Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Αλλάζει

Ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα κάνει στο αποψινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή (19:00-NovaSports 1) ο Νίκος Νιόπλιας. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» θέλει να περάσει όσο το δυνατόν συντομότερα τη φιλοσοφία τους στους παίκτες με βασικό του στόχο την αλλαγή νοοτροπίας. Με 4-3-3 οι «πράσινοι» απόψε κόντρα στον «Γηραιό» για το «διπλό».

Ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα κάνει στο αποψινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή (19:00-NovaSports 1) ο Νίκος Νιόπλιας. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» θέλει να περάσει όσο το δυνατόν συντομότερα τη φιλοσοφία τους στους παίκτες με βασικό του στόχο την αλλαγή νοοτροπίας. Με 4-3-3 οι «πράσινοι» απόψε κόντρα στον «Γηραιό» για το «διπλό».

Ο Νίκος Νιόπλιας από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό προσπαθεί να περάσει στους παίκτες το αίσθημα της ανωτερότητας, της ομάδας που θα μπει στο γήπεδο και θα επιβληθεί στον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό. Και χθες σε κουβέντες που είχε μαζί τους εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Ηρακλή, τους είπε πως θα «πρέπει να δείξουμε από το πρώτο λεπτό ότι εμείς είμαστε το αφεντικό του αγώνα. Θέλω να πιέσουμε ψηλά και να μας αισθανθεί ο αντίπαλος από το πρώτο λεπτό». Και συνέχισε εξηγώντας τους ότι «δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε κάτι. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Να προκαλούμε τον φόβο των αντιπάλων».

Το 4-2-3-1 γίνεται 4-3-3

Οσον αφορά την ενδεκάδα, χθες το διπλό που έγινε δεν έδειξε κάτι ξεκάθαρα. Οπως φαίνεται ο Νιόπλιας έχει καταλήξει στους Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Νίνη, Ρουκάβινα, Σισέ. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού», σε αντίθεση με τον Τεν Κάτε που χρησιμοποιούσε το 4-3-2-1 («χριστουγεννιάτικο δέντρο») ή το 4-2-3-1, πάει σε ένα επιθετικό 4-3-3.

Πίεση ψηλά και από το πρώτο λεπτό

Θέλει η πίεση να αρχίζει από τους τρεις επιθετικούς με στόχο να κλέβουν την μπάλα και να κάνουν επίθεση σε ανοργάνωτη άμυνα, με καλές προϋποθέσεις για να πετύχουν γκολ. Αυτό το 4-3-3 ο Νιόπλιας το δούλεψε τις τρεις αυτές ημέρες που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας και ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από κάθε παίκτη μέσα στο γήπεδο. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει καταλάβει τον ρόλο του πριν μπει στο γήπεδο, κάτι σημαντικό για τον προπονητή, αλλά πρωτόγνωρο για τους παίκτες, οι οποίοι ήταν αδούλευτοι σε θέματα τακτικής.

Ο Βύντρα στον Επστάιν

Ο Νιόπλιας έχει διαπιστώσει ότι το μεγάλο όπλο του Ηρακλή είναι η αριστερή του πλευρά με τον Επστάιν, ο οποίος είναι γρήγορος και τεχνίτης Γι' αυτό και πιθανότατα η επιλογή του θα είναι να παίξει δεξί μπακ ο Βύντρα, που είναι αμυντικός μπακ. Εχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι ο Σεϊταρίδης δεν είναι ακόμα στα καλύτερά του και προσπαθεί να βρει τον ρυθμό του μέσα από τα παιχνίδια.

Πρωτοβουλίες από τους «σταρ» της ομάδας

Ο Νιόπλιας θέλει από τους σταρ της ομάδας να την παίρνουν στις πλάτες τους, να βγαίνουν μπροστά και να τραβάνε με την προσπάθειά τους και τους υπόλοιπους. Αυτό είπε τις τελευταίες ημέρες στους Ζιλμπέρτο, Σισέ, Καραγκούνη, Κατσουράνη: «Περιμένω πολλά από σας. Μπορείτε και πρέπει να κάνετε τη διαφορά». Τους μιλάει συνέχεια, σε αντίθεση με τον Τεν Κάτε που απέφευγε τα πολλά τετ α τετ.

Οι ακραίοι δίπλα στον Σισέ

Μία ακόμη αλλαγή του Νιόπλια είναι η εντολή του ο ακραίοι επιθετικοί να μην παίζουν στη γραμμή, αλλά δίπλα στον φορ περιοχής, για να έχει βοήθειες και περισσότερες πιθανότητες για γκολ. Ο Νίνης και ο Ρουκάβινα, λοιπόν, θα παίζουν σήμερα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα από τον Σισέ, για να τον βοηθήσουν και να μην είναι μόνος του στην περιοχή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x