Αγγλία

Δεν έτυχε. Πέτυχε!

Για την Μπέρμιγχαμ, τη φετινή χρονιά, οποιαδήποτε θέση πάνω από τη δέκατη θα αποτελούσε… θείο δώρο. Και όμως, με την απόδοση των παικτών του Αλεξ ΜακΛις, η όγδοη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή είναι μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη. Μάλιστα, αυτή την περίοδο οι «Blues» κατάφεραν να πετύχουν το μεγαλύτερο αήττητο σερί από την ίδρυσή τους, το 1875, στη μεγάλη κατηγορία.

Για την Μπέρμιγχαμ, τη φετινή χρονιά, οποιαδήποτε θέση πάνω από τη δέκατη θα αποτελούσε… θείο δώρο. Και όμως, με την απόδοση των παικτών του Αλεξ ΜακΛις, η όγδοη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή είναι μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη. Μάλιστα, αυτή την περίοδο οι «Blues» κατάφεραν να πετύχουν το μεγαλύτερο αήττητο σερί από την ίδρυσή τους, το 1875, στη μεγάλη κατηγορία.

Η Μπέρμιγχαμ, με την ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σάββατο , πρόσθεσε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μέλος του «Big Four». Είχε προηγηθεί το μπλοκάρισμα (0-0) της Τσέλσι στο "Σεντ Αντριους", τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και η ισοπαλία 2-2 με τη Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ». Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν το μυστικό της επιτυχίας του συλλόγου που επέστρεψε μετά από ένα χρόνο και πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η αμυντική της λειτουργία είναι ένα ισχυρό όπλο. Οι «Blues» έχουν δεχθεί μόλις 19 τέρματα, όσα δηλαδή έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και τέσσερα λιγότερα από όσα έχει καταγράψει στο παθητικό της η τρίτη Αρσεναλ.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός, που εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Χιμπέρνιαν και τη Ρέιντζερς, ως μαθητής του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, πιστεύει στην πειθαρχία. Και στη συνέχεια και τη συνέπεια, αφού το ρητό «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» ο ΜακΛις φαίνεται πως το ξέρει πολύ καλά. Για ένατη σερί αγωνιστική ο Σκωτσέζος τεχνικός παρέταξε την ίδια εντεκάδα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ. Επίσης, έχει καταφέρει να πάρει το μάξιμουμ από παίκτες που δεν υπολόγιζαν άλλες ομάδες και οδηγεί την Μπέρμιγχαμ σε πορεία Ευρώπης, γεγονός που έχει να συμβεί από το 1962! Όμως, κάτι που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι η Μπέρμιγχαμ ήταν ο πρώτος αγγλικός σύλλογος που έφτασε σε τελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Στο Εκθέσεων κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πριν πενήντα χρόνια, και οι νεότεροι οπαδοί της θα ήθελαν να ζήσουν ευρωπαικές βραδιές σαν τους παλαιότερους!

Οι παίκτες που εμπιστεύεται «τυφλά» ο ΜακΛίς είναι :

Τζο Χαρτ: Ο 22χρονος τερματοφύλακα αγωνίζεται ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σιτι, η οποία απέρριψε την πρόταση της Μπέρμιγχαμ για την απόκτηση του

Στιβεν Καρ: Ο Αλεξ ΜακΛις …έσωσε τον 33χρονο πρώην άσο της Τότεναμ και της Νιουκάστλ από την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ροτζερ Τζόνσον: Διανύει την πρώτη του σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά. Και να σκεφτεί κανείς πως στην
πρώτη του ομάδα τη Γουίκομπ ο Τόνι Ανταμς τον είχε ξεγράψει από τη βασική 11άδα.

Σκοτ Νταν: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Κόβεντρι. Πριν όμως αγωνιζόταν ως δανεικός από τη Γουόλσολ στην Ρέντιτς και τη Χαντνσφορντ Τάουν.

Λίαμ Ρίτζγουελ: Το 2007 έγινε ο πρώτος παίκτης (από το 1984) που …υποχρέωσε τις δυο μισητές αντιπάλους Αστον Βίλα και Μπέρμιγχαμ να διαπραγματευτούν για τη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή. Ο τελευταίος παίκτης που μετακινήθηκε μεταξύ των δυο ομάδων της πόλης ήταν ο Ντες Μπρέμνερ, πρωταθλητής Ευρώπης με την Αστον Βίλα το 1982.

Σεμπάστιαν Λαρσον: Ο Σουηδός υπήρξε μέλος των ακαδημιών της Αρσεναλ. Αποκτήθηκε το 2007 έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών. Θεωρείται σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ.

Μπάρι Φέργκιουσον: Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Σκωτίας και της Ρέιντζερς με την εμπειρία του προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεται στη μεσαία γραμμή

Λι Μπόιερ: Τη φετινή σεζόν προσπαθεί να βγάλει την ταμπέλα του «κακού παιδιού» που απέκτησε με τη Λιντς και τη Νιούκαστλ και με τα γκολ του φαίνεται πως το καταφέρνει.

Τζειμς ΜακΦάντεν
: Έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή του συλλόγου όταν αποκτήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων λιρών από την Εβερτον.

Κάμερον Τζερομ: Το γκολ του κόντρα στη Λίβερπουλ, το οποίο ήταν το πρώτο φέτος, θα επιλεχθεί σίγουρα στα highlights της σεζόν. Είναι δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Μπόιερ

Κριστιαν Μπενίτες: Ο παίκτης από το Εκουαδόρ τα καταφέρνει καλά εντός γηπέδου, όμως θα ήταν ακόμη καλύτερα αν έβρισκε πιο συχνά δρόμο προς τα δίχτυα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x