Stoiximan Super League

Σισέ: «Στόχος μας το πρωτάθλημα»

Αποφασισμένος να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είναι η ευκαιρία μας. Να μας στηρίξει ο κόσμος και να είναι σίγουρος πως στο τέλος θα πανηγυρίσουμε», τόνισε ο Γάλλος επιθετικός. «Έχουμε ελπίδες πρόκρισης», σχολίασε για την κλήρωση με τη Ρόμα. Τι είπε ακόμη για τον Τεν Κάτε, τον Νιόπλια, τον Νίνη, τη σχέση του με τον κόσμο, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποφασισμένος να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είναι η ευκαιρία μας. Να μας στηρίξει ο κόσμος και να είναι σίγουρος πως στο τέλος θα πανηγυρίσουμε», τόνισε ο Γάλλος επιθετικός. «Έχουμε ελπίδες πρόκρισης», σχολίασε για την κλήρωση με τη Ρόμα. Τι είπε ακόμη για τον Τεν Κάτε, τον Νιόπλια, τον Νίνη, τη σχέση του με τον κόσμο, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Τζιμπρίλ Σισέ:

Για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος: «Φέτος έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολύ καλό σύνολο. Είναι μεγάλη μας ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η σκέψη μας».

Το μήνυμά του στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν, να έχουν υπομονή, να μας δώσουν χρόνο και να είναι σίγουροι πως στο τέλος της χρονιάς θα πανηγυρίσουμε. Είναι πολύ καλό για έναν ποδοσφαιριστή να γνωρίζει πως πίσω του υπάρχει κόσμος που τον πιστεύει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με χειροκροτεί όχι όταν σκοράρω, αλλά όταν χάνω μία ευκαιρία. Εκεί είναι που χρειάζομαι τη στήριξή τους».

Για τον αριθμό των γκολ που πιστεύει πως θα βάλει ως το τέλος της σεζόν: «Έχω πετύχει εννέα, δεν υπολογίζω τα δύο στο Europa League. Πιστεύω πως θα φτάσω τα 20. Είναι ένας λογικός αριθμός».

Για την κλήρωση με τη Ρόμα στους «32» του Europa League: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρω παλιούς μου φίλους, όπως τον Μεξές από την Μπορντό και την εθνική Γαλλίας, τον Ρίισε από τη Λίβερπουλ και τον Μενέζ που είναι συμπατριώτης μου. Η Ρόμα είναι ομάδα επιπέδου Champions League. Ως τον Φεβρουάριο έχουμε καιρό να τους κατασκοπεύσουμε και να δούμε πώς παίζουμε. Πιστεύω πως θα γίνουν δύο καταπληκτικά παιχνίδια. Φυσικά κι έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Αξίζουμε που βρισκόμαστε εδώ και το σίγουρο είναι πως θα δώσουμε και την ψυχή μας. Έχουμε μπροστά μας δύο ενενηντάλεπτα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για τις πιθανότητες κλήσης του στην Εθνική Γαλλίας μέσω των εμφανίσεων στην Ευρώπη: «Είναι πολύ καλή ευκαιρία να δείξω σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στον ομοσπονδιακό προπονητή τι μπορώ να κάνω. Η λίστα με τους επιθετικούς στη Γαλλία είναι μεγάλη. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ξέρω πως είμαι στο κάτω μέρος της λίστας, όμως στη ζωή είναι όλα πιθανά. Εγώ θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου, αλλά και για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει τίτλους».

Για την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Μπορντό: «Ξέρω καλά τις δύο ομάδες. Τους αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως στο τέλος η Μπορντό θα προκριθεί. Δεν θέλω να κάνω εχθρούς (γέλια). Η Μπορντό είναι ολοκληρωμένη ομάδα. Έχει τερματοφύλακα τον Σεντρίκ Καρασό, με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί, διαθέτει πολύ δυνατή γραμμή με κορυφαίο τον Γκορκίφ και έναν πολύ καλό επιθετικό όπως ο Σαμάκ».

