Παλαιότερες

Την έπνιξε, αλλά δεν την τελείωσε

SportDay

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Στην Καβάλα είδαμε τον καλύτερο ΠΑΟΚ της τελευταίας διετίας. Ολως παραδόξως το παιχνίδι τελείωσε 0-0. Το αποτέλεσμα μετράει και οι δύο βαθμοί που χάθηκαν φέρνουν τον ΠΑΟΚ πολύ μακριά από την κορυφή. Αυτή είναι η ουσία. Επιτέλους ύστερα από πολλούς μήνες ο Σάντος είδε τους παίκτες του να βγάζουν στο γήπεδο ό,τι ακριβώς εκείνος θέλει.

Απέναντι σε μία από τις 6-7 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να δεχτεί μόλις μία επιθετική προσπάθεια από τους αντιπάλους, κατάφερε να «πνίξει» αγωνιστικά τους γηπεδούχους στον χώρο του κέντρου και δημιούργησε τουλάχιστον πέντε τρομερές ευκαιρίες, ενώ έκανε ρεκόρ στα δοκάρια.

Η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ και αυτό έλειψε από τον χθεσινό «Δικέφαλο του Βορρά». Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αδίκησαν τους εαυτούς τους κι ενώ θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν ένα εύκολο 0-3 έμειναν στην πίκρα άλλης μιας «λευκής» ισοπαλίας.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ επιθετική άμυνα απέναντι στην Καβάλα, κέρδισε το κέντρο κατά κράτος και έφτανε πολύ εύκολα κοντά στο γκολ. Κάτι τέτοιο είδαμε μόλις μία φορά πέρυσι μέσα στη Λιβαδειά. Τότε, όμως, ο ΠΑΟΚ στην κορυφή της επίθεσης είχε τον Μουσλίμοβιτς και στα άκρα τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Και είμαστε πεπεισμένοι ότι αν χθες αντί του Παπάζογλου έπαιζε ο Μουσλίμοβιτς και αντί του Σορλέν ή του Κουτσιανικούλη έπαιζε ο Κονσεϊσάο ο πίνακας θα έγραφε 0-3. Οι ΠΑΟΚτσήδες κατέκλυσαν το γήπεδο της Καβάλας και ήταν φανερό ότι βοήθησαν την ομάδα τους να πιάσει τέτοια απόδοση.

Αλήθεια, σήμερα, αρκετές ώρες μετά το παιχνίδι, οι ΠΑΟΚτσήδες τι χάρηκαν περισσότερο: τη νίκη με την ντροπιαστική εμφάνιση στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού ή τη χθεσινή ισοπαλία με την εκπληκτική αγωνιστική παρουσία; Είναι δεδομένο ότι θέλουν να βλέπουν το χθεσινό ποδόσφαιρο με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Για να έρθει αυτό χρειάζονται μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση και επιτέλους κάποια καλά παιχνίδια από παίκτες που στηρίζονται αλλά δεν προσφέρουν, και αναφερόμαστε φυσικά στην περίπτωση Κουτσιανικούλη.

Αν ο ΠΑΟΚ κρατήσει αυτή την εμφάνιση και συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό από εδώ και πέρα και στον δεύτερο γύρο, τότε χαλάλι η χθεσινή ισοπαλία στο «Ανθή Καραγιάννη».

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να νικήσει στην Κρήτη τον Εργοτέλη, διότι αυτή η ομάδα είναι πολύ ανώτερη από τους 13 που βρίσκονται κάτω από αυτόν και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να βρίσκεται τόσο πίσω από τους δύο πρωτοπόρους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x