Ιταλία

«Επανάσταση» στο ιταλικό ποδόσφαιρο

"Επαναστατικό" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νέο σχέδιο της Ιταλικής Λίγκας για την επόμενη σεζόν στη Serie A. Η Λίγκα, στην προσπάθειά της να "κρατήσει" όσους παρακολουθούν πιστά το ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά και να προσελκύσει νέους θεατές-πελάτες, σκοπεύει να προτείνει στην Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ένα νέο πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων της Serie A.

"Επαναστατικό" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νέο σχέδιο της Ιταλικής Λίγκας για την επόμενη σεζόν στη Serie A.

Συγκεκριμένα, η Ιταλική Λίγκα, στην προσπάθειά της να "κρατήσει" όσους παρακολουθούν πιστά το ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά και να προσελκύσει νέους θεατές-πελάτες, σκοπεύει να προτείνει στην Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ένα νέο πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων της Serie A.

Έτσι, ενώ μέχρι σήμερα είχαμε το Σάββατο να διεξάγονται δύο αναμετρήσεις και οι υπόλοιπες την Κυριακή, με μία από αυτές να “κλείνει” το πρόγραμμα της αγωνιστικής το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι άνθρωποι της ιταλικής "βιομηχανίας" του ποδοσφαίρου σκέφτονται να "κόψουν" στα τέσσερα το πρόγραμμα της Serie A.

Συγκεκριμένα, οι σκέψεις του προέδρου, Μπερέτα, είναι να διεξάγονται αγώνες για τη Serie A: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή αλλά και Δευτέρα!

Αναλυτικά:

Την Παρασκευή: θα διεξάγεται ένας ή δύο αγώνες στις 19.00 ή στις 21.00 ώρα Ιταλίας, (η δεύτερη αναμέτρηση θα διεξάγεται ανάλογα με τις υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ των ιταλικών ομάδων),

Το Σάββατο: ένας ή δύο αγώνες στις 18.00 ή στις 20.45, (η δεύτερη αναμέτρηση θα διεξάγεται ανάλογα με τις υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ των ιταλικών ομάδων),

Την Κυριακή: ένας αγώνας στις 12.30 το μεσημέρι, τρεις ή πέντε στις 15.00 και ένας βραδινός στις 21.45.

Τη Δευτέρα: ένας αγώνας στις 20.45.

Εύκολα κανείς καταλαβαίνει ότι πέρα από την ικανοποίηση των φίλων του ποδοσφαίρου στην Ιταλία, πρώτος στόχος αυτής της "επανάστασης" είναι η ικανοποίηση των ομάδων που θα παίρνουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, των χορηγών των ομάδων, αλλά και των απαιτήσεων των τηλεοράσεων που καλύπτουν το πρωτάθλημα της Serie A.

Λογικό να χαίρονται οι κάτοχοι των δικαιωμάτων της Serie A, αφού έτσι με μεγαλύτερη άνεση θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ως επιπλέον λόγος παρουσιάζεται η προσπάθεια προβολής και των αγώνων της Β’ Ιταλίας, κάτι που μάλλον ακούγεται σαν "βάλσαμο" στις κακές σχέσεις των ομάδων της μικρότερης κατηγορίας με εκείνες της Serie A. Σχέσεις που έχουν ως αποτέλεσμα από την 1η Ιουλίου να έχουμε δύο Λίγκες, αυτή της “Lega Serie A” και εκείνη των ομάδων της Β’ Ιταλίας, η οποία -για την ώρα- δεν έχει όνομα.

Επιμέλεια: Γιώργος Λυκούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x