Stoiximan Super League

Άρης - Αστ. Τρίπολης 0-1

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαίο «διπλό» (1-0) σε βάρος του Άρη. Ο Σάλοζι Ουντότζι (12’) «έπιασε στον ύπνο» την άμυνα των «κίτρινων» και με κεφαλιά πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση. Οι Αρκάδες αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 56’ λόγω της αποβολής του Ουριμπάρι, διάστημα στο οποίο «απειλήθηκε» αρκετές φορές η εστία τους.

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαίο «διπλό» (1-0) σε βάρος του Άρη. Ο Σάλοζι Ουντότζι (12’) «έπιασε στον ύπνο» την άμυνα των «κίτρινων» και με κεφαλιά πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση. Οι Αρκάδες αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 56’ λόγω της αποβολής του Ουριμπάρι, διάστημα στο οποίο «απειλήθηκε» αρκετές φορές η εστία τους. Αυτό ήταν το πρώτο «τρίποντο» του Αστέρα με τον Βαγγέλη Βλάχο στον πάγκο του, που πριν το σημερινό παιχνίδι μετρούσε μια ήττα και τρεις ισοπαλίες.

Το παιχνίδι:

Το τσουχτερό κρύο ήταν ένας παράγοντας που κάλλιστα μπορούσε να αποτρέψει τους φίλους του Άρη από το να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα σήμερα το απόγευμα. Αντιθέτως δεν πτοήθηκαν καθόλου από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έδωσαν βροντερό «παρών» στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» προκειμένου να σπρώξουν την ομάδα του στην νίκη εντός έδρας, έπειτα από τις τρεις τελευταίες αποτυχημένες προσπάθειες.

Για να φτάσει όμως στην επικράτησε έπρεπε πρώτα να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα. Ο Έκτορ Κούπερ είχε δώσει εντολή στους παίκτες του να επιτίθενται από τα άκρα. Ο Κάλβο σέντραρε από την αριστερή «πτέρυγα», με την προσπάθειά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Η συγκεκριμένη φάση (5’) δεν καταγράφηκε ποτέ στα πρακτικά μια και η μπάλα είχε περάσει την πλάγια γραμμή, ωστόσο φαινόταν πως το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει στο αυλάκι σχετικά με την επίτευξη ενός τέρματος.

Στα πρώτα λεπτά παρατηρήθηκε πρόβλημα σε ένα πυλώνα του γηπέδου, που δεν λειτουργούσε κανονικά. Το παιχνίδι διεκόπη για λίγα δευτερόλεπτα και με την επανέναρξή του ο Τσέζαρεκ απέφυγε ανέλπιστα εύκολα τον προσωπικό του αντίπαλο, τον Νασούτι, ο οποίος γλίστρησε, ο Κροάτης επιθετικός σέντραρε απ’ τα δεξιά σημαδεύοντας τον Ουντότζι (12') που ήταν αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας και εκείνος με κεφαλιά «νίκησε» τον Σηφάκη.

Ο Κόκε επιχείρησε να ανατρέψει τα δεδομένα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και «έστρωσε» τη μπάλα στον Κάμπορα, ο Ισπανός επιθετικός σούταρε με δύναμη από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Αναστασόπουλος, όμως, έπεσε και απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια. Η ανόητη ενέργεια του Ουριμπάρι (55’) να διαμαρτυρηθεί έντονα σχετικά με μια απόφαση του διαιτητή, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του «άρχοντα» της αναμέτρησης, που τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα. Αυτή ήταν η δεύτερη που αντίκρισε σήμερα ο Αργεντινός αμυντικός με συνέπεια να δει και την κόκκινη. Όπως γίνεται αντιληπτό πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη έψαξαν με κάθε τρόπο την ισοφάριση, ωστόσο η απουσία επιθετικού πλάνου φαινόταν ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Κάποια επικίνδυνα σουτ που επιχείρησαν και τα οποία βρήκαν στόχο σταμάτησαν πάνω στον εκπληκτικό σήμερα Αναστασόπουλο. Ο τερματοφύλακας των Αρκάδων έκανε ορισμένες σημαντικές αποκρούσεις κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Το φιλμ του αγώνα.

MVP: Σάλοζι Ουντότζι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Γκιάρο, Νασούτι, Νέτο, Ναφτί, Φερνάντες (51' Πρίττας), Κάλβο (69' Ντέιλι), Γκρασιάν (65' Χαβίτο), Κάμπορα, Κόκε.

Στον πάγκο: Πιοβεζάν, Κουλουχέρης, Γκαρσία, Λαμπριάκος.

Αστ. Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Αργυρόπουλος (74' Εστέβες), Μπαστία, Φυτανίδης, Ρόκας (86' Μπαρτολίνι), Καρέρα, Ουντότζι, Τσέζαρεκ (90' Έντερ).

Στον πάγκο: Ντεγκρά, Καούνος, Λαδάκης, Βίλτσες.

Κίτρινες: Ουριμπάρι, Τσέζαρεκ, Καρέρα, Νασούτι / Φερνάντες.

Κόκκινες: - / Ουριμπάρι.

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x