Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Killer σε επίθεση και… άμυνα

Πολλά χαμόγελα και όνειρα τίτλου κάνουν στον Παναθηναϊκό μετά τη σημαντική νίκη επί της Skoda Ξάνθης στα Πηγάδια και τη διατήρηση της διαφοράς ασφαλείας από τον Ολυμπιακό. Οδηγός στο πρωτάθλημα ο «δολοφόνος» Σισέ με επιδόσεις που σπάνε ρεκόρ. Εβδομάδα εξελίξεων η προσεχή για την απόκτηση αμυντικού. Σε πρώτο πλάνο ο Πόγκατετς, που θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί, έστω και για να έρθει ως ελεύθερος το καλοκαίρι. Ίσως έρθει στην Αθήνα ή να μεταβεί άνθρωπος του ΠΑΟ στην Αγγλία.

Πολλά χαμόγελα και όνειρα τίτλου κάνουν στον Παναθηναϊκό μετά τη σημαντική νίκη επί της Skoda Ξάνθης στα Πηγάδια και τη διατήρηση της διαφοράς ασφαλείας από τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» 13 στροφές πριν το φινάλε έχουν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά εξακολουθούν να κρατούν χαμηλούς τόνους γνωρίζοντας πως ο δρόμος προς την κορυφή είναι ακόμη μακρύς.

Σπάει τα κοντέρ ο Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει αποδειχτεί ιδανικός οδηγός στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Γάλλος φορ πέτυχε για τέταρτο συνεχές παιχνίδι δύο γκολ, καθώς πριν το ματς της Ξάνθης τα είχε καταφέρει με Ντιναμό Βουκουρεστίου (16/12/2009), ΠΑΣ Γιάννινα (19/12/2009) και Εργοτέλη (6/1/2010), σημειώνοντας 8 γκολ σε 25 ημέρες. Μετρά τα 15 από τα 35 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα (42,85%) έχοντας ήδη ξεπεράσει τα 14 γκολ που είχαν Μπλάνκο και Γκαλέτι πέρυσι, όταν μοιράστηκαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ σε 30 αγωνιστικές. Παράλληλα τα 15 γκολ σε 17 αγώνες είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά τα 19 σε 17 ματς του Κριστόφ Βαζέχα το 1995.

Εβδομάδα εξελίξεων για τον αμυντικό

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός θα εντείνει τις προσπάθειές του για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Ο Εμάνουελ Πόγκατετς είναι πλέον σε πρώτο πλάνο και εκφράζεται αισιοδοξία για την απόκτησή του. Ο Αυστριακός άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και θέλει να έρθει στην Ελλάδα, ενώ η Μίντλεσμπρο παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της ίσως τελικά πει το «ναι» σε μία πρόταση με λίγα χρήματα, προκειμένου να μην τον χάσει χωρίς να βάλει χρήματα στα ταμεία της. Λέγεται πως ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να συμφωνήσει από τώρα με τον παίκτη εν όψει του Ιουνίου, πιέζοντας με τον τρόπο αυτό και την «Μπόρο» να τον πουλήσει εδώ και τώρα! Ίσως έρθει στην Αθήνα ή να μεταβεί άνθρωπος του ΠΑΟ στην Αγγλία.

Στα υπόψη, αλλά σαφώς πιο δύσκολη περίπτωση, είναι ο Κάτα Ντίας. Ο Αργεντινός στόπερ δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2011 από τη Χετάφε και οι Μαδριλένοι δεν θα τον παραχωρήσουν με λιγότερα από 2,5 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η Σιένα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και δεν αποκλείεται ο διεθνής μπακ να παραχωρηθεί ακόμη και με πρόταση μικρότερη των 2,8 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στη ρήτρα του συμβολαίου του.

Και τώρα… Πιερικός

Το πρωτάθλημα μπορεί να αποτελεί τον βασικό στόχο του Παναθηναϊκού, αλλά οι «πράσινοι» δεν αμελούν το Κύπελλο. Ειδικά από τη στιγμή που μετά τους αποκλεισμούς Ολυμπιακού και ΑΕΚ είναι το φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια υποδέχεται την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ τον Πιερικό για την πέμπτη φάση και ο Έλληνας τεχνικός, παρότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, θέλει πρόκριση και καλή εμφάνιση.

* Ο Σεμπαστιάν Λέτο συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς-με Πανθρακικό εντός, Άρη εκτός, ΑΕΚ εντός και Λάρισα εκτός-θα απουσιάσει. Υπενθυμίζεται πως στο ματς της επόμενης αγωνιστικής (17ης) αποφασίστηκε να εκτίσουν την τιμωρία τους οι Τζιμπρίλ Σισέ και Κώστας Κατσουράνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x