Ελλάδα

Επίδειξη δύναμης

Ο Παναθηναϊκός βρήκε αντίσταση μόνο στα πρώτα δύο δεκάλεπτα και τελικά επικράτησε 92-61 του Περιστερίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για την 11η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Κορυφαίοι για τους πράσινους που δεν είχαν στη σύνθεση του τον τραυματία Διαμαντίδη, οι Πέκοβιτς και Μπατίστ με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε αντίσταση μόνο στα πρώτα δύο δεκάλεπτα και τελικά επικράτησε 92-61 του Περιστερίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για την 11η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Κορυφαίοι για τους πράσινους που δεν είχαν στη σύνθεση του τον τραυματία Διαμαντίδη, οι Πέκοβιτς και Μπατίστ με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Το Περιστέρι ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τις απαντήσεις στο χαμηλό σχήμα που επέλεξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μ τον Φεζόν και τον Άρνολντ να βρίσκουν σχετικά εύκολο το δρόμο προς το καλάθι του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, προηγήθηκε 5-2 και στη συνέχεια 13-12. Κάπου εκεί επιστρατεύτηκε ο Πέκοβιτς ο οποίος έχοντας σαφές προβάδισμα έναντι του Νέλσον, πέτυχε γρήγορα-γρήγορα οκτώ πόντους, έφερε μία σχετική ισορροπία στο ματς και το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 20-20.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Πέκοβιτς συνέχισε να σκοράρει κατα βούληση και να δίνει τις επιθετικές λύσεις στον Παναθηναϊκό, που άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Ο Μαυροβούνιος σέντερ αποσύρθηκε στον πάγκο, αλλά οι βάσεις είχαν μπει για τους πράσινους που τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, προηγήθηκαν 35-27, με τον Μπατίστ να παίρνει την σκυτάλη στο σκοράρισμα και να φτάνει τους οκτώ πόντους. Φεζόν και Άρνολντ έμειναν για αρκετή ώρα στον πάγκο και το Περιστέρι «ξέμεινε» από επιθετικές λύσεις. Οι πράσινοι το εκμεταλλεύτηκαν και 2 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ με 42-29. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον έλεγχο του ματς και η διαφορά πήγε στο 46-32. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ένα τρίποντο του Νίκολας από την άλλη άκρη του γηπέδου στην εκπνοή που διαμόρφωσε το 49-32, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναθηναϊκού, μπήκαν στο παρκέ με διάθεση να «τελειώσει» το ματς. Ο Πέκοβιτς έδειχνε ασταμάτητος ενώ από την άλλη πλευρά το Περιστέρι, άρχιζε να συμβιβάζεται οριστικά με την ήττα. Στα πρώτα τρία λεπτά της περιόδου, οι πράσινοι είχαν αυξήσει τη διαφορά και το σκορ ήταν 57-34. Με τον |Μπατίστ να εκτελεί με ιδανικό τρόπο το πικ εν ρολ παιχνίδι, που έστηνε ο Καλάθης, η διαφορά εκτοξεύστηκε στο 69-39, τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο Ομπράντοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Σερμαντίνι, την ώρα που το Περιστέρι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 73-47, με το οποίο τελείωσε η τρίτη περίοδος.

Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο +26, η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ζέλικο \Ομπράντοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αρκετό, όπως ο Σερμαντίνι και ο Βεργίνης, ενώ από την άλλη μεριά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έπαιζε για αρκετή ώρα με τον Βαγγέλη και τον Αντώνη Μάντζαρη στην πεντάδα του, καθώς ο νικητής είχε κριθεί και ενδιαφέρον παρουσίαζε που θα σταματήσει η διαφορά, που τελικά έφτασε στο +31 και το τελικό 92-61.


Δεκάλεπτα: 20-20, 49-32, 73-45, 92-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σερμαντίνι 2, Τέπιτς 14 (1), Σπανούλης 6, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 7 (1), Βεργίνης 3, Νίκολας 6 (2), Τσαρτσαρής 2, Γιασικεβίτσιους 6 (1), Πέκοβιτς 20, Καλάθης 6

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Χάμοντς 7 (1), Φαιζόν 8 (2), Παπανικολόπουλος 8, Β. Μάντζαρης 4, Μπράμος 4, Νέλσον 14 (1), Αντ. Μάντζαρης, Μαργαρίτης, Δεληγιάννης, Γουίλκσινσον, Τσιάκος 5, Άρνολντ 6 (2)


Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x