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Χατέμ Μπεν Αρφά: «Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός και να τον πω Μέσι της Γαλλίας, όμως είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα που έχει ανάγκη να παίξει, κάτι που δεν κατάφερε στη Μαρσέιγ και τη Λιόν. Χρειάζεται να ωριμάσει. Πιστεύω πως αν φύγει από τη Γαλλία, το πιθανότερο είναι να πάει σε ένα πρωτάθλημα σαν το αγγλικό. Θα μου προκαλούσε μεγάλη έκπληξη αν ερχόταν».

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: «Ο απολογισμός από τους πέντε πρώτους μήνες είναι θετικός. Στην αρχή είχα κάποιες δυσκολίες να προσαρμοστώ σε μία νέα κουλτούρα κι ένα νέο ποδόσφαιρο, αλλά σιγά-σιγά τα πράγματα έγιναν καλύτερα. Σκοράρω περισσότερο και είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά θέλω να πετυχαίνω περισσότερα γκολ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: «Πρωταρχικός μου στόχος ήταν να παίξω στο Champions League. Δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν απογοητεύομαι. Ελπίζω να κάνουμε κάτι καλό στο Europa League. Μπορώ να συγκαταλέξω τον Παναθηναϊκό στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ».

Για τον τρόπο που τον υποδέχτηκε ο κόσμος του Παναθηναϊκού: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή στο αεροδρόμιο. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο σε όγκο και παλμό. Εικόνες μεταδόθηκαν στη Γαλλία και ήταν κάτι ανεπανάληπτο».

Για το τι θα ήθελε να αλλάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Χωρίς δεύτερη κουβέντα, θα άλλαζα τα γήπεδα. Με εξαίρεση το ‘Καραϊσκάκη’, τα άλλα γήπεδα μπορεί να δείχνουν καλά εξωτερικά, αλλά έχουν άσχημο αγωνιστικό χώρο».

Για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Έχω τέσσερα χρόνια συμβόλαιο, οπότε αν γίνει το γήπεδο σε δύο χρόνια, θα είμαι εκεί για να το ζήσω».

Για τον Σωτήρη Νίνη και τις σχέσεις τους: «Από την αρχή δημιουργήθηκε καλή χημεία μεταξύ μας. Είναι ένας νέος παίκτης με μεγάλη ποιότητα και έχει πάντα κίνητρο. Δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, δεν έχει καβαλήσει το καλάμι και ακούει τις συμβουλές που του δίνω. Τον βλέπω σαν μικρό μου αδερφό».

Για το ποιον συμπαίκτη θα ήθελε να του φέρει ο… Άγιος Βασίλης: «Θα ήθελα τον Νασρί, γιατί μου λείπει. Όμως τώρα που το σκέφτομαι, θα ήθελα και τον Στίβεν Τζέραρντ. Έχουμε αρκετούς αμυντικούς, όπως τον Καντέ που σιγά-σιγά προσαρμόζεται ή τον Βύντρα».

Για όσους θεωρούν πως ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έναν αμυντικό-όνομα: «Ο κόσμος πρέπει να δώσει χρόνο στους αμυντικούς που αποκτήσαμε. Είναι μεγάλη αλλαγή για τον Καντέ να έρχεται σε μία νέα χώρα. Τον έχω αντιμετωπίσει για τέσσερα χρόνια και σε κάθε ματς υπέφερα. Και ο Μπιέρσμιρ είναι πολύ ταλαντούχος με ηγετικές ικανότητες».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Και οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι καλοί. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με οπαδό του Ολυμπιακού. Ίσα-ίσα, το αντίθετο συμβαίνει. Είναι λογικό να υπάρχει κάποια αντιπαλότητα. Η έδρα του Ολυμπιακού είναι πολύ καυτή και το θυμάμαι από τότε που είχα έρθει με τη Λίβερπουλ».

