Ελλάδα

MVP ο Καϊμακόγλου

Η εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Καϊμακόγλου στη νίκη του Αμαρουσίου επί του Κολοσσού στη Ρόδο (73-79) του χάρισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 10ης αγωνιστικής. Ο αρχηγός των «μαυροκίτρινων» είχε 24 πόντους (1/2 βολές, 7/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 14 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 ασίστ σε 38 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 73 βαθμούς στην ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου. Δεύτερος ο Τσίλντρες, τρίτος ο Γιασικεβίτσιους.

Η εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Καϊμακόγλου στη νίκη του Αμαρουσίου επί του Κολοσσού στη Ρόδο (73-79) του χάρισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 10ης αγωνιστικής. Ο αρχηγός των «μαυροκίτρινων» είχε 24 πόντους (1/2 βολές, 7/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 14 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 ασίστ σε 38 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 73 βαθμούς στην ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο 26χρονος φόργουορντ είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την ανάδειξη του σε MVP της 10ης αγωνιστικής: « Στο μπάσκετ κάθε ατομική διάκριση αντικατοπτρίζει την ομαδική προσπάθεια. Λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά να αξιοποιούμε τον παίκτη που είναι στην μέρα του. Επίσης στην προκειμένη περίπτωση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί πετύχαμε μια πολύ δύσκολη νίκη σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο όπως ο Κολοσσός , τον οποίο δεν είχαμε ξανακερδίσει στην Ρόδο. Μπορεί να μην παίξαμε όσο καλά μπορούμε και να είχαμε νεκρά διαστήματα που οδήγησαν το ματς στην παράταση, όμως δείξαμε χαρακτήρα και καθαρό μυαλό και τελικά πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Κάθε τέτοιο αποτέλεσμα μας δίνει ώθηση στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε φέτος σε δυο ταμπλό. Και παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις μας στην Ευρωλίγκα ή τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ως τώρα κανείς δεν αμφιβάλει ότι η ως τώρα πορεία μας στο πρωτάθλημα είναι εξαιρετική. Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Δεύτερος με 61 βαθμούς ήταν οι Τζος Τσίλντρες, που ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στη νίκη επί της ΑΕΚ (91-96) έχοντας 28 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ 29 βαθμούς πήρε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που είχε 13 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ στην επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου (76-80).

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 73
Τζος Τσίλντρες (Ολυμπιακός) 61
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Παναθηναϊκός) 29
Γιώργος Αποστολίδης (Τρίκαλα) 24
Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 13
Τζέρεμι Ρίτσαρντσον (Άρης) 6
Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός) 6
Νίκος Παπανικολόπουλος (Περιστέρι) 5
Δημήτρης Παπανικολάου (Πανιώνιος) 5
Τζέιμι Άρνολντ (Περιστέρι) 2
Λίνας Κλέιζα (Ολυμπιακός) 2
Τζάρεντ Χόμαν (Μαρούσι) 1
Γιώργος Τσιάκος (Περιστέρι) 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x