Stoiximan Super League

Και επίσημα «Λαρισαίος» ο Ζέσους!

Παίκτης της Λάρισας είναι και επίσημα από την Κυριακή (3/1) ο Ρικάρντο Ζέσους Ντα Σίλβα! Η θεσσαλική ΠΑΕ προχώρησε, μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωσή του και ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για έξι μήνες, με την ΑΕΛ να διαθέτει το δικαίωμα της αγοράς των δικαιωμάτων του παίκτη.

Παίκτης της Λάρισας είναι και επίσημα από την Κυριακή (3/1) ο Ρικάρντο Ζέσους Ντα Σίλβα! Η θεσσαλική ΠΑΕ προχώρησε, μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωσή του και ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για έξι μήνες, με την ΑΕΛ να διαθέτει το δικαίωμα της αγοράς των δικαιωμάτων του παίκτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λάρισας

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Ρικάρντο Ζέσους Ντα Σίλβα με τη μορφή δανεισμού για 6 μήνες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο Ρικάρντο Ζέσους γεννήθηκε στις 16 Μαϊου του 1985 στην κωμόπολη Κοσμόπολις της Βραζιλίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την Ιντερνασιονάλ καταγράφοντας 5 γκολ σε 17 αγώνες την τελευταία του χρονιά (2006), πριν μετακομίσει στην Ευρώπη και το ρωσικό πρωτάθλημα. Αρχικά με τη φανέλα της Σπαρτάκ Νάλτσικ, με την οποία εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν σκοράροντας 7 φορές σε σύνολο 30 αγώνων και ακολούθως στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου μεταγράφηκε ως επιλογή του Ζίκο, αλλά παρέμεινε για δύο χρόνια χωρίς να πάρει τις ευκαιρίες που ζητούσε. Παρόλα αυτά πέτυχε γκολ στο μοναδικό ματς πρωταθλήματος στο οποίο ξεκίνησε βασικός μέσα στο 2009.


H καριέρα του Ρικάρντο Ζέσους με αριθμούς

Χρονιά / Ομάδα / Αγώνες - Γκολ
2006 / Ιντερνασιονάλ / 17 – 5
2007 / Σπαρτάκ Νάλτσικ / 30 – 7
2008 / ΤΣΣΚΑ Μόσχας / 10 –
2009 / ΤΣΣΚΑ Μόσχας / 6 – 1».

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, ο Βραζιλιάνος μίλησε για τη νέα του ομάδα: «Η ΑΕΛ ήταν η καλύτερη περίπτωση απ’ όσες είχα στα χέρια μου. Ήξερα ότι εδώ θα έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ και να δείξω αυτό που μπορώ να κάνω ως ποδοσφαιριστής και για μένα το ζητούμενο ήταν να βρω μία τέτοια ομάδα για να δείξω τις δυνατότητές μου και να παίξω όσο καλύτερα μπορώ», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Θα είμαι προσηλωμένος στην ομάδα και στις απαιτήσεις της και θα κάνω τα πάντα για να τη βοηθήσω. Γνωρίζω κάποια πολύ βασικά πράγματα για τη φετινή πορεία και τη θέση της ΑΕΛ στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά πιστεύω ότι μέρα με την ημέρα, με την καθημερινή επαφή με τους συμπαίκτες μου θα έχω τη δυνατότητα να μάθω και περισσότερα».

Ερωτηθείς για το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι «βυσσινί» και αν έχει το… αντίδοτο, υποστήριξε: «Είναι δύσκολο να υποσχεθώ έναν συγκεκριμένο αριθμό γκολ, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος και η ομάδα θα πρέπει να περιμένει το καλύτερο από εμένα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους Ντουντού και Ζίκο, που συνυπήρξαν στην ομάδα της Μόσχας: «Πρώτη σκέψη μου είναι ότι θα συναντήσω δύο οικεία πρόσωπα και δύο καλούς φίλους. Με τον Ντουντού μας συνδέει στενή φιλία, ενώ ο Ζίκο που ήταν ο προπονητής μου και με βοήθησε πολύ στην Ρωσία. Ξέρω, όμως, ότι αγωνιζόμενος με την ΑΕΛ έχω μία σημαντική ευθύνη και δεν ξεχνώ ότι στους αγώνες δεν υπάρχουν φιλίες, μιας και όλοι μας είμαστε επαγγελματίες».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα, απάντησε: «Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαι έτοιμος γιατί σταμάτησα τις προπονήσεις μόλις πριν δύο εβδομάδες. Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο».

Ο Ρικάρντο Ζέσους έφτασε στη Λάρισα λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και την Κυριακή το πρωί βρέθηκε στο κέντρο των «Δένδρων», όπου έκανε ένα ξεμούδιασμα και είχε την πρώτη επαφή με τους πρώτους συμπαίκτες.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x