Europa League

Μπάγεβιτς: «Υπάρχει κίνητρο»

Για την ιστορία και την αξιοπρέπειά της θα αγωνιστεί η ΑΕΚ απέναντι στην Μπενφίκα το βράδυ της Πέμπτης στο «Ντα Λουζ» (22:05, ΑΝΤ1), παρότι έχει χαθεί κάθε ελπίδα πρόκρισης στους «32» του Europa League. «Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει το ματς. Υπάρχει μία ιστορία, υπάρχει ένας κόσμος και οι παίκτες μου θέλουν να παίξουν για τους εαυτούς τους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πιθανές οι αλλαγές στην ενδεκάδα.

Για την ιστορία και την αξιοπρέπειά της θα αγωνιστεί η ΑΕΚ απέναντι στην Μπενφίκα το βράδυ της Πέμπτης στο «Ντα Λουζ» (22:05, ΑΝΤ1), παρότι έχει χαθεί κάθε ελπίδα πρόκρισης στους «32» του Europa League.

«Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει το ματς. Υπάρχει μία ιστορία, υπάρχει ένας κόσμος και οι παίκτες μου θέλουν να παίξουν για τους εαυτούς τους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε στόχο τη νίκη», δήλωσε ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει αν θα προβεί σε αλλαγές στην ομάδα ξεκουράζοντας παίκτες που έχουν πολλές συμμετοχές.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του συναδέλφου του της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεσούς, που είπε πως θα προτιμούσε η ομάδα του να χάσει από την ΑΕΚ και να νικήσει στο ντέρμπι της Κυριακής την Πόρτο, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δήλωσε: «Και εγώ το ίδιο πιστεύω. Αν κι εγώ θα έπρεπε να διαλέξω ένα παιχνίδι, θα προτιμούσα να χάσουμε από την Μπενφίκα και να νικήσουμε. Είναι φυσικό και οι δύο ομάδες να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ένα ματς με την Μπενφίκα είναι ευκαιρία».

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Νίκος Καράμπελας. «Είναι μία ευκαιρία για μας να αγωνιστούμε καλά σε ένα ματς χωρίς άγχος και να δείξουμε την αξία μας», τόνισε ο αριστερός μπακ της «Ένωσης».

Κλειστά χαρτιά

Ασφαλείς εκτιμήσεις για τον τρόπο που θα παραταχθεί η ΑΕΚ απέναντι στην Μπενφίκα δεν μπορούν να γίνουν. Είναι πολύ πιθανό, όπως και στον αγώνα κόντρα στην Έβερτον, να πάρουν ανάσες κάποιοι από τους παίκτες που αγωνίζονται συνεχώς, όπως για παράδειγμα ο Γκουστάβο Μαντούκα ή ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Στην ενδεκάδα επανέρχονται οι Σάχα και Καφές.

Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» απαρτίζουν οι Σάχα, Αραμπατζής, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Καράμπελας, Αραούχο, Γιάχιτς, Αρσε, Γκέντσογλου, Ενσαλίβα, Μάκος, Χέρσι, Ταχτσίδης, Μαντούκα, Καφές, Παυλής, Ιορντάκε, Μπλάνκο και Λεονάρντο. Στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Νάτσο Σκόκο, Κρίστιαν Νέμεθ (δεν παίζουν ούτε με τον Αστέρα Τρίπολης), Χουανφράν και Γιαχάγια. Να σημειωθεί ότι Γκερέιρο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

* Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ αποφασίστηκε να μην πάρουν εισιτήρια οι «κιτρινόμαυροι». Πάντως οι Αρκάδες άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να διαθέσουν μία θύρα σε περίπτωση που εμφανιστούν αρκετοί εκδρομείς της «Ένωσης» έξω από το γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x