Για το σύστημα που πιστεύει πως του ταιριάζει περισσότερο: «Δεν με ενοχλεί οποιοδήποτε σύστημα, εγώ πρέπει να προσαρμόζομαι σε αυτό. Το θέμα δεν είναι τι θέλει ένας παίκτης, αλλά πώς προσαρμόζεται η ομάδα. Αυτή τη στιγμή το σύστημα που ταιριάζει περισσότερο είναι με μένα στην κορυφή, τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά και τον Λέτο αριστερά. Όμως, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει».

Για τις διαφορές μεταξύ Χενκ Τεν Κάτε και Νίκου Νιόπλια: «Οι Έλληνες παίκτες είναι λογικό να είναι πιο απελευθερωμένοι με έναν Έλληνα προπονητή. Είναι εντελώς ανθρώπινο. Εγώ έχω μεγάλη εμπειρία και μπορώ να προσαρμόζομαι σε κάθε αλλαγή προπονητή. Ο κύριος Τεν Κάτε με βοήθησε να προσαρμοστώ εντός κι εκτός γηπέδων. Ο νέος κόουτς είναι πιο ήρεμος».

Για το ποιους παίκτες θα ονειρευόταν να τον πλαισιώσουν: «Σε ένα σύστημα 4-3-3 θα ήθελα τον Τζέραρντ πίσω μου, τον Μέσι δεξιά και τον Ριμπερί αριστερά. Κάτι θα παίρνω από πάσες (γέλια). Σε σύστημα με δύο επιθετικούς θα επέλεγα τον Τόρες, γιατί όταν είναι σε φόρμα είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο».

Για τα τατουάζ που έχει: «Ούτε κι εγώ ξέρω πόσα τατουάζ έχω πάνω μου. Όταν πάρουμε το πρωτάθλημα θα κάνω τατουάζ και με το τριφύλλι».

Για το αν θεωρεί πως η ομάδα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο: «Διαφωνώ με όσους πιστεύουν πως δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και το ποδόσφαιρο δεν είναι play station για να παίξει αμέσως η ομάδα καλά. Πιστεύω πως ο απολογισμός θα είναι καλός στο τέλος της σεζόν».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και την Εθνική: «Έχω μείνει έκπληκτος από την ποιότητα παικτών που δεν τους ήξερα στη Γαλλία, όπως ο Σκόκο. Υπάρχουν όμως και Έλληνες που με έχουν εντυπωσιάσει με την αξία τους. Έχω δει παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας και πιστεύω πως μπορεί να πάει καλά στο Μουντιάλ. Έχει χημεία στην επίθεση με τον Σαμαρά, τον Σαλπιγγίδη και τον Γκέκα. Ελπίζω κάποια στιγμή να δω και τον Νίνη στην Εθνική».

Για τη σχέση του με τους οπαδούς: «Είχα την τύχη να παίζω σε ομάδες που πάντα μάζευαν κόσμο, που ήταν εκδηλωτικός και ταξίδευε και στα εκτός έδρας ματς. Έχω πολύ καλή σχέση με τον κόσμο».

Για τον τρόπο που πανηγυρίζει τα γκολ που πετυχαίνει: «Άλλες φορές αφιερώνω τα γκολ στην οικογένειά μου, άλλες χορεύω, παλαιότερα έκανα τούμπες, αλλά μετά τον τραυματισμό μου σταμάτησα. Ανάλογα με τη στιγμή».

Για το καλύτερο γκολ που έχει πετύχει: «Είναι ένα γκολ που είχα πετύχει με την Οσέρ εναντίον της Ρεν. Πιστεύω πως ήταν το πιο δύσκολο γκολ και πιο όμορφο από τεχνικής άποψης γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου».

Για την πλούσια φιλανθρωπική του δραστηριότητα: «Μόνος μου είναι δύσκολο να αλλάξω τον κόσμο και να βοηθήσω όλα τα παιδιά. Όμως προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω».

*Όλα τα έσοδα από τα μηνύματα που θα στείλουν οι ακροατές από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ, θα διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x