ελπίδες που δώσαμε προσωρινά. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη και από κάποιους ανθρώπους που τυχόν τους πίκρανα άθελα μου, αλλά η Καστοριά για μένα είναι ιδέα και βρίσκεται πάνω από όλους και όλα, πάνω από πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Στα τόσα χρόνια παρουσίας μου στην Καστοριά δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου παράγοντα, αλλά απλό στρατιώτη στην υπηρεσία της ομάδας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές για την υπομονή που κάνανε και το σθένος που είχανε. Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Καστοριανούς αρχηγούς Νίκο Καλαφάτη και Νίκο Τζιώτζη που ήταν πραγματικοί αρχηγοί και το απέδειξαν με τις πράξεις τους. Ευχαριστώ τους Πασχάλη Δημητρίου και Θόδωρο Ποντίκη που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αγόγγυστα, τον Νίκο Χαρίση που ήταν η ψυχή της ομάδας, τον Βαγγέλη Κεσίδη και την κυρία Αντιγόνη που δούλεψαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και την Ντίνα Κεσίδου, την συνεργάτιδα στα γραφεία της ΠΑΕ, που χωρίς το ενδιαφέρον της και την πολύτιμη συνδρομή της η ομάδα αυτή δεν θα είχε ξεκινήσει. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια τους ανθρώπους αυτούς που όλο αυτό το διάστημα που η ομάδα υπολειτουργούσε την βοήθησαν και την στήριξαν οικονομικά όσο μπόρεσαν
».

Η κοινή δήλωση των κ.κ. Βασίλη Χριστόπουλου και Γιώργου Ευθυμιάδη:

«Μετά την αρνητική εξέλιξη που είχε η προσπάθεια για τη μεταβίβαση της ομάδας στους Καστοριανούς επενδυτές (κ. Ανδρεόπουλος και συνεργάτες του) και με την προοπτική η ομάδα να μείνει στον αέρα για άλλη μία φορά με ορατό τον κίνδυνο της διάλυσης, η προοπτική της εμπλοκής του "επιχειρηματία" Τσιπίδη φαινόταν σαν η καλύτερη λύση. Με το ενδιαφέρον κάποιων κοινών γνωστών έγιναν οι επαφές και συζητήσεις, οι πληροφορίες και οι πρώτες εντυπώσεις από το περιβάλλον της αθλητικής Θεσσαλονίκης ήταν κάτι παραπάνω από θετικές, όμως η εξέλιξη των γεγονότων σύντομα μας γέμισε με αμφιβολίες και απογοήτευση.

Τόσο για τις προθέσεις του κ. Τσιπίδη, όσο και για τις οικονομικές του δυνατότητες. Δυστυχώς, από ότι φαίνεται για άλλη μια φορά, ακόμη ένας άνθρωπος εμφανίστηκε για να πάρει πέντε λεπτά δημοσιότητας. Επειδή δεν μας δεσμεύει πλέον τίποτα από όλα αυτά τα οποία εξήγγειλε και δημοσιοποίησε, δηλώνουμε ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του και σταματάμε να έχουμε οποιαδήποτε σχέση με την κίνηση αυτή. Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής αποδεικνύει με την στάση του και με τις πράξεις του ότι δεν είναι ικανός να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η ομάδα θα βρεθεί στην χειρότερη θέση, πράγμα το οποίο μας προκαλεί μεγάλη στεναχώρια και την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους υγιείς σκεπτόμενους φιλάθλους της Καστοριάς. Η πρόθεση μας δεν είχε κανένα ίχνος ιδιοτέλειας, παρά μόνο το ενδιαφέρον να βρεθεί υγιής λύση. Θα παραμείνουμε δίπλα στην Καστοριά και θα είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε λύση κι αν βρεθεί για το καλό της ομάδας
».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαυρούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x