Παλαιότερες

Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει «killer»

SportDay

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΠΙΔΗΣ

«Χθες» λεγόταν «hummer». «Σήμερα» αποκαλείται «killer». Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο: ένας κεντρικός αμυντικός για τον Παναθηναϊκό. Θα 'ναι, όταν έρθει, ο έκτος τέτοιος επί ημερών πολυμετοχικού. Εχουν προηγηθεί ο Μελίσσης το πρώτο σαρωτικό καλοκαίρι. Οταν το ποδοσφαιρικό κονσόρτσιουμ των «πρασίνων» έβγαλε το πορτοφόλι και το έβαλε στο τραπέζι για να «ψαρώσουν» οι ανταγωνιστές. Λίγους μήνες μετά, στον ΠΑΟ πήγαν άλλοι δύο στόπερ, οι οποίοι, για διαφορετικούς λόγους, δεν υπάρχουν σήμερα στο ρόστερ του: ο Βαβρζίνιακ και ο Ντέιβιντ. Την τρίτη φορά που βγήκε ο πολυμετοχικός για ψώνια, πάλι δύο κεντρικούς αμυντικούς αγόρασε. Τον Καντέ και τον Μπιέρσμιρ. Τώρα, δεν πάνε πέντε μήνες. Και; Και φτου κι απ' την αρχή!

Αν τα βάλεις κάτω, η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να πάρει στόπερ. Καλοί παίκτες είναι όσοι έχει για να κάνει αυτό που θέλει την τρέχουσα σεζόν. Δεν είναι απαραίτητο το «hummer» ή ο «killer» για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Αλλωστε, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να πάρει κάποιος το εγχώριο πρωτάθλημα και σ' αυτόν δεν είναι επιβεβλημένη η απόκτηση καλού κεντρικού αμυντικού. Πώς το 'κανε, δηλαδή, τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός; Είχε στην ομάδα του τίποτα κεντρικούς αμυντικούς παγκόσμιας κλάσης; Ποτέ. Οσο θυμάμαι, από τον πρώτο χρόνο που «έχτισε» την αυτοκρατορία, το μόνιμο πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν ο στόπερ. Τώρα πήρε αξιόπιστο παίκτη για την καρδιά της οπισθοφυλακής και, όπως φαίνεται, διατρέχει κίνδυνο να χάσει τα πρωτεία!

Το είπε και ο Κατσουράνης στη χθεσινή του συνέντευξη στο Novasports. «Καλοί είναι αυτοί που έχουμε». Είπε και κάτι άλλο: «Είναι δύσκολο να πάρεις τέτοια εποχή παίκτη που να κάνει τη διαφορά». Δεν έχει νόημα επομένως. Και, συν τοις άλλοις, είναι λίγο έως πολύ αστείο να παίρνει ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον έναν κεντρικό αμυντικό σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x