Stoiximan Super League

Λαντάνι: «Θα πληρώσω τους παίκτες»

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής βρέθηκε σήμερα ο Ερές Λάντανι για πρώτη φορά μετά την απόκτηση των μετοχών από τον Αντώνη Ρέμο. Ο Λαντάνι είχε συζητήσεις με μέλη της διοίκησης για μια πρώτη ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας και σε δηλώσεις του κατά την έξοδο του από τα γραφεία ξεκαθάρισε ότι θα πληρώσει τα χρήματα που οφείλονται στους παίκτες. "Εκτιμάω τον κ. Ρέμο, είναι ένας άνθρωπος με θετική σκέψη, αγαπάει την ομάδα και την πόλη", πρόσθεσε.

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής βρέθηκε σήμερα ο Ερές Λάντανι για πρώτη φορά μετά την απόκτηση των μετοχών από τον Αντώνη Ρέμο.

Ο Λαντάνι είχε συζητήσεις με μέλη της διοίκησης για μια πρώτη ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας.

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας νωρίτερα, είχε περάσει από το προπονητήριο. Εκεί συνάντησε τους παίκτες και τους μίλησε για τα θέματα του «γηραιού» και –κυρίως- για τα οικονομικά, τα οποία και τους απασχολούν πάρα πολύ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι ήδη τρεις μήνες στην Ελλάδα, έχω έρθει από το Βέλγιο και είμαι υπήκοος Ισραήλ. Στην Ελλάδα έχουμε επενδύσει κοντά στο μισό δις, σε επιχειρήσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα. Πριν έναν μήνα ο κ. Ρέμος μίλησε με τον νομικό μου και μου ζήτησε να επενδύσω χρήματα στην ποδοσφαιρική ομάδα. Εκτιμάω τον κ. Ρέμο, είναι ένας άνθρωπος με θετική σκέψη, αγαπάει την ομάδα και την πόλη.

Δέκα ημέρες πριν ήρθα για πρώτη φορά, μετά το προσύμφωνο με τον κ. Ρέμο για να αγοράσω το 50% της ομάδας και να πάρω την οικονομική διεύθυνση της ομάδας και να συμβάλλω στο μάνατζμεντ. Ο Ηρακλή έχει ιστορία, είναι πάνω από 100 ετών.

Παλιότερα είχε εμπλακεί με τον αθλητισμό. Αποφάσισα σε αυτή την ηλικία να ασχοληθώ με την ποδοσφαιρική ομάδα και να λύσω όλα τα οικονομικά προβλήματα. Έχω πληροφορηθεί τα πάντα για τον Ηρακλή και μέχρι τέλος του μήνα έχω υποσχεθεί ότι όλες οι υποχρεώσεις προς τους παίκτες και το προσωπικό, θα έχουν πληρωθεί. Ιδιαίτερα για τους ξένους, θα φέρουμε και άλλους παίκτες.

Πρέπει να φροντίσουμε ώστε η ομάδα να σταθεί σε ένα σοβαρό επίπεδο να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά και ένα πλάνο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είμαι Εβραίος, ξέρω την Θεσσαλονίκη αλλά την ιστορία των Εβραίων στην πόλη. Ήμουν αξιωματικός στον στρατό και τραυματίας, σέβομαι την θρησκεία μου. Αποφάσισα με τον κ. Ρέμο να πάμε χέρι χέρι και να χτίσουμε το μέλλον της ομάδας».

«Θέλω να με βοηθήσετε για να φτιάξουμε μία θετική ατμόσφαιρα για την ομάδα. Γνωρίζω ποιο είναι το αγωνιστικό προφίλ του Ηρακλή».

«Όποιος με εμποδίσει, θα τον βάλω στην άκρη. Είπα στον Σερζ Ντιέ ότι δεν θα είναι στην ομάδα μας, του είπα να πάει στον δικηγόρο του, ότι θα καταθέσω το υπόλοιπο του συμβολαίου του στην FIFA και θα του ζητήσω μέσω δικαστηρίων 500.000 ευρώ για την ζημιά που έκανε στην ομάδα μας».

«Γνωρίζω την Ελλάδα από το 1971, αγαπάω την χώρα και τους ανθρώπους της. Ήρθα για να δημιουργήσω μία μεγάλη δουλειά, την χρειάζομαι γιατί είναι κοντά στην πατρίδα μου. Όλοι έχουν 100 ημέρες και χρειάζομαι 100 ημέρες για να λύσω τα προβλήματα και να τα βάλω τα πράγματα στην θέση τους».

«Παίρνω μόνο το 50%, θέλω να συνεργαστώ. Έρχομαι από μία χώρα όπου η υπόσχεση της φιλίας είναι υποχρέωση και αυτό είπα στον φίλο μου Αντώνη Ρέμο, ο οποίος θα μείνει στην θέση του προέδρου. Δεν με ενδιαφέρει η προεδρία. Δεν χρειάζομαι λεφτά, δεν κερδίζω από τον Ηρακλή. Πρώτον θέλω να στηρίξω τον κ. Ρέμο, δεύτερον υπάρχει μία εβραϊκή παροικία που στηρίχθηκε από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα οικονομικά και οι αποφάσεις θα είναι δικές μου και των συνεργατών μου. Η πρώτη ερώτηση που έκανα στο Ρέμο είναι γιατί ήρθες σε έναν σωματείο με τόσα προβλήματα».

-Για το θέμα του γηπέδου

«Πρώτα θα τελειώσουμε το πρώτο βήμα, μετά το δεύτερο. Δεν μπορείς να τεκνοποιήσεις μέσω τηλεφώνου. Πρώτα η ομάδα μετά το γήπεδο. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις μόνο με υποσχέσεις. Είμαι προσεκτικός για το τι υπόσχομαι. Δεν λέω ότι θα κάνω κάτι και δεν θα το κάνω» ενώ για τις επενδύσεις του είπε: «Σύντομα θα δείτε τις επενδύσεις μου. Έχω επενδύσει σε επτά διαφορετικές εταιρείες με 7.000 εργάτες, γηροκομεία, εργοστάσια πλαστικών. Πληρώνω τους φόρους μου, είμαι νομοταγής. Τα ΜΜΕ πρέπει να είναι θετικά στην προσπάθεια αυτή. Τις τελευταίες ημέρες δεν έχω σταματήσει να δίνω χρήματα».

-Για τις επαφές με τους παίκτες:

«Συζήτησα με τους παίκτες, θα πάρουν στο τέλος του μήνα όλα τα χρήματα τους. Θα φέρουμε καινούργιους παίκτες για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία χωρίς πρόβλημα. Και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μία ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια, θέλω να μείνω τουλάχιστον πέντε χρόνια».

Φέρνει Μάρα!

Ο Μπογκντάν Μάρα της Κλουζ είναι ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρει τον Ηρακλή. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x