Παλαιότερες

Oι υπερβολικές απαιτήσεις του Ζίκο

SportDay

Οποιος υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει σοβαρή μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη απλώς δεν βλέπει την πραγματικότητα. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι το «θέλω τέσσερις μεταγραφές» του Ζίκο υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, πιθανότατα και πάνω στον ενθουσιασμό της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, επί της ουσίας ζήτησε την απόκτηση δύο επιθετικών, ενός αριστερού χαφ και ενός κεντρικού χαφ με περισσότερες επιθετικές αρετές, τύπου Μπελούτσι.

Μα αν αποκτηθούν όλοι αυτοί και επιστρέψουν και οι επτά τραυματίες, τότε με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στους «16» τι θα γίνει; Αν στον Ολυμπιακό πάρουν δύο επιθετικούς, γυρίσουν ο Ντιόγο και ο Νταρμπισάιρ, τότε ο Μήτρογλου τι ακριβώς θα κάνει; Θα πάει δανεικός κάπου ή θα μείνει μονίμως στην εξέδρα; Επίσης, αν ο Ζίκο θέλει δύο επιθετικούς ακόμα επειδή σκοπεύει να παίξει 4-4-2 και θέλει πολλές επιλογές, το «δεκάρι» για ποιον ακριβώς λόγο το ζητάει;

Εκτός κι αν ο Ζίκο είναι της λογικής ας ζητήσω τέσσερις παίκτες για να μου πάρουν δύο, όποτε καλά έκανε και είπε όσα είπε. Για να σοβαρευτούμε, όμως, εκείνο που κάνει μπαμ, παρά τις καλές εμφανίσεις του Λεονάρντο σε ορισμένα ματς, είναι ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται χωρίς δεύτερη κουβέντα έναν καθαρόαιμο αριστερό χαφ, που να μπορεί να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες ανάλογες με αυτές που παίρνει ο Γκαλέτι.

Από εκεί και πέρα, αν ο Ζίκο συνεχίσει να παίζει με το ίδιο σύστημα, χρειάζεται έναν παίκτη καλύτερο του Οσκαρ για βασικό ή αν θέλει να καθιερώσει το 4-4-2, έναν ακόμα επιθετικό που θα πλαισιώσει τους τρεις υπάρχοντες. Δύο και καλές, λοιπόν, για τον Γενάρη είναι αρκετές για να διαφοροποιηθεί η εικόνα του Ολυμπιακού, με δεδομένο μάλιστα ότι κι αν κάτι δεν πάει καλά με τους τραυματισμούς είναι δύσκολο να συνεχίσουν να λείπουν από τα επόμενα ματς τόσοι παίκτες.

Διότι αν ο Ολυμπιακός στο ματς με την Αρσεναλ είχε στο ρόστερ του τις δύο νέες μεταγραφές, έναν από τους Ντιόγο, Νταρμπισάιρ και τον Τοροσίδη θα ήταν μία πληρέστατη ομάδα. Και θα της έλειπαν και τέσσερις παίκτες τραυματίες.

Ο Ζεβλάκοφ, ο Λεντέσμα, ο Στολτίδης και ο ένας εκ των Νταρμπισάιρ, Ντιόγο. Είναι, λοιπόν, μάλλον υπερβολικό να συζητάμε για τέσσερις μεταγραφές τον Ιανουάριο. Δύο και καλές είναι μια χαρά. Και το καλοκαίρι κοντά είναι για να γίνουν οι όποιες άλλες διορθώσεις χρειάζονται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x