Stoiximan Super League

Αγωνία για Μπεν Αρφά

Εντός της ημέρας αναμένεται ο Ολυμπιακός να γνωρίζει την απάντηση του Χατέμ Μπεν Αρφά. Οι διοικούντες την ΠΑΕ περιμένουν ο μεσοεπιθετικός της Μαρσέιγ να πει το «ναι» και βρίσκονται εν αναμονή της ενημέρωσής του για να πάνε στη Γαλλία, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή. Δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα στα εργομετρικά του Λούα Λούα. Επιστροφή στην κορυφή και… καλά Χριστούγεννα θέλουν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον Άρη (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1).

Εντός της ημέρας αναμένεται ο Ολυμπιακός να γνωρίζει την απάντηση του Χατέμ Μπεν Αρφά. Οι διοικούντες την ΠΑΕ περιμένουν ο μεσοεπιθετικός της Μαρσέιγ να πει το «ναι» και βρίσκονται εν αναμονή της ενημέρωσής του για να πάνε στη Γαλλία, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή. Οι Πειραιώτες εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης, αλλά δεν αποκλείεται ο 22χρονος παίκτης να ζητήσει… παράταση για να το σκεφτεί λίγο παραπάνω.

Αν ο διεθνής Γάλλος ζητήσει δύο ή τρεις ημέρες επιπλέον, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν, όμως, το πάει για τις αρχές του νέου έτους, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα του ξεκαθαρίσουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τότε, αφού πρέπει να ετοιμάσουν τα πλάνα τους για το β’ μέρος της φετινής σεζόν.

Μεγάλη επιθυμία του Μπεν Αρφά είναι να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, κάτι που γνωρίζουν στον Ολυμπιακό και του είπαν: «Έλα σε εμάς και θα πάς στο Μουντιάλ» και του μεταφέρθηκε πως «Εδώ θα είσαι βασιλιάς».

Αν και ο Γάλλος φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι χειρισμοί του Δημήτρη Θεοδωρίδη φαίνεται πως δίνουν το προβάδισμα στους Πειραιώτες. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν συμφωνήσει με τη Μαρσέιγ, αλλά απομένει το «ουί» του παίκτη για να κλείσει (θετικά) η υπόθεση.

«Σχετικά με το μέλλον του Χατέμ, τρεις άνθρωποι είναι υπεύθυνοι. Οι Χατέμ, Μάικλ Ουαζίν και εγώ. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε επικοινωνία με κανένα σύλλογο. Αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μιας μεταγραφής. Ίσως η Μαρσέιγ να έχει επικοινωνία με ενδιαφερόμενους συλλόγους», τόνισε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Ζαν Ζακ Μπερτράντ, στην «Equipe».

Αν «στραβώσει» η υπόθεση του Μπεν Αρφά, οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν ήδη έτοιμες τις εναλλακτικές λύσεις. Μία εξ’ αυτών φαίνεται πως είναι αυτή του 28χρονου Ισπανού, Όσκαρ Σεράνο. Πρόκειται για τον αριστερό χαφ της Ράσινγκ Σανταντέρ, που τη φετινή σεζόν μετρά 15 συμμετοχές (13 στην Primera Division και 2 στο Κύπελλο Ισπανίας) και έχει πετύχει τρία γκολ (στο πρωτάθλημα).

Δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη περίπτωση να συνδυαστεί με την απόκτηση του Μπενάρντ Κουμορτζί. Την ίδια ώρα, οι μάνατζερ του Ντιέγκο Σόουζα φέρονται να ζητούν από τη διοίκηση του Ολυμπιακού ραντεβού για να προχωρήσει η υπόθεση του επιθετικού της Παλμέιρας, με λιγότερα χρήματα από όσα ζητούσαν αρχικά. Επίσης, ψηλά στη μεταγραφική λίστα βρίσκεται ο Λουντοβίκ Ομπρανιάκ. Προτεραιότητα, όμως, για τους Πειραιώτες αποτελεί η περίπτωση του Μπεν Αρφά και θα πρέπει να κλείσει πρώτα το συγκεκριμένο κεφάλαιο.

Όσον αφορά την υπόθεση του Λούα Λούα, τα αποτελέσματα του παίκτη στα εργομετρικά έδειξαν σοβαρό πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Μάλιστα, για να φτάσει ο επιθετικός από το Κονγκό τα επιθυμητά επίπεδα εκτιμάται ότι χρειάζεται να περάσουν οχτώ εβδομάδες προπονήσεων, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι έτοιμος στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο 29χρονος φορ θα συνεχίσει τις προπονήσεις και θα υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις για να φανεί η εξέλιξη της πορείας του. Αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Λούα Λούα, τότε δεν αποκλείεται να εξεταστεί εκείνη του δανεισμού του Κεϊρίσον από την Μπαρτσελόνα.

Επιστροφή στην κορυφή και… καλά Χριστούγεννα!

Τη νίκη με την οποία θα διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague, ύστερα από την επικράτηση (4-0) του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα, θα κυνηγήσει (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη. Οι παίκτες του Ζίκο θέλουν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μέρος της φετινής σεζόν, βρισκόμενοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Αν οι Πειραιώτες πάρουν απόψε το «τρίποντο» μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τότε θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα για τον τίτλο, αφού θα έχουν δώσει σχεδόν όλα τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια (με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Λάρισα, Ξάνθη, Γιάννινα και Ατρόμητο). Την τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Μαρέσκα, ο οποίος θα δοκιμάσει να τρέξει μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

Ο Ζίκο θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γκαλίτσιο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ζεβλάκοφ και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Ντουντού και Μαρέσκα (ή ένας εκ των Τοροσίδη, Ντομί και Ζαϊρί), έχοντας στα πλάγια τον Γκαλέτι (δεξιά) και τον Λεονάρντο (αριστερά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Όσκαρ, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης, και Ντιόγο. Στην Αθήνα έμειναν ο Μέλμπεργκ (ο οποίος θα κάνει θεραπεία στη Σουηδία και θα υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 6 Ιανουαρίου του 2010), ο Ντάρμπισαϊρ (που υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει μετά τις 15 Ιανουαρίου), ο Λεντέσμα (που θα γυρίσει μετά τις γιορτές) και ο Στολτίδης (που έκανε μόλις δύο προπονήσεις).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x