Super League 2

«Μπαλωθιές» στον τοίχο της Καισαριανής!

Σε ένα παιχνίδι-πόλεμο, που είχε την… ατυχία να διευθύνεται από έναν τρομοκρατημένο διαιτητή, ο ΟΦΗ πήρε, παίζοντας με εννέα παίκτες στο τέλος, ένα μεγάλο «διπλό» με 2-1 επί του Εθνικού Αστέρα. Απίστευτα πράγματα στην Καισαριανή από τον ρέφερι Στραντζαλίδη, που μοίρασε από ένα «κάλπικο» πέναλτι σε κάθε ομάδα, έδωσε ένα άλλο σε χέρι… επιτιθέμενου και με το κομφούζιο που δημιούργησε, έκλεψε την παράσταση από ένα εξαιρετικό ματς. Αγρίτης και Οργκανίστα τα γκολ των νικητών, είχε ισοφαρίσει ο Γκουέι.

Σε ένα παιχνίδι-πόλεμο, που είχε την… ατυχία να διευθύνεται από έναν τρομοκρατημένο διαιτητή, ο ΟΦΗ πήρε, παίζοντας με εννέα παίκτες στο τέλος, ένα μεγάλο «διπλό» με 2-1 επί του Εθνικού Αστέρα. Απίστευτα πράγματα στην Καισαριανή από τον ρέφερι Στραντζαλίδη, που μοίρασε από ένα «κάλπικο» πέναλτι σε κάθε ομάδα, έδωσε ένα άλλο σε χέρι… επιτιθέμενου και με το κομφούζιο που δημιούργησε, έκλεψε την παράσταση από ένα εξαιρετικό ματς. Αγρίτης και Οργκανίστα τα γκολ των νικητών, είχε ισοφαρίσει ο Γκουέι.




«Κόμπρα» ο ΟΦΗ, μύρισε… μπαρούτι

Μια ποδοσφαιρική εκδοχή του «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τον ΟΦΗ το πρώτο ημίχρονο. Το γρήγορο προβάδισμα που πήραν οι Κρητικοί -κυρίως χάρη στις ατομικές ικανότητες κάποιων μονάδων τους- έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας του παιχνιδιού στην Καισαριανή. Έτσι, η εξαιρετική συνεργασία Ζορμπά-Κιάσσου-Αγρίτη, μόλις στο 6’, έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ και τους γηπεδούχους από νωρίς «στην πρίζα».

Η αντίδραση των τελευταίων πριν την ανάπαυλα περιορίστηκε σε κάποια σουτ των Γκουέι και Καγκιούζη, ενώ είδαν τον Στραντζαλίδη να μην τους κατακυρώνει γκολ του δεύτερου, για επιθετικό φάουλ. Ο διαιτητής, ωστόσο, δεν πήγε τόσο γι’ αυτή τη φάση συνοδευόμενος από την αστυνομία στα αποδυτήρια, όσο για τη φάση του γκολ του ΟΦΗ, που οι γηπεδούχοι θεώρησαν ότι ξεκίνησε από οφσάιντ.

Τους πήρε και τους… σφύριξε

Αν το πρώτο ημίχρονο, όμως, θεωρείτο ότι έκλεισε με «θορυβώδη» τρόπο, το δεύτερο συνεχίστηκε και κατέληξε τουλάχιστον με «εκρηκτικό». Κι αυτό διότι, μπορεί μέχρι το 78’ τα πνεύματα να είχαν ηρεμήσει κάπως (και η φλύαρη υπεροχή του Αστέρα να προσέκρουε στον καλά στημένο ΟΦΗ), ωστόσο αυτό μάλλον αποτελούσε την «ηρεμία πριν την καταιγίδα». Δέκα λεπτά πριν τη λήξη, ο Γκουέι «μαρκαρίστηκε» από τον Πίτσο μέσα στην περιοχή, έβαλε και λίγη… σάλτσα στην πτώση του και κέρδισε όχι μόνο το πέναλτι, αλλά και την αποβολή του Έλληνα αμυντικού. Μετά το πρώτο σκέλος των… εχθροπραξιών, ο Γκουέι μετέτρεψε σε γκολ την παράβαση και έδινε το έναυσμα στους γηπεδούχους για τη μεγάλη ανατροπή.

