Παλαιότερες

Με λίγη προσπάθεια θα τρελάνουμε τους οπαδούς του ΠΑΟ

SportDay

O Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο έχοντας δημιουργήσει χαώδη διαφορά στη βαθμολογία από τους υπολοίπους. Ο ΠΑΟΚ, που είναι τρίτος, έχει μείνει 11 βαθμούς μακριά από την κορυφή, η ΑΕΚ βρίσκεται ακόμα πιο πίσω: αναφέρομαι επίτηδες στους δύο «Δικεφάλους», διότι σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων τους το καλοκαίρι θα «χτυπούσαν» το πρωτάθλημα.

Με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός των υπολοίπων με τους πρωτοπόρους είναι ανύπαρκτος, αναρωτιέμαι τι είδους δεύτερο γύρο θα δούμε. Το 2004, όταν ο ΠΑΟ κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα νικώντας σε ένα μπρα ντε φερ τον Ολυμπιακό, οι αντίπαλοι των δύο στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές είχαν όλοι παραμερίσει για να τους δουν να λύνουν τις διαφορές μεταξύ τους σε ένα και μοναδικό ματς. Είμαι περίεργος αν θα γίνει το ίδιο και φέτος: δεν το αποκλείω, δεν το εύχομαι.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε έναν υγιεινό περίπατο με τον Πανθρακικό, που ετοιμάζει από τώρα την ομάδα που του χρόνου θα κάνει πρωταθλητισμό στη Β' Εθνική, ο ΠΑΟ ζει μέρες νέου ξεκινήματος. Αφήνοντας στην άκρη τα αγωνιστικά του Παναθηναϊκού (κάθε συζήτηση που έχει ως θέμα τους νέους προπονητές του είναι άκαιρη και εν τέλει επιπόλαιη), αυτό που θέλω να πω παρακολουθώντας τη σεζόν των «πρασίνων» είναι ότι η εγχώρια αθλητικογραφία κάνει μια τεράστια προσπάθεια να τρελάνει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Αν στη νίκη του ΠΑΟ στη Θεσσαλονίκη κάποιος είδε το χέρι του Νιόπλια, ή αδικεί τον προπονητή του Παναθηναϊκού ή προσπαθεί να τον καταστρέψει προσδίδοντάς του ιδιότητες θαυματοποιού. Τόσο πολύ στον βούρκο της υπερβολής κινήθηκε το είδος της «κριτικής» που ασκήθηκε στον ΠΑΟ, ώστε στη φούρια να αποδειχτεί ότι κάτι άλλαξε προς το καλύτερο δεν υπάρχει συμφωνία απόψεων για το ποιοι ήταν οι διακριθέντες της ομάδας, που -τάχα μου- στο Καυτανζόγλειο αναστήθηκαν!

Το πιο τρανό παράδειγμα είναι η αξιολόγηση του Νίνη: άλλοι είδαν έναν Νίνη που έκανε ένα σπουδαίο ματς επειδή ο Νιόπλιας τον απελευθέρωσε και άλλοι είδαν έναν Νίνη που δεν έκανε μεγάλο ματς, αλλά σκόραρε επειδή ο Νιόπλιας τού είπε να πατάει περιοχή: αν είναι να τρελάνουμε τον κόσμο, τουλάχιστον να οργανωθούμε! Ο ΠΑΟ καιρό τώρα βρίσκεται εν μέσω μιας επικοινωνιακής καταιγίδας, την οποία η ΠΑΕ δύσκολα μπορεί να χειριστεί.

Αυτός είναι και ένας λόγος που η ομάδα δύσκολα βελτιώνεται: οι δημοσιογράφοι (την άποψη των οποίων σέβεται ο κ. Νίκος Πατέρας, ο οποίος είπε στον Τεν Κάτε ότι τον διώχνει διότι «οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί ανησυχούν») πιο πολύ και από το να την κριτικάρουν, επισημαίνοντας π.χ. τις πασιφανείς και στο Καυτανζόγλειο αδυναμίες των αμυντικών της, μέχρι χθες παιδεύονταν να την πείσουν ότι δεν παίζει καλά και από σήμερα προφανώς θα σκοτώνονται για να αποδείξουν πόσο βελτιώθηκε! Προσοχή, διότι η πραγματικότητα εκδικείται...

Κατά τα άλλα, η αγωνιστική ανήκε σε όσους μάχονται για την παραμονή. Ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος έκαναν τις νίκες της ημέρας, με τον σκληροτράχηλο Εργοτέλη και την Ξάνθη αντίστοιχα, που επίσης κινδυνεύει, ενώ ο Αστέρας περνώντας με νίκη από το «Βικελίδης» έριξε τον Αρη στην κατάθλιψη. Καλύτερα ματς της αγωνιστικής, οι δύο ισοπαλίες. Ο Πανιώνιος και η ΑΕΛ τίμησαν το ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ έκανε στην Καβάλα το καλύτερο του ίσως ματς, δείχνοντας και σημάδια επιθετικής βελτίωσης, μολονότι έμεινε στο μηδέν. Τα σκορ δεν είναι πάντα συμβατά με την εικόνα μιας ομάδας. Η ΑΕΚ π.χ. έβαλε τρία γκολ στον Λεβαδειακό, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν ενθουσίασε κανέναν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x