Stoiximan Super League

Ουζουνίδης: «Στόχος μας η παραμονή»

Η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία είναι ο φετινός στόχος της Λάρισας, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6. «Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, είμαστε πιο κοντά στους τελευταίους, συνεπώς δεν μπορεί να είναι διαφορετικός ο στόχος από την παραμονή στην κατηγορία» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός των «βυσσινί».

Η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία είναι ο φετινός στόχος της Λάρισας, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6. «Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, είμαστε πιο κοντά στους τελευταίους, συνεπώς δεν μπορεί να είναι διαφορετικός ο στόχος από την παραμονή στην κατηγορία» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός των «βυσσινί».

Αναλυτικά, ο 40χρονος προπονητής της Λάρισας μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6 και στον Γιώργο Χελάκη για:

- την μέχρι τώρα πορεία της Λάρισας στη Σούπερ Λιγκα:

«Λίγο-πολύ είναι αναμενόμενα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα για εμάς που είμαστε μέσα. Ξέροντας τα προβλήματα και τις συνθήκες που ξεκινήσαμε, δεν είναι αφύσικο. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη συγκομιδή βαθμούς, αλλά δεν μπορούσαμε και πολλά πράγματα έχει κάνει προετοιμασία με σχεδόν δέκα παίκτες. Άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ μας, ενώ από τους παίκτες που έμειναν, πολλοί δεν συμμετείχαν στην προετοιμασία, όπως οι Κατσιαρός, Βενετίδης, Ιγκλέσιας, Κυριακίδης και Γιαννακόπουλος. Υπολόγιζα ότι θα έπαιρνα περισσότερα από αυτούς τους παίκτες, τους οποίους δεν είχα στη διάθεση μου. Δηλαδή παίκτες που είχαμε στην ομάδα, ουσιαστικά δεν τους είχαμε. Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όλοι μιλούσαν για τις απουσίες του Ρεκόμπα, του Μπάλαμπαν και του Εστογιανόφ από πλευράς κυανέρυθρων, αλλά και από εμάς έλειπαν ο συγχωρεμένος ο Ντε Νίγκρις, ο Σίμιτς, ο Γιαννακόπουλος, ο Κάσας και ο Ιγκλέσιας. Φέτος, συμβαίνουν πολλά απίθανα πράγματα, συν το γεγονός ότι έχουν έρθει παίκτες, που δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, επομένως δεν είναι κάτι αφύσικο η φετινή πορεία μας. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει τεράστια βελτίωση από την αρχή του πρωταθλήματος. Στο χθεσινό παιχνίδι, πιο εύκολα θα χάναμε, αλλά νομίζω ότι και το 0-2 που δημιουργήθηκε, μας αδικούσε. Η ομάδα δεν είναι σε κακή κατάσταση, ενώ θεωρώ αφύσικο να μην έχουμε πάρει ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα σχεδόν σε έναν γύρο πρωταθλήματος. Όπως μια ομάδα μπορεί να έχει καλά και κακά παιχνίδια, μπορεί να έχει και άσχημες διαιτησίες. Δεν λέω ότι γίνεται εσκεμμένα, αλλά ένα σφύριγμα μπορεί να δώσει βαθμούς και να αλλάξει τα δεδομένα.

- τους φετινούς στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα:

«Όπως είναι τα πράγματα, στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Εκτός κι αν ενισχυθούμε τόσο πολύ και αλλάξουν τα δεδομένα. Όμως, από την στιγμή που οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο στα πλέϊ οφ, έχουν απομακρυνθεί, δεν μπορεί να είναι διαφορετικός ο στόχος, αφού εμείς είμαστε πιο κοντά στις ομάδες που κινδυνεύουν. Πιστεύω ότι η Λάρισα θα βρει τον δρόμο της. Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική για τους μεγάλους. Το να μην κάνει η ομάδα μια καλή χρονιά, δεν σημαίνει ότι αλλάζουν οι στόχοι. Αυτό προστάζει η ιστορία της ομάδας και ο κόσμος της. Δεν την αφήνουν οι φιλοδοξίες της διοίκησης, αλλά και του προπονητή».

- τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο:

«Θα γίνουν καλές μεταγραφές, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, γιατί υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε τέσσερις-πέντε θέσεις. Πλέον, δεν έχουμε επιθετικούς και ακραίους και χρειάζεται να ενισχυθούμε. Ωστόσο, δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών, που υπερβάλλουν εαυτούς σε κάποια παιχνίδια».

- την κούρσα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την διεκδίκηση του τίτλου:

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να χάσει περισσότερους βαθμούς στα λεγόμενα «εύκολα» παιχνίδια. Η εικόνα που παρουσιάζει δεν είναι η καλύτερη, αλλά με η αλλαγή προπονητή, μπορεί να τον βοηθήσει να βελτιωθεί. Ο Ολυμπιακός δείχνει μια πιο σταθερή ομάδα, παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που έχει, τα οποία σιγά-σιγά μειώνονται, αφού επιστρέφουν οι τραυματίες. Θεωρώ ότι θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή νομίζω ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x