Stoiximan Super League

«Ζίκο, τι φταίει;»

Εξηγήσεις για την ήττα από την ΑΕΚ ζήτησαν οι Γιάννης Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Θεοδωρίδης από τον Ζίκο. «Δεν δικαιώνεσαι με τις επιλογές σου», είπαν οι δύο άνδρες στον Βραζιλιάνο και έθεσαν τους παίκτες προ των ευθυνών τους. «Διώξτε τον Ζίκο, κάντε μεταγραφές», το μήνυμα οργανωμένων οπαδών που πήγαν χθες στου Ρέντη. «Το ξεφτίλισαν φέτος το Καραϊσκάκη», στο www.sport-fm.gr ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Εξηγήσεις για την ήττα από την ΑΕΚ ζήτησαν ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης από τον Ζίκο, ο οποίος χρεώνεται το αρνητικό για τον Ολυμπιακό αποτέλεσμα. Οι δύο άνδρες πήγαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πειραιωτών, θέλοντας να μιλήσουν με τον Βραζιλιάνο και τους αρχηγούς της ομάδας. Η πληροφόρηση από την ΠΑΕ ανέφερε ότι επρόκειτο για μια συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Σωκράτη Κόκκαλη που βρίσκεται στην Αμερική.

«Ξέρω τον νόμο του ποδοσφαίρου. Εγώ έχω την ευθύνη. Θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα η ομάδα και γι' αυτό δουλεύουμε», επανέλαβε ο Ζίκο και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποκλείστηκαν από την αποστολή του συγκεκριμένου αγώνα οι Λεντέσμα, Στολτίδης και Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ συμπεριελήφθη στην αποστολή ο Νταρμπισάιρ και τι έγινε με τον Ντουντού.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσικόπουλος είπε στον 56χρονο τεχνικό: «Το ποδόσφαιρο είναι πολύ αντικειμενικό. Ο καθρέπτης είναι το γήπεδο κι εκεί φαίνονται όλα. Εμείς σαν διοίκηση δεν σου είπαμε ποτέ ποιον να βάλεις και ποιον να μη βάλεις. Εχεις απόλυτη ελευθερία κινήσεων, όπως πρέπει να έχει ένας προπονητής. Το αποτέλεσμα, όμως, δεν δικαιώνει τις επιλογές αυτές».

Εκείνο που προκύπτει από τη συνάντηση των δύο πλευρών, είναι ότι η διοίκηση δεν πείθεται από όσα έχει παρουσιάσει ο προπονητής, αλλά οι δύο άνδρες δεν είχαν πάρει εντολή από τον κ. Κόκκαλη να προχωρήσουν χθες σε αλλαγές. Μάλιστα, οι κ.κ. Χρυσικόπουλος και ο Θεοδωρίδης πήγαν με δική τους πρωτοβουλία στου Ρέντη. Πλέον, η απόφαση ανήκει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, που φέρεται να έχει ενημερωθεί για όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση.

Εκτός του Ζίκο, οι δύο άνδρες μίλησαν και με τους αρχηγούς της ομάδας (Γκαλέτι, Νικοπολίδη, Ντουντού). «Κόψτε τις δηλώσεις, τα blog και τα site και παίξτε μπάλα. Μη νομίζετε ότι επειδή ρίχνουν όλοι τα βάρη στον προπονητή εσείς δεν έχετε ευθύνες», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμά τους. Στη συνέχεια, ο Ντουντού ρωτήθηκε αν όντως έπαιξε σε φιλικό του Ροναλντίνιο (για είκοσι περίπου λεπτά), αν και αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, την περίοδο των διακοπών και ο Βραζιλιάνος απάντησε ότι είναι αλήθεια.

Μέχρι χθες το βράδυ δεν προέκυπτε κάτι για άμεση αντικατάσταση του Ζίκο, του οποίου το μέλλον στον Ολυμπιακό είναι αβέβαιο. Όσον αφορά τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Βραζιλιάνου, πρώτη επιλογή φαίνεται ότι αποτελεί ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, παρότι ακούστηκε και το όνομα του Αλέκου Αλεξανδρή.

