Ευρώπη

Ζήσης: «Στη Σιένα νιώθω απαραίτητος»

Απόλυτα ικανοποιημένος με τα όσα έχει συναντήσει μέχρι στιγμής στη Σιένα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Ζήσης. «Ήρθα σε μια ομάδα που με ήθελαν όλοι. Από τον προπονητή μέχρι και τη διοίκηση. Μετά από δύο χρόνια στην ΤΣΣΚΑ, ήθελα να πάω σε μια ομάδα που θα ήμουν απαραίτητος και στη Σιένα είμαι πολύ καλά» ήταν τα λόγια του Έλληνα γκαρντ.

Απόλυτα ικανοποιημένος με τα όσα έχει συναντήσει μέχρι στιγμής στη Σιένα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Ζήσης. «Ήρθα σε μια ομάδα που με ήθελαν όλοι. Από τον προπονητή μέχρι και τη διοίκηση. Μετά από δύο χρόνια στην ΤΣΣΚΑ, ήθελα να πάω σε μια ομάδα που θα ήμουν απαραίτητος και στη Σιένα είμαι πολύ καλά» ήταν τα λόγια του Έλληνα γκαρντ. Στη συνέχεια, ο 26χρονος γκαρντ μίλησε και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στην Τουρκία. «Ελπίζω να είμαστε υγιείς για να κάνουμε και εκεί κάτι μεγάλο».

Η ιταλική ομάδα έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά σε Ιταλία και Ευρωλίγκα και μέχρι στιγμής έχει γνωρίσει μόλις μια ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Νίκος Ζήσης, όμως, συνιστά χαμηλούς τόνους εξηγώντας πως «τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Και στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρωλίγκα τα παιχνίδια όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή, έχει καλό προπονητή και γεμάτο ρόστερ και νομίζω πως μπορούμε να πάμε μακριά φέτος. Μεγάλος μας στόχος είναι να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρωλίγκα». Ο προπονητής του στη Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, είναι από τους πλέον ανερχόμενους στην Ευρώπη με τον διεθνή γκαρντ να τονίζει πως «πρόκειται για έναν πολύ ήρεμο άνθρωπο. Είναι δουλευτεράς και το ότι ανέλαβε την εθνική Ιταλίας είναι μεγάλη υπόθεση. Εδώ στην Σιένα τον έχουν σαν Θεό για όσα έχει καταφέρει από το 2006 μέχρι σήμερα. Όλο το προπονητικό τιμ είναι πολύ καλό και δουλεύουμε πάνω σε σωστές βάσεις».

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Νίκο Ζήση αλλά εκείνος προτίμησε να υπογράψει στη Σιένα γιατί «η Σιένα με ήθελε περισσότερο απ’ όλους. Ήθελα να νιώσω πως μια ομάδα με ήθελε από τον προπονητή μέχρι και τη διοίκηση. Δεν μετανιώνω που ήρθα εδώ. Αισθάνομαι πολύ καλά και τολμώ να πω ότι τα έχω βρει καλύτερα από ό,τι περίμενα».

Από τον πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ζητήθηκε και η γνώμη του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας. «Στην Τουρκία ελπίζουμε να τα πάμε καλά. Να γυρίσουν και τα παιδιά που έλειπαν από το Ευρωμπάσκετ και να δημιουργηθεί μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πιο εύκολο να προχωράς, αλλά όχι και να φτάνεις στα μετάλλια».

Ο 26χρονος γκαρντ μίλησε και για το ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο χαρακτήρισε «πολύ ανταγωνιστικό. Έχουν ενισχυθεί πολλές ομάδες όπως το Περιστέρι, ο Πανιώνιος και το γεγονός πως επέστρεψαν στις έδρες τους τις βοηθάει αρκετά. Μακάρι όλες οι ομάδες να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Το πρωτάθλημα μας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x