Επικαιρότητα

«Δεν θα περάσει...»!

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την έξω από τη Βουλή, λίγο πριν από τις 8:00 το βράδυ του Σαββάτου (09/01).

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την έκρηξη βόμβας έξω από τη Βουλή, λίγο πριν από τις 8:00 το βράδυ του Σαββάτου (09/01).

"Ο χώρος του Κοινοβουλίου είναι ένας χώρος υψηλού συμβολισμού. Είναι αφύλακτος και θα παραμείνει αφύλακτος και όχι αστυνομοκρατούμενος», επισήμανε από την μεριά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για πρωτοφανή ενέργεια που εκθέτει διεθνώς τη χώρα, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση.


Το Κ.Κ.Ε. επίσης καταδίκασε την πράξη των τρομοκρατών, υποστηρίζοντας ότι παρόμοιες ενέργειες βοηθάνε και εξυπηρετούν όσους επιθυμούν να εκφοβίσουν το λαό.

«Η νέα επίθεση αποτελεί πρόκληση απέναντι στη Δημοκρατία, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού.

Τέλος, από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοινώθηκε ότι «η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται και δεν υποστέλλεται».
Οι πρώτες υποψίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται, ο εκρηκτικός μηχανισμός (πιθανότατα ωρολογιακός) είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων, στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας, κοντά στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, ενώ οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο έκλεισαν προληπτικά, για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x