Χθες υπήρχε το σενάριο να γίνει ο Σέρβος βοηθός του Βραζιλιάνου, ο οποίος είχε αρνηθεί δύο φορές κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Αν οι Πειραιώτες απολύσουν τον Ζίκο, λέγεται ότι πρέπει να τον αποζημιώσουν με περίπου 1 εκατ. ευρώ, αλλά κριτήριο για τον προπονητή φαίνεται ότι αποτελεί το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λάρισα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Διώξτε τον Ζίκο, κάντε μεταγραφές»

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, εκτός των δύο παραγόντων, πήγαν περίπου 20 οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι ήταν έξαλλοι για την εικόνα της ομάδας και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις προθέσεις της διοίκησης. Επίσης, ζήτησαν από τους κ.κ. Χρυσικόπουλο και Θεοδωρίδη την απομάκρυνση του Ζίκο και να ενισχυθεί η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Οι δύο παράγοντες μίλησαν στους οπαδούς και ειδικότερα ο κ. Χρυσικόπουλος φέρεται να τους είπε: «Το γεγονός και μόνο ότι είμαστε εδώ και κουβεντιάζουμε δείχνει ότι σας σεβόμαστε και ότι σας θεωρούμε σημαντικό κομμάτι της κερκίδας, που βοηθάει και είναι δίπλα στην ομάδα και στα καλά αλλά και στα δύσκολα. Ακούμε αυτά που μας λέτε και είμαστε κι εμείς προβληματισμένοι με την εικόνα της ομάδας.

Γι' αυτό, άλλωστε, ήρθαμε εδώ. Ξέρουμε τι θα κάνουμε, είμαστε μια υπεύθυνη διοίκηση κι εμείς έχουμε την ευθύνη για τις επιλογές και τις κατευθύνσεις που δίνουμε. Δικαίως υπάρχουν παράπονα από όλους για την εικόνα της ομάδας, αλλά δεν γίνεται να υπάρξει δημόσιος διάλογος για τις αποφάσεις που θα πάρει η διοίκηση. Αυτό το καταλαβαίνετε κι εσείς. Αυτή η διοίκηση που ηγείται της ομάδας που έχει πάρει δώδεκα πρωταθλήματα σε δεκατρία χρόνια έχει αποδείξει ότι αξίζει της εμπιστοσύνης σας και ότι δεν πρέπει να απαξιώνεται με δύο άσχημα αποτελέσματα
».

«Μύλος» με Σκόκο!

Τις τελευταίες ημέρες ο Ολυμπιακός φέρεται να κινείται για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο. Όπως αναφέρει το «Φως», οι Περαιώτες, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός και η ΑΕΚ βρίσκονταν πολύ κοντά σε συμφωνία. Τι άλλαξε μετά το ντέρμπι των δύο ομάδων; Η «Ένωση» φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε να πουλήσει τον 24χρονο παίκτη και τώρα εμφανίζεται αρνητική στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Μάλιστα, οι δύο ομάδες τα είχαν βρει σε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, συν ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης (κατά κάποιους 40%). Οι «κιτρινόμαυροι» φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου στην ενδεχόμενη παραχώρηση του Σκόκο στους «ερυθρόλευκους», ύστερα από την εμφάνισή του στο ματς της Τετάρτης και τα δύο γκολ που πέτυχε.

Ενδιαφέρον για τον Αργεντινό έχει εκδηλώσει και ο Παναθηναϊκός, αλλά ο ποδοσφαιριστής φέρεται να προτιμά τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, υπήρξαν δύο σενάρια κατά τη χθεσινή ημέρα:

1) ότι η ΑΕΚ πρέπει να απέφυγε προγραμματισμένο για χθες ραντεβού με τους «ερυθρόλευκους», δείχνοντας ότι δεν θέλει να πουλήσει τον παίκτη.

2) η «Ενωση» θέλει οκτώ εκατομμύρια και τον Μήτρογλου, ενώ οι Πειραιώτες έχουν κάνει πρόταση και περιμένουν σήμερα την απάντηση (δεν διευκρινίστηκε αν είναι από την ΑΕΚ ή τον μάνατζέρ του)!

* Σε μαγνητική τομογραφία θα υποβληθεί εντός της ημέρας ο Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος πονάει στη δεξιά ποδοκνημική και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δέχθηκε στο συγκεκριμένο σημείο κλοτσιά από κάποιον αντίπαλο.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x