Αγγλία

Κύπελλο Αγγλίας: Διάβολοι τα «παγώνια» (Video)

Τα «παγώνια» μπορούν να φουσκώνουν από περηφάνια, μετά την μεγάλη έκπληξη που προκάλεσαν στο Κύπελλο Αγγλίας, μιας και απέκλεισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0, χάρη στο γκολ του Μπέκφορντ στο 19ο λεπτό. Η Γιουνάιτεντ είχε διασωθέντα τον Ρούνεϊ, έχασε ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, αλλά η γενναία Λιντς πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Τα «παγώνια» μπορούν να φουσκώνουν από περηφάνια, μετά την μεγάλη έκπληξη που προκάλεσαν στο Κύπελλο Αγγλίας, μιας και απέκλεισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0, χάρη στο γκολ του Μπέκφορντ στο 19ο λεπτό. Η Γιουνάιτεντ είχε διασωθέντα τον Ρούνεϊ, έχασε ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, αλλά η γενναία Λιντς πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Μπροστά σε 9.000 οπαδούς της η Λιντς έγραψε ιστορία, με την Πρωταθλήτρια Αγγλίας να πέφτει θύμα τόσο μεγάλης έκπληξης στο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 1984, όταν και είχε μείνει εκτός συνέχειας από τη Μπόρνμουθ. Η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε για πρώτη φορά, από ομάδα μικρότερης κατηγορίας στο Κύπελλο, έχοντας στο τιμόνι της τον Σερ Άλεξ. Επίσης αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάτω από τις οδηγίες του Σκωτσέζου τεχνικού, αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του αρχαιότερου θεσμού και η Λιντς νίκησε για πρώτη φορά μετά το 1981 μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων».

Το γκολ σημειώθηκε στο 19ο λεπτό μετά από μια μακρινή μπαλιά του Χόουσον, με τον Ζερμέν Μπέκφορντ να εκμεταλλεύεται το λάθος των Μπράουν και Κούστσακ και μπαίνοντας από αριστερά στην περιοχή πλάσαρε για το νικητήριο γκολ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κρόου έσωσε πάνω στη γραμμή προσπάθεια του Ρούνεϊ, που μαζί με τον Όουεν στο δεύτερο μέρος, είχαν αρκετές προσπάθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σημαντική ευκαιρία με τον Σνόντγκρας από εκτέλεση φάουλ να σημαδεύει το δοκάρι, είχε προς το τέλος και η νικήτρια.

Το 20ο τέρμα του Μπέκφορντ για λογαριασμό της Λιντς τη φετινή σεζόν, θα αφήσει τις καλύτερες των αναμνήσεων στους φιλάθλους της ομάδας του, αφού το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν και επόμενος προορισμός του είναι, όπως όλα δείχνουν, η Νιούκαστλ.

Ο μοναδικός παίκτης από τους γηπεδούχους, ο οποίος δεν είδε τον αγώνα ως αγγαρεία, Γουέιν Ρούνεϊ ήταν αυτός που προσπάθησε να σώσει την «τιμή» και την περηφάνια των γηπεδούχων. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν μια διαρκής απειλή για την εστίας της Λιντς, αλλά οι προσπάθειές του σταμάταγαν είτε πάνω στην πολύ καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων, είτε στον τερματοφύλακά τους, Άνκεργκρεν, ο οποίος πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Κούστσακ, Φάμπιο, Μπράουν, Έβανς, Νέβιλ, Ομπερτάν, Γκίμπσον, Άντερσον, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ

Λιντς (Σάιμον Γκρέισον): Άνκεργκρεν, Κρόου, Νέιλορ, Κίσνορμπο, Χιουζ, Τζόνσον, Ντόιλ, Κιλκένι, Χόουσον, Μπέκφορντ, Μπέκιο

Δείτε το γκολ του Μπέκφορντ:



Την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε εύκολα η Τσέλσι, ύστερα από τη νίκη της με σκορ 5-0 επί της Γουότφορντ. Οι «μπλε» παρά το γεγονός πως αγωνίζονται χωρίς τους Αφρικανούς τους παίκτες, οι οποίοι έχουν βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες για το Κόπα Άφρικα της Ανγκόλας, ήταν καταιγιστικοί αφού είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ντάνιελ Στάριτζ. Ο νεαρός επιθετικός πέτυχε δύο τέρματα, ενώ ήταν ο παίκτης που «άνοιξε» το σκορ μόλις στο 5’.

Τη νίκη και μαζί την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε η Άρσεναλ κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Το πρώτο γκολ στο λονδρέζικο ντέρμπι το πέτυχαν τα «σφυριά» στο 45’, όταν ο Ντιαμάντι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, βάζοντας τις βάσεις για μια ακόμα έκπληξη. Οι «κανονιέρηδες» όμως, με δύο γκολ σε πέντε λεπτά (Ράμσεϊ 78’, Εντουάρντο 83’)στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στα άλλα ματς της ημέρας, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς θα λύσουν τις διαφορές τους σε επαναληπτικό στην έδρα της ΚΠΡ αφού ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1, ενώ στην επόμενη φάση προκρίθηκε η Γουλβς, η οποία επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Τρανμίρ.

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας:

Τότεναμ-Πίτερμπρο 4-0

Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Στόουκ-Γιορκ 3-1

Χάντερσφιλντ-Γουέστ Μπρομ 0-2

ΜΚ Ντονς-Μπέρνλι 1-2

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπέρμιγχαμ 0-0

Πρέστον-Κόλτσεστερ 7-0

Αστον Βίλα-Μπλάκμπερν 3-1

Πόρτσμουθ-Κόβεντρι 1-1

Σάντερλαντ-Μπάροου 3-0

Γουίγκαν-Χαλ 4-1

Εβερτον-Καρλάιλ 3-1

Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Κρίσταλ Πάλας 1-2

Μπλάκπουλ-Ιπσουιτς 1-2

Φούλαμ-Σουίντον 1-0

Τορκί-Μπράιτον 0-1

Σκάνθορπ-Μπάρνσλεϊ 1-0

Σαουθάμπτον-Λούτον 1-0

Μίλγουολ-Ντέρμπι 1-1

Πλίμουθ-Νιούκαστλ 0-0

Λέστερ-Σουόνσι 2-1

Μπόλτον-Λίνκολν 4-0

Ρέντινγκ-Λίβερπουλ 1-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λιντς 0-1

Τσέλσι-Γουότφορντ 5-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-ΚΠΡ 1-1

Γουέστ Χαμ-Αρσεναλ 1-2

Τρανμίρ-Γουλβς 0-1

Μπρίστολ Σίτι-Κάρντιφ αναβλήθηκε

Μπρέντφορντ-Ντονκάστερ αναβλήθηκε

Ακρινγκτον-Τζίλιγχαμ αναβλήθηκε

Νοτς Κάουντι-Φόρεστ Γκριν Ρόβερς αναβλήθηκε

*Σε όσους αγώνες έληξαν ισόπαλοι υπάρχει ρεβάνς στην αντίπαλη έδρα

Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης-Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x