Ελλάδα

Σπουδαία νίκη για τα Τρίκαλα

Νίκη-ανάσα για τα Τρίκαλα απέναντι στον Ηλυσιακό με 70-67. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Γιώργος Αποστολίδης με 16 πόντους. Σπουδαία δουλειά και από τους Ζούπαν και Σίμτσακ.

Νίκη-ανάσα για τα Τρίκαλα απέναντι στον Ηλυσιακό με 70-67. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Γιώργος Αποστολίδης με 16 πόντους. Σπουδαία δουλειά και από τους Ζούπαν και Σίμτσακ.

Το ματς

Για τα Τρίκαλα το παιχνίδι ήταν κομβικής σημασίας. Οι γηπεδούχοι χωρίς τους δύο Αμερικανούς τους (Έιμπραμς και Πάουελ) ήθελαν μόνο τη νίκη και αυτό φαινόταν από το πόσο άγχος είχαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Ηλυσιακός εκμεταλλεύτηκε την πίεση αυτή και κατάφερε να προηγηθεί με 16-14. Τα πρώτα εφτά λεπτά της δεύτερης περιόδου, όμως, ήταν εφιαλτικά για την ομάδα του Στέργιου Κουφού με τα Τρίκαλα να κάνουν σερί 8-0 και να παίρνουν προβάδισμα (22-16). Η άμυνα των γηπεδούχων γινόταν όλο και καλύτερη και έτσι ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου τα Τρίκαλα ήταν μπροστά με 30-22.

Ο Ηλυσιακός, όμως, αντέδρασε και με σερί 5-0 μείωσε σε 30-27 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σάκης Καρύδας οργάνωνε υποδειγματικά το παιχνίδι της ομάδας των Ιλισίων, οι Παπανικολάου και Σιούτης εκτελούσαν και με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 15-2, ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με 35-32. Αποστολίδης και Προδρόμου προσέφεραν αναπάντεχες λύσεις και με σερί 9-0 σε δύο λεπτά τα Τρίκαλα απέκτησαν εκ νέου απόσταση ασφαλείας 41-35.

Τα Τρίκαλα συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (52-46), οκτώ λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ηλυσιακός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στο +12 (58-46) κάνοντας σερί 6-0. Ο Κάρτερ, όμως, ανέλαβε πρωτοβουλίες σε εκείνο το σημείο και με συνεχόμενα καλάθια «ψαλίδισε» τη διαφορά στο -6 (58-52), πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. O Ηλυσιακός έφτασε ακόμη και σε απόσταση αναπνοής δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης (64-61), αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στις ελεύθερες βολές και έφτασαν στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 14-16, 30-27, 50-44, 70-67


Τρίκαλα (Γιαπλές): Γκιζογιάννης 7, Μπιγκς 2, Προδρόμου 4, Νοέας 2, Κατσαρές, Αποστολίδης 16, Σίμτσακ 10, Τζιγκάνοβιτς 8, Ζούπαν 13, Ντίκελ 8.

Ηλυσιακός (Κουφός): Κάρτερ 16, Καρύδας 14, Κάμινγκς 7, Παπανικολάου 12, Χατζής 4, Αθανασούλας 7, Σιούτης 3, Μπέντον 2, Ιωάννου 2.


Τι δήλωσαν οι προπονητές

Θανάσης Γιαπλές (ΑΣ Τρίκαλα): «Αυτή η νίκη αφιερώνεται 110% στον Βαγγέλη τον Αγγέλου ο οποίος έχει φτιάξει μία ομάδα που χωρίς δύο παίκτες των 30 λεπτών, των 20 και 15 πόντων αντίστοιχα, τους Είμπραμς και Πάουελ να μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι. Η ομάδα είναι φτιαγμένη από τον Βαγγέλη τον Αγγέλου όπως και όλη η φιλοσοφία που διέπει αυτή την ομάδα. Σίγουρα ήταν ντεζαβαντάζ πέρα από την απουσία των δύο παικτών και η υποχρέωση να κερδίσεις αυτό το παιχνίδι αλλά ευτυχώς η ομάδα που έχει φτιάξει ο Βαγγέλης έδειξε όπως είπε και ο κόουτς ότι έχει τέτοια δύναμη που παίκτες των μηδέν δευτερολέπτων μπορούν να παίξουν 20 λεπτά και να είναι καλοί και να αντιστρέψουν το κλίμα. Δηλαδή αυτό που τους πνίγει να το βγάλουν και να κερδίσουν. Τα λάθη και η νευρικότητα που βγάλαμε είναι φυσιολογικές αντιδράσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που δεν μου δημιούργησαν κανένα πρόβλημα».

Στέργιος Κουφός (Ηλυσιακός): «Είναι προφανές ότι έγινε αυτό που φοβόμουν και είπα και στα παιδιά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Η αντίδραση μιας ομάδας που αντιμετωπίζει προβλήματα και κυρίως η αντίδραση των Ελλήνων παικτών είναι σκληρή. Καμία ομάδα δεν αφήνει τον εαυτό της, υπάρχει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, η αίσθηση ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, η αίσθηση ότι όσα πιο πολλά προβλήματα έχεις τόσο πιο σκληρός γίνεσαι. Ουσιαστικά χάσαμε από τα πολλά λάθη και από ένα παιδί που δεν εμφανίζεται στην στατιστική, τον Νίκο Κατσαρέ. Μας χτύπησε πολύ άσχημα σήμερα, ήταν ουσιαστικά αυτός που έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Συγχαρητήρια και στον Θανάση Γιαπλέ και την ομάδα των Τρικάλων. Για τον Ηλυσιακό να πω ότι αυτή είναι η ομάδα, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».


Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x