Ευρώπη

«Η αυτοπεποίθηση μάς έδωσε την πρόκριση»

Η αυτοπεποίθηση ήταν αυτή που έδωσε στο Μαρούσι την πολυπόθητη νίκη απέναντι στη Μακάμπι τελ Αβίβ και ταυτόχρονα την πρόκριση στη φάση του «Τop-16» της Ευρωλίγκας. Σε αυτό συμφώνησαν από κοινού οι Τζαμόν Λούκας και Μπίλι Κιζ, που μίλησαν στο www.sport-fm.gr για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας των βορείων προαστίων.

Η αυτοπεποίθηση ήταν αυτή που έδωσε στο Μαρούσι την πολυπόθητη νίκη απέναντι στη Μακάμπι τελ Αβίβ και ταυτόχρονα την πρόκριση στη φάση του «Τop-16» της Ευρωλίγκας. Σε αυτό συμφώνησαν από κοινού οι Τζαμόν Λούκας και Μπίλι Κιζ, που μίλησαν στο www.sport-fm.gr για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας των βορείων προαστίων.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Αυγουστή:

«Έγινε ένα φοβερό παιχνίδι. Φοβερό για τον σύλλογο, για τους παίκτες, για τους φιλάθλους, για το τεχνικό τιμ, για όλους» είπε αρχικά ο Τζαμόν Λούκας, πριν αναφερθεί διεξοδικά στον αγώνα που μόλις είχε βρει το Μαρούσι στη φάση των «16». «Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε πολύ καλά, σε αντίθεση με το δεύτερο, όπου όλοι αγωνιστήκαμε εξαιρετικά. Ίσως στη μέτρια απόδοση των πρώτων είκοσι λεπτών να οφείλεται το άγχος που είχαμε όλοι πριν από το ματς. Θέλεις τόσο πολύ να κερδίσεις, που ορισμένες φορές αυτό γυρνάει εναντίον σου! Παίζαμε απέναντι στη Μακάμπι, σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έπρεπε να προσπαθήσουμε πάρα πολύ…».

Τον πλέον σημαντικό ρόλο στη νίκη έπαιξε «…η αυτοπεποίθησή μας. Έτσι κι αλλιώς, ήταν μεγάλη πριν από το ματς και αυτό είχε δημιουργηθεί κυρίως μετά την εκτός έδρας νίκη μας επί της Ρόμα. Ακόμα και όταν χάσαμε στη Βιτόρια, υπήρχε πολύ καλό κλίμα, καθώς όλοι ξέραμε ότι πλέον μπορούσαμε να κάνουμε πολλά».

Η πρόκριση του Αμαρουσίου είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του και η επιτυχία του συλλόγου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αφού ήρθε κόντρα στις προβλέψεις. Όπως είπε, άλλωστε, ο Αμερικανός γκαρντ: «Κανείς δεν περίμενε ότι θα προκριθούμε στους "16". Ίσως ούτε ότι θα πετύχουμε τόσες νίκες. Έτσι και τώρα περιμένουν ότι δεν θα κερδίσουμε και στην επόμενη φάση, αλλά εμείς θα προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι να παίζουμε καλύτερα και να τους διαψεύδουμε όλους». Όσον αφορά τους επόμενους αντιπάλους της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα: «Δεν έχουμε κάποια προτίμηση. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε… Με όποιον κι αν παίξουμε τώρα, είναι πολύ μεγάλη ομάδα».

Κιζ: «Η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου»

Η σκυτάλη πέρασε στον βασικό πόιντ γκαρντ του Αμαρουσίου, τον Μπίλι Κιζ. Ο Αμερικανός συμφωνούσε απόλυτα με τον «κολλητό» του στο θέμα της αυτοπεποίθησης, αφού όπως είπε: «Παίξαμε πολύ ομαδικά, πραγματικά σαν ομάδα! Είχαμε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, που προσέφεραν παράλληλα και σε άλλους τομείς. Έτσι πρέπει να παίζουμε! Δηλαδή, με αυτοπεποίθηση, να κοιτάζουμε στα «μάτια» τους αντιπάλους και να μη δείχνουμε φόβο. Μόνο έτσι μπορεί να πετύχεις κάτι! Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε και άλλες παρόμοιες νίκες στο μέλλον»!

Όπως είναι λογικό, βάσει της κρισιμότητας του αγώνα, οι παίκτες του Αμαρουσίου είχαν άγχος πριν από την έναρξη του αγώνα, