Γιώργος Χελάκης

Ο Μπάγεβιτς συμπεριφέρεται ως ανεύθυνος άρχων

SportDay

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Το διοικητικό χάος και η οικονομική δυσπραγία αποτελούν δυνατά άλλοθι για παίκτες και προπονητή της ΑΕΚ. Δυστυχώς για τους ίδιους, δεν μπορεί να θεωρηθούν ατράνταχτα. Να τους απαλλάξουν για τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας.

Για την αγωνιστική και βαθμολογική κατηφόρα χρειάζονται πιο πειστικές εξηγήσεις. Κυρίως από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στην αρχή ακούγαμε την εν πολλοίς δικαιολογημένη γκρίνια για τις διαιτητικές αποφάσεις. Στη συνέχεια υπήρξε η... παρηγοριά ότι η ομάδα δημιουργεί (και χάνει) ευκαιρίες.

Τον τελευταίο καιρό ούτε δικαιολογίες ούτε παρηγοριές έχουν θέση. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μοιάζει χαμένος στο άπειρο, αδυνατώντας να συνεφέρει την ομάδα. Κάποτε δίδασκε στους παίκτες του ένα σύστημα ανάπτυξης και η διδασκαλία φαινόταν στο γήπεδο. Φέτος τα συστήματα και οι παίκτες αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Τίποτα δεν μένει σταθερό, εκτός από τις κακές εμφανίσεις και την τρύπια άμυνα. Η ΑΕΚ δυσκολεύεται πολύ να βάλει γκολ και το δέχεται με κάθε ευκαιρία.

Το ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό ίσως σηματοδοτήσει εξελίξεις στην περίπτωση που κακό αποτέλεσμα και κακή εμφάνιση πάνε πακέτο.

Ασφαλώς, στα διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ τη λύση δεν θα δώσει ένας νέος προπονητής. Ακόμα και η κερκίδα εμφανίζεται διχασμένη σε αυτό το θέμα. Ομως δεν γίνεται να παραπαίει η ομάδα κι ο Μπάγεβιτς να εμφανίζεται περίπου ως ανεύθυνος άρχων. Την Τετάρτη μέσα στο γήπεδο αναζητείται η χαμένη αγωνιστική αξιοπρέπεια της ομάδας. Ισως τη βρει η ΑΕΚ στο πρόσωπο του Τζεμπούρ, που έχει τους λόγους του να ξεχωρίσει...

Μήπως είναι ο στόπερ βελόνα στ' άχυρα;

Αυτό το ελάττωμα έχουν οι προπονητές με ισχυρά συμβόλαια. Οταν τους διώξεις σου ζητούν τα λεφτά τους. Ο κ. Κόκκαλης ξέρει πολύ καλά από τέτοιες περιπτώσεις. Το ίδιο καλά και καλύτερα απ' αυτόν ξέρουν οι κ. Σόλιντ και Ιωαννίδης. Τώρα ήρθε η ώρα να πάθει και ο κ. Πατέρας. Ο Τεν Κάτε φέρεται αποφασισμένος να εισπράξει 1 εκατ., διαφορετικά θα οδηγήσει την ΠΑΕ στα δικαστήρια. Ο,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο...

Ας είναι. Φυσικά, η αξίωση του Τεν Κάτε να τα εισπράξει όλα δεν πρέπει να συνδέεται με την αναβλητικότητα στην υπόθεση του στόπερ. Γιατί υπάρχει αναβλητικότητα, όχι σχετικά με τη μεταγραφή, αλλά με τη στοχοποίηση. Από το ρεπορτάζ πληροφορούμαστε ότι σε προσεχή συνάντηση των κ. Πατέρα, Αντωνίου και Νιόπλια θα μάθουμε την οριστικοποίηση των στόχων. Αν είναι έτσι, τότε υπάρχει δυστοκία. Στο ευρωπαϊκό στερέωμα γενικά, αν υπάρχει είδος που ευδοκιμεί και η προσφορά του υπερέχει της ζήτησης, είναι τα σέντερ μπακ, των «killer» συμπεριλαμβανομένων.

Κατά συνέπεια, συναντήσεις και συσκέψεις μαρτυρούν κάτι ανάμεσα σε αμηχανία και αναβλητικότητα, στον βαθμό που μέχρι τώρα προτείνονται παίκτες, αλλά δεν έχουν γίνει από πλευράς Παναθηναϊκού συγκεκριμένες προτάσεις.

Η αναζήτηση στόπερ χωρίς μέχρι τώρα να έχει προκύψει κάτι συγκεκριμένο δεν συνιστά λόγο απογοήτευσης. Ανησυχίας όμως;

Η οικογένεια Ψωμιάδη και η σημασία της προκαταβολής

Παρατηρώντας την ευκολία με την οποία κάνει μεταγραφές η Καβάλα, οδηγείσαι στο συμπέρασμα πως όποιος βιάζεται να πάρει παίκτες τους παίρνει. Σιγουριά για την μπάλα που θα παίξουν ο Σμολάρεκ με τον Σόσιν δεν μπορεί να υπάρξει. Ολα στο γήπεδο θα φανούν.

Ομως πατήρ και υιός Ψωμιάδης φαίνεται να κινούνται με ταχύτητα και να ανοίγουν το πουγκί τους για να πάρουν τους παίκτες που θέλουν. Ανέκαθεν -λένε οι γνωρίζοντες- το μεγάλο προσόν του Μάκη Ψωμιάδη ήταν οι γενναίες προκαταβολές. Με αυτές ως δέλεαρ κατάφερνε να κλείσει τους παίκτες που επιθυμούσε, είτε επρόκειτο για ποδοσφαιριστές είτε για μπασκετμπολίστες. Σκοπός του σημειώματος δεν είναι να αναλύσει τι γινόταν μετά τις μεγάλες προκαταβολές...

Σημασία έχει ότι σε περιπτώσεις όπως του Μπεν Αρφά ένα από τα μεγάλα προβλήματα στα οποία κολλάει η μεταγραφή αφορά τη ρημάδα την προκαταβολή. Σε καιρούς οικονομικής κρίσης όποιος έχει διαθέσιμα μετρητά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Σαν της Καβάλας, για παράδειγμα. Οποιος λογαριάζει ν' αγοράσει με μικρή προκαταβολή και πολλές δόσεις αναγκάζεται να περιμένει στο ακουστικό του γεμάτος αγωνία...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x