Αγγλία

Premier League: Σε απόσταση αναπνοής η Γιουνάιτεντ

Στους δύο βαθμούς μείωσε τη διαφορά της από την Τσέλσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ύστερα από την επικράτησή της με σκορ 3-1 επί της Χαλ, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 19η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με το τρίποντο αυτό ανέκτησαν τη δεύτερη θέση, την οποία είχαν απωλέσει προσωρινά από την Άρσεναλ.

Στους δύο βαθμούς μείωσε τη διαφορά της από την Τσέλσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ύστερα από την επικράτησή της με σκορ 3-1 επί της Χαλ, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 19η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με το τρίποντο αυτό ανέκτησαν τη δεύτερη θέση, την οποία είχαν απωλέσει προσωρινά από την Άρσεναλ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, η Άρσεναλ επιβλήθηκε 3-0 της Άστον Βίλα. Με τη νίκη τους αυτή οι «κανονιέρηδες» πλησίασαν στους τέσσερις βαθμούς τη συμπολίτισσα Τσέλσι, ενώ παράλληλα άφησαν τους «χωριάτες» τρεις πίσω. Τo τρίτο γκολ των Λονδρέζων πέτυχε ο Ντιαμπί στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στα παιχνίδια που έγιναν το Σάββατο, χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μπέρμιγχαμ, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα (0-0). Οι «μπλε» τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Φλοράν Μαλουντά στο 89’ (δεύτερη κίτρινη κάρτα).

Μια δύσκολη νίκη πήρε η Λίβερπουλ, μέσα στο «Άνφιλντ» επί της Γουλβς με σκορ 2-0. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Γουάρντ στο 53’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, πριν ο Στίβεν Τζέραρντ «ανοίξει» το σκορ για τους «κόκκινους» στο 62’. Ο Γιόσι Μπεναγιούν στο 70’, με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το 2-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στο "στείρο" 0-0 έμεινε και το ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ Φούλαμ και Τότεναμ στο "Κρέιβεν Κότατζ", με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την ευκαιρία να μπουν στην πρώτη τετράδα της Premier League. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα χωρίς να κάνουν ούτε μία αλλαγή.

Σημαντική νίκη με σκορ 2-0 πήρε η Γουέστ Χαμ κόντρα στην ουραγό Πόρτσμουθ, χάρη στα γκολ που σημείωσαν ο Ντιαμάντι (23' πεν.) και Κόβατς (89'). Με τη νίκη τους αυτή τα "σφυριά" ανέβηκαν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είναι πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην Τσάμπιονσιπ.

Ισόπαλη με σκορ 1-1 τελείωσε η αναμέτρηση της Μπέρνλι με την Μπόλτον. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τέιλορ στο 29', με τους παίκτες του Όουεν Κόιλ να ισοφαρίζουν στο 56' με τον Νούγκεντ. Μετά την ισοφάριση οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά ο Γιασκελάινεν κατέβασε τα "ρολά", δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του, που μάχεται για τη σωτηρία.

Ντεμπούτο με νίκη για Μαντσίνι

Με το «δεξί» ξεκίνησε τη θητεία του στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Οι «πολίτες» επικράτησαν 2-0 της Στόουκ με τον Στίλιαν Πετρόφ να «ανοίγει» το σκορ στο 28’ και τον Κάρλος Τέβεζ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 45’. Με το τρίποντο αυτό, οι γηπεδούχοι μείωσαν στους τρεις βαθμούς τη διαφορά τους, από την τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί το Champions League της επόμενης περιόδου.

Στα υπόλοιπα ματς τόσο η Σάντερλαντ με την Έβερτον, όσο και η Γουίγκαν με την Μπλάκμπερν έμειναν στο 1-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 26/12/09

Μπέρμιγχαμ-Τσέλσι 0-0

Φούλαμ-Τότεναμ 0-0

Γουέστ Χαμ-Πόρτσμουθ 2-0
(23' πεν. Ντιαμάντι, 89' Κόβατς)

Μπέρνλι-Μπόλτον 1-1
(56' Νούγκεντ-29' Τέιλορ)

Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ Σίτι 2-0
(28' Πετρόφ, 45' Τέβεζ)

Σάντερλαντ-Έβερτον 1-1
(17' Μπεντ-85' Φελαϊνί)

Γουίγκαν-Μπλάκμπερν 1-1
(53' Ρονταγέγκα-30' ΜακΚάρθι)

Λίβερπουλ-Γουλβς 2-0
(62’ Τζέραρντ, 70’ Μπεναγιούν)

Κυριακή 27/12/09

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 3-0
(65’,81’ Φάμπρεγκας, 91’ Ντιαμπί)

Χαλ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3
(59’ πεν. Φάγκαν-45’ Ρούνεϊ, 73’ αυτ. Ντόσον, 82’ Μπερμπάτοφ)

Δείτε τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Δευτέρα 28/12/09 (17:00)

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (14:45)
Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ
Τσέλσι-Φούλαμ
Έβερτον-Μπέρνλι
Στόουκ Σίτι- Μπέρμιγχαμ
Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι (21:45)

Τρίτη 29/12/09

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (21:45)
Μπόλτον-Χαλ Σίτι (22:00)

Τετάρτη 30/12/09

Πόρτσμουθ-Άρσεναλ (21:45)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουίγκαν (22:00)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x