Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Με την πλάτη στον τοίχο

Με το -8 από τον Παναθηναϊκό να βαραίνει την πλάτη του και τον Ζίκο να είναι υπ’ατμόν ο Ολυμπιακός υποδέχεται το μεσημέρι τη Λάρισα στο «Καραϊσκάκη» (14:30, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Θερμό τετ-α-τετ με τον Στολτίδη είχε ο Βραζιλιάνος τεχνικός, που πιθανότατα κάθεται για τελευταία φορά στον πάγκο. Σε απολογία ο πολύπειρος μέσος και ο Ντουντού. Παίζει και μάλιστα βασικός τελικά ο Μήτρογλου. Στάσιμα τα μεταγραφικά.

Με το -8 από τον Παναθηναϊκό να βαραίνει την πλάτη του και τον Ζίκο να είναι υπ’ατμόν ο Ολυμπιακός υποδέχεται το μεσημέρι τη Λάρισα στο «Καραϊσκάκη» (14:30, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Η κατάσταση στην ομάδα είναι έκρυθμη μετά την ήττα από την ΑΕΚ και ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο τους «ερυθρόλευκους» από το στόχο τους.

Ο Ζίκο φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια και πιθανώς να βρίσκεται για τελευταία φορά στον πάγκο. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί-χάνοντας και την αποζημίωση που θα έχει λαμβάνειν σε περίπτωση απόλυσης-συνεπώς το μπαλάκι περνά στην πλευρά της διοίκησης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις του κόσμου του Ολυμπιακού, που θα στείλει το δικό του μήνυμα.

Στην ενδεκάδα ο Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε την έκπληξη. Όχι απλώς προπονήθηκε κανονικά το πρωί της Κυριακής, αλλά και συμπεριλήφθηκε από τον Ζίκο στην ενδεκάδα της αναμέτρησης με τη Λάρισα παίρνοντας τη θέση του Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ο νεαρός επιθετικός φερόταν να αντιμετωπίζει πρόβλημα και επισήμως λεγόταν πως δύσκολα θα ήταν σε θέση να προσφέρει, ωστόσο τελικά θα είναι ετοιμοπόλεμος.

Οι Πειραιώτες αναμένεται να παραταχθούν με 4-3-3 και αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Γκαλίτσιος θα πάρει τη θέση του Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ζεβλάκοφ αυτή του τιμωρημένου Αβρ. Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Η πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Όσκαρ, Λεονάρντο, Γκαλέτι και Μήτρογλου. Στην αποστολή μετέχουν και οι Πάρντο, Ντομί, Πάντος. Κ. Παπαδόπουλος, Λεντέσμα, Ζαϊρί και Ντιόγο. Εκτός μάχης είναι και πάλι ο Ντουντού, ο οποίος μάλλον θα είναι διαθέσιμος την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Καβάλα. Το ίδιο ισχύει και για τον Λούα Λούα.

Σε απολογία «Ιέρο» και Ντουντού

Σε απολογία κλήθηκαν από τη διοίκηση της ΠΑΕ ο Ιεροκλής Στολτίδης και ο Ντουντού. Ο δεύτερος για τη συμμετοχή του σε φιλανθρωπικό αγώνα στη διάρκεια των εορτών παρά τον τραυματισμό του και δίχως να ενημερώσει κανέναν σχετικά, ενώ ο δεύτερος για το «θερμό» τετ-α-τετ που είχε με τον Ζίκο. Ο «Ιέρο» αποκλείστηκε για μία ακόμη φορά από την αποστολή και σε συζήτηση που είχε με τον προπονητή του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα όσα είπε ο Βραζιλιάνος προπονητής μετά το ματς με την ΑΕΚ, πως δηλαδή έχει χάσε 40 προπονήσεις. Ο πολύπειρος μέσος τόνισε πως προπονείται κανονικά από την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν. Η κλήση του παίκτη σε απολογία δεν εκλαμβάνεται ως στήριξη στον προπονητή, αλλά ως προσπάθεια να τηρηθούν κάποιες αρχές, παρότι ο Στολτίδης είναι ποδοσφαιριστής που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα.

Στασιμότητα στα μεταγραφικά

Καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στο θέμα της απόκτησης αριστερού χαφ κι ενώ μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Ο Γκαμστ Πέντερσεν της Μπλάκμπερν και ο Χεσούς Ντάτολο της Νάπολι αποτελούν τις δύο περιπτώσεις που ξεχωρίζουν, αλλά αμφότερες είναι εξαιρετικά δύσκολες, αφού τόσο ο Νορβηγός όσο και ο Αργεντινός δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, ο Νέρι Καστίγιο αισιοδοξεί πως τις επόμενες ημέρες θα πετύχει να πείσει τη Σαχτάρ Ντόνετσκ να τον δώσει δανεικό στον Ολυμπιακό. Οι Ουκρανοί θα αξιώσουν ένα συμβολικό ποσό ως «ενοίκιο» του Μεξικανού άσου προκειμένου να τον παραχωρήσουν για ενάμιση χρόνο, μέχρι δηλαδή τη λήξη του συμβολαίου του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x