Γενικά

Κόπα Άφρικα: Στους τέσσερις οι νεκροί

Τρία ακόμη άτομα προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων μετά την επίθεση της οργάνωσης «Μέτωπο για την απελευθέρωση της Καμπίντα» (FLEC) στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Τόγκο την Παρασκευή. τόνισε ο Τζόναθαν Αγίτε, επιθετικός της Εθνικής ομάδας του Τόγκο, σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Τρία ακόμη άτομα προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων μετά την επίθεση της οργάνωσης «Μέτωπο για την απελευθέρωση της Καμπίντα» (FLEC) στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Τόγκο την Παρασκευή.

Από τα πυρά της οργάνωσης έχασε τη ζωή του ο οδηγός του πούλμαν, ενώ η ομοσπονδία του Τογκο επιβεβαίωσε σήμερα πως νεκροί είναι επίσης ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Κοτζοβι Ομπιλάλε, ο βοηθός προπονητή και ο εκπρόσωπος Tύπου.

Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την ομοσπονδία για αποχώρηση της ομάδας από το Κόπα Αφρικα, θεωρείται πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Μάλιστα όπως επιβεβαίωσε η Μάντσεστερ Σίτι ο ποδοσφαιριστής της και αρχηγός του Τόγκο Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο προκειμένου να επιστρέψει στην Αγγλία. «Έχουμε συνεχή επικοινωνία με τον Εμμάνουελ όλη την ημέρα και ξέρουμε ότι γυρίζει πίσω» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αγγλικού συλλόγου στο Reuters.

Όπως είναι φυσικό, η επίθεση αυτή προκάλεσε την αναστάτωση του ποδοσφαιρικού κόσμου και δεν είναι λίγοι οι σύλλογοι που ζητούν από τη FIFA να εγγυηθεί για την ασφάλεια των παικτών ή καλούν τους ποδοσφαιριστές να μη λάβουν μέρος στο Κόπα Αφρικα που ξεκινά αύριο.

Μάλιστα, η ομοσπονδία του Τόγκο φέρεται να ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους από άλλες ομοσπονδίες χωρών για να μποϊκοτάρουν την διοργάνωση και να μην λάβουν μέρος σε αυτή οι εθνικές τους ομάδες. Προσπάθειες που -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- έχουν πέσει στο κενό.

Η αφρικανική συνομοσπονδία ανακοίνωσε πως παρά την αιματηρή επίθεση η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά, ωστόσο θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου Ισα Χαγιάτου με αξιωματούχους της Ανγκόλας προκειμένου να παρθούν επιπλέον μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή της Καμπίντα, η οποία παράγει το περισσότερο πετρέλαιο στη χώρα (περίπου 60%), διεκδικεί μέσα από ένοπλες οργανώσεις την αυτονομία της. Η οργάνωση FLEC (Front for the Liberation of the Enclave of Cabinda) που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην αποστολή του Τόγκο, προειδοποίησε πως «Η επιχείρηση αυτή είναι απλά η αρχή μιας σειράς ενεργειών που πρόκειται να συνεχιστούν στην περιοχή της Καμπίντα».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x