Ιστορικό λεύκωμα-DVD με τίτλο «Γιώργος Κούδας, ο Μεγαλέξανδρος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου» παρουσιάστηκε την Κυριακή (20/12) στο ξενοδοχείο Athens Hilton, το οποίο καταγράφει όλες τις κορυφαίες στιγμές του μεγάλου Έλληνα ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Εθνικής μας ομάδας. «Θέλουμε να βλέπουμε Έλληνες παίκτες να παίζουν», τόνισε το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, Γιώργος Κούδας.

Πολλοί φίλοι και γνωστοί, παλαίμαχοι συμπαίκτες και «αντίπαλοι» του Γιώργου Κούδα, βρέθηκαν στην Αίθουσα «Τερψιχόρη» του Hilton, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Τάκης Λουκανίδης, ο Νίκος Σαργκάνης και ο Στέλιος Σεραφείδης.

Απόσπασμα του DVD προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη και φάνηκε ότι πρόκειται για εξαιρετική δουλειά.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τιμήθηκε για τη σημαντική του προσφορά στον αθλητισμό και τόνισε: «Με τα μικρόφωνα δεν τα πάμε τόσο καλά όσο με την μπάλα. Ειλικρινά χαίρομαι γιατί μετά από τόσα χρόνια συναντώ φίλους, συμπαίκτες και όχι αντιπάλους... Είμαι ευτυχισμένος και συγκινημένος, γιατί εκείνα τα πέτρινα χρόνια ήταν όμορφα. Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί υπηρέτησα σαν αθλητής το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές είχαμε σύμπνοια μεταξύ μας, συζητούσαμε τα προβλήματά μας γιατί για όλους μας ήταν τα ίδια. Και μέσα σ' αυτή την ποδοσφαιρική διαδρομή πέρασα όμορφα, αλλά θα βγάλω και μια πικρία. Μας αδίκησε η τεχνολογία. Έκανα 2,5-3 χρόνια για να μαζέψω όλο αυτό το υλικό. Δεν υπήρχε η πρόβλεψη, τότε, να γίνεται αρχειοθέτηση. Αν μπορούσε η τεχνολογία να καταγράψει το τι υπήρχε τότε στο μυαλό των ποδοσφαιριστών, αυτό θα ήταν το καλύτερο DVD που θα είχε κυκλοφορήσει. Θέλω να προσθέσω και κάτι εδώ. Θέλουμε να βλέπουμε Έλληνες παίκτες να παίζουν. Από το '68 μέχρι το '74 ο μοναδικός ξένος παίκτης στον ΠΑΟΚ ήμουν εγώ, οι 9-10 ήταν Πόντιοι (είπε χαριτολογώντας)».

Για τον Γιώργο Κούδα μίλησε και ο δημοσιογράφος του MEGA, Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Είναι τιμή μου να μιλήσω γι' αυτόν τον άνθρωπο-σύμβολο. Ως γνήσιος ΠΑΟΚτζης από πολύ μικρός, αν και μέναμε στην Αθήνα, ανεβαίναμε κάθε Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για να δούμε τον ΠΑΟΚ του Κούδα! Αυτό που θέλω να πω ως δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ είναι ότι στον Γιώργο Κούδα έγιναν προτάσεις να ασχοληθεί με την πολιτική τις οποίες αρνήθηκε. Χαίρομαι γι' αυτό. Συνήθως, οι μεγάλοι αθλητές που ασχολούνται με την πολιτική απομυθοποιούνται. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στο ποδόσφαιρό μας. Είναι λυπηρό να ακούω Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό να λένε ότι δε θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα».

Με τη σειρά του, ο Αντώνης Αντωνιάδης τόνισε: «Εκτός από τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα πρέπει να μείνουμε και στον παράγοντα άνθρωπος και φίλος».

Νίκος Ράλλης

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