Παλαιότερες

Τσούκου-Τσούκου «μπολ» και πρόκριση για Ολυμπιακό

www.sport-fm.gr

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Ήταν αρχές του 2000 όταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θέλοντας να βρουν ένα στοιχείο για να «πικάρουν» τους φίλους τους Παναθηναϊκούς, αναφέρονταν συνέχεια στον τρόπο με τον οποίο οι πράσινοι πραγματοποιούσαν τις ευρωπαϊκές πορείες.

Το γνωστό «τσούκου-τσούκου μπολ» κόντευε να γίνει σύνθημα στα χείλη τους και φυσικά εννοούσαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, δεν προσέφερε θέαμα και από θέμα τύχης και μόνο, προκρινόταν, σημειώνοντας επιτυχίες. Γεγονός ήταν ότι στην πλειοψηφία τους τα παιχνίδια δεν παρουσίαζαν καλό θέαμα. Όμως ποιος το θυμάται; Αντίθετα ακόμα συζητιέται για τους ρομαντικούς, το τελευταίο σουτ του Βλάοβιτς στο «Καμπ Νου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Φέτος λοιπόν στον Ολυμπιακό πανηγύρισαν μια τεράστια πρόκριση. Ο Τιμούρ Κετσπάγια και ο Ζίκο στη συνέχεια, είχαν στη διάθεσή τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε και στα έξι παιχνίδια φτάνοντας στα όρια του, στους «κόφτες». Προκρίθηκε έχοντας δεχθεί περισσότερα γκολ απ’ όσα πέτυχε, πανηγύρισε μόλις τέσσερις φορές και δεν βρήκε δίχτυα εκτός έδρας όπου σε τρία ματς οι συνολικές του προσπάθειες ήταν μόλις εννέα.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν μειώνουν την επιτυχία, η οποία είναι μία. Η πρόκριση. Σε πέντε χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Ολυμπιακός. Η ιστορία έγραψε ότι οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό είναι το γεγονός.
Αφήστε λοιπόν τα «τσούκου-τσούκου μπολ» για όσες ομάδες πετυχαίνουν το στόχο τους. Με αυτά που ακούγονται και γράφονται, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η Καβάλα με μαθηματική ακρίβεια θα νικήσει την Άρσεναλ και το κακό είναι ότι αυτόματα μειώνεται η επιτυχία του πρωταθλητή Ελλάδας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x