Γενικά

Τα δικά μας παιδιά

Μπορεί η αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν αρκετά δικά μας παιδιά που διαπρέπουν εκτός συνόρων. Το www.sport-fm.gr συγκέντρωσε και σάς παρουσιάζει την πορεία των «ξενιτεμένων» στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και των ομογενών στα παρκέ των ΗΠΑ.

Μπορεί η αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν αρκετά δικά μας παιδιά που διαπρέπουν εκτός συνόρων. Το www.sport-fm.gr συγκέντρωσε και σάς παρουσιάζει την πορεία των «ξενιτεμένων» στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και των ομογενών στα παρκέ των ΗΠΑ.

Έντονη είναι η ελληνική παρουσία στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Νίκος Ζήσης «αναγεννήθηκε» στη Σιένα και αποτελεί σημαντικό στέλεχος των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος. Σε 11 αγώνες έχει 10,7 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (92,9% στις βολές, 63,3% στα δίποντα, 43,5% στα τρίποντα), 2,3 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Πολύ καλή παρουσία έχει και ο Δημήτρης Τσαλδάρης, που ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ουραγός και δίχως νίκη Νάπολι. Σε 10 αγώνες και 33 λεπτά παρουσίας στο παρκέ κατά μέσο όρο ο 29χρονος γκαρντ είχε 12,6 πόντους (89,7% στις βολές, 52,5% στα δίποντα και 27,9% στα τρίποντα), 3,3 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ ανά παιχνίδι.

Στη δεύτερη σεζόν του στην Ιταλία, αλλά πλέον στην Κρεμόνα κι όχι στη Ριέτι, ο Βαγγέλης Σκλάβος αποτελεί σταθερή αξία. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ έχει σε 11 αγώνες 8 πόντους (69,6% στις βολές, 46,2% στα δίποντα και 44,4% στα τρίποντα) και 2,4 ριμπάουντ σε 20 λεπτά ανά συμμετοχή.

Ο Ντούσαν Σάκοτα έχει βρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στη Σκαβολίνι και τον έχει αξιοποιήσει. Ο 23χρονος φόργουορντ έχει 9,5 πόντους (81,3% στις βολές, 44,8% στα δίποντα και 38,6% στα τρίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 24 λεπτά ανά αγώνα με την ομάδα του Μπέργκαμο.

Στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας με τη Σκαφάτι αγωνίζεται ο Σωτήρης Γκιουλέκας πραγματοποιώντας αξιόλογες εμφανίσεις. Ο 30χρονος Λαρισαίος φόργουορντ έχει σε 10 εμφανίσεις 11,1 πόντους και 3,4 ριμπάουντ σε σχεδόν 30 λεπτά ανά παιχνίδι.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα, κατά τεκμήριο πιο ισχυρό της Ευρώπης, δύο Έλληνες διαπρέπουν. Ο Γιώργος Πρίντεζης στην παρθενική του χρονιά έξω από τα σύνορα και παρά το σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για περίπου πέντε εβδομάδες, κάνει σπουδαίες εμφανίσεις με την Ουνικάχα Μάλαγα. Σε 9 αγώνες στην ACB Liga και 22 λεπτά παρουσίας στο παρκέ κατά μέσο όρο, ο 25χρονος άσος έχει 10,2 πόντους (80% στις βολές, 56% στα δίποντα και 19% στα τρίποντα) και 3,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Ο Κώστας Βασιλειάδης έχοντας και την εμπειρία από τη θητεία του στη Μάλαγα αποτελεί τον ηγέτη της νεοφώτιστης Ομπραντόιρο. Οι 15,4 πόντοι (96% στις βολές, 52% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα), τα 3,5 ριμπάουντ και οι 1,9 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο και 14 παιχνίδια αποτελούν την καλύτερη απόδειξη.

Οι Έλληνες στις ΗΠΑ

Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και στις ΗΠΑ. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στο ΝΒΑ είναι ο Κώστας Κουφός. Ο 20χρονος σέντερ στη δεύτερη χρονιά του στους Τζαζ έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Συγκεκριμένα έχει παίξει σε 17 ματς και μόλις για 3,5 λεπτά κατά μέσο όρο έχοντας 1,5 πόντο και 1,2 ριμπάουντ.

Ο διάδοχός του στο Οχάιο Στέιτ είναι ο Ζήσης Σαρικόπουλος. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Νέων και δευτεραθλητής κόσμου με τους Εφήβους έχει 1,8 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 11 λεπτά κατά μέσο όρο στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Πολύ καλή είναι η παρουσία του τριτοετή γκαρντ/φόργουορντ Νταν Μαυρίδη, ο οποίος με το Πρίνστον έχει 10,7 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,1 κλέψιμο σε 28 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Ο Τζεφ Γεωργάτος, πρωτοετής φόργουορντ στο Χάρβαρντ Κρίμσον, έχει 1 πόντο σε 4,8 λεπτά, ενώ ο δευτεροετής γκαρντ/φόργουορντ Τράιαν Ηλιάδης στο Ολντ Ντομίνιον έχει 4,9 πόντους και 1,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Τέλος, ο φόργουορντ Στιβ Πάνος διανύει την τέταρτη και τελευταία του χρονιά στο Γουέμπερ Στέιτ έχοντας 10,5 πόντους και 5,4 ριμπάουντ σε 20 λεπτά ανά αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x