Ενώ εκείνοι πίεζαν, όμως και ο ΟΦΗ φαινόταν απελπισμένος, ήρθε μια νέα «έμπνευση» του… δαιμόνιου Στραντζαλίδη να αλλάξει εκ νέου θεαματικά τα δεδομένα. Στο 90', ο νεοεισελθών Ογκουνσότο «μαρκαρίστηκε» κι εκείνος στην περιοχή από τον Τραορέ, έπεσε επίσης με όλη την καλή του διάθεση και ο «βραχυκυκλωμένος» ρέφερι διπλασίασε τις «εφευρέσεις» του, δείχνοντας ξανά τη βούλα. Μετά το δεύτερο κύμα αντεγκλήσεων, ο Οργκανίστα ευστόχησε και έβαλε και πάλι μπροστά τους Κρητικούς, ωστόσο το… καλύτερο ήρθε στο τέλος.

Μετά την αποβολή και του Κοκκινάκη και σε ένα από τα τελευταία «γεμίσματα» των γηπεδούχων στην περιοχή για να ισοφαρίσουν, έγινε ένα σουτ. Η μπάλα στον αέρα βρήκε σε χέρι… επιθετικού του Αστέρα και ο Στραντζαλίδης επιχείρησε να αφήσει άπαντες… στον τόπο, σφυρίζοντας πέναλτι! Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των Κρητικών, ωστόσο, το πήρε πίσω, προκαλώντας έπειτα την οργή των γηπεδούχων! Μετά τη νέα διακοπή -και τη νέα αποβολή, αυτή τη φορά του Γκουέι- παίχτηκαν όπως όπως τρία λεπτά αγώνα, πριν επιστρατευθεί σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής δύναμης Αττικής για να συνοδεύσει τον τρομοκρατημένο πρωταγωνιστή στα αποδυτήρια.

*Σημειώνεται ότι στο κομφούζιο που ακολούθησε τη λήξη του αγώνα χτυπήθηκε (ευτυχώς όχι σοβαρά) απο αντικείμενο στο κεφάλι ο Κοκκινάκης του ΟΦΗ, ενώ έντονες αντεγκλήσεις σημειώθηκαν μεταξύ των προπονητών των δύο ομάδων


Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Αντώνης Μανίκας): Γκίτκος, Προβατίδης, Παριανός, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης (72’ Φαμπίνιο), Τζημόπουλος (46’ Λουάμο), Διαμάντης, Καγκιούζης (58’ Μπενίσκος), Χωριανόπουλος, Γκουέι

ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Σταυρακάκης, Ζορμπάς (81' Καρακατσάνης), Πίτσος, Αγρίτης (86' Οργκανίστα), Κοκκινάκης, Κάλαϊτζίτς, Κιάσσος, Χαραλαμπάκης, Βλόνταρτσικ (74’ Ογκουνσότο), Μπερτίν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στραντζαλίδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χαδήμογλου (Μακεδονίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)


Αναλυτικά η 16η αγωνιστική:

Παρασκευή 8/1

Εθνικός Αστέρας - ΟΦΗ 1-2
(80' πεν. Γκουέι - 6’ Αγρίτης, 90' πεν. Οργκανίστα )

Δείτε τη βαθμολογία της Β' Εθνικής

Κυριακή 10/1 (15:00)

Παναιτωλικός- Δόξα Δράμας
Κέρκυρα- Ηλιούπολη
Αιγάλεω- Διαγόρας
Εθνικός- Πιερικός
Ρόδος- Ολυμπιακός Βόλου
Θρασύβουλος- Καλαμάτα
Ιωνικός- Πανσερραϊκός

Δευτέρα 11/1 (18:00,ΕΤ3)

Αναγέννηση Καρδίτσας- Αγροτικός Αστέρας

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x