Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Στόπερ για… Ευρώπη

Συνεχίζεται η αναζήτηση στόπερ στον Παναθηναϊκό, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση για συγκεκριμένο παίκτη. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League. Τι συμβαίνει με Ματεράτσι, Πόγκατετς και Ντάγκλας. «Στο χέρι μας να παραμείνουμε πρώτοι», το μήνυμα του Νιόπλια στους παίκτες. Ποια τα πλάνα του εν όψει Εργοτέλη. Στα άκρα με Κλέιτον και… Τεν Κάτε οι «πράσινοι».

Συνεχίζεται η αναζήτηση στόπερ στον Παναθηναϊκό. Οι Νίκος Νιόπλιας και Κώστας Αντωνίου έχουν προκρίνει ορισμένες περιπτώσεις παικτών, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την κατάθεση πρότασης σε κάποιον συγκεκριμένο. Αυτό θα συμβεί την ερχόμενο εβδομάδα στο τελικό ραντεβού που θα γίνει παρουσία και του προέδρου Νικόλα Πατέρα.

Το βέβαιο είναι πως ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί θα πρέπει να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, προκειμένου να προσφέρει αρχικά στις αναμετρήσεις με τη Ρόμα για τους «32» της διοργάνωσης. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Μάρκο Ματεράτσι και Εμάνουελ Πόγκατετς.

Ο 36χρονος Ιταλός αμυντικός εξετάζεται ως λύση μόνο για δανεισμό έξι μηνών. Ο «Μάτριξ» είναι πλέον 36 ετών και όντας παραγκωνισμένος στην Ίντερ θα ήθελε να μετακινηθεί σε μία ομάδα μέσω της οποίας θα αυξήσεις τις πιθανότητές του να είναι παρών στο Μουντιάλ. Το ετήσιο κασέ του είναι 3 εκατ. ευρώ, συνεπώς θα χρειαστούν τουλάχιστον τα μισά για να έρθει στην Ελλάδα. Όσον αφορά στον Αυστριακό άσο της Μίντλεσμπρο, η αγγλική ομάδα δύσκολα θα δεχτεί να τον παραχωρήσει τώρα, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει μία προσπάθεια, έστω κι εν όψει του καλοκαιριού.

Το νέο όνομα που προέκυψε χθες είναι αυτό του Ντάγκλας ντα Σίλβα. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος στόπερ της Χάποελ Τελ Αβίβ προτάθηκε και όπως δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζέρ του, έχει ήδη γίνει μία διερευνητική επαφή. «Ένας μάνατζερ από τη Γερμανία, που έχει άριστες σχέσεις με τον Πολωνό βοηθό προπονητή του ΠΑΟ (σ.σ Βαζέχα) ζήτησε πληροφορίες και μου είπε ότι τον έχουν παρακολουθήσει. Όμως προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι και η Χάποελ δύσκολα θα τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο», τόνισε. Πάντως το γεγονός ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχές στο Europa League και πιάνει θέση ξένου μειώνει τις πιθανότητες απόκτησης του Ντάγκλας.

Νιόπλιας: «Στο χέρι μας…»

Ευχές για μία χρονιά γεμάτη τίτλους για τον Παναθηναϊκό μοίρασε ο Νίκος Νιόπλιας στη χθεσινή προπόνηση και ζήτησε προσοχή στον Εργοτέλη, στο ματς της προσεχούς Τετάρτης. «Εύχομαι να πάει καλά η χρονιά. Είναι στο χέρι μας να παραμείνουμε πρώτοι. Οι γιορτές τελείωσαν και πρέπει να προσέξουμε πολύ τον Εργοτέλη. Από εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα κάνει ο αντίπαλος. Αυτοί θα πρέπει να… μην κοιμούνται», είπε ο τεχνικός των «πρασίνων» στους παίκτες του.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά πλάνα, σίγουρη είναι η απουσία των τραυματιών Ρουκάβινα και Σεϊταρίδη, όπως και του Σιμάο που προετοιμάζεται για το Κόπα Άφρικα. Πιθανότερη ενδεκάδα είναι η εξής: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιέρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης και Σισέ.

Στα άκρα με Κλέιτον

Αρνητική ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού στην πρόταση της Ανόρθωσης για δανεισμό του Κλέιτον, αφού ο κυπριακός σύλλογος δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις των «πρασίνων». Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, που είχε συμφωνήσει με την Ανόρθωση, δυσαρεστήθηκε με τη συγκεκριμένη εξέλιξη και εμφανίζεται κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός σε άλλη ελληνική ομάδα (Ηρακλή ή Λάρισα).

Στα δικαστήρια με Τεν Κάτε;

Στις δικαστικές αίθουσες είναι πιθανό να λύσουν τις διαφορές τους Παναθηναϊκός και Χενκ Τεν Κάτε. Οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει για την αποζημίωση που έχει λαμβάνειν ο Ολλανδός τεχνικός, καθώς εκείνος ζητεί 1 εκατ. ευρώ και οι «πράσινοι» προσφέρουν λιγότερα. Ο Τεν Κάτε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να εισπράξει όλο το ποσό που αξιώνει για τη λύση του συμβολαίου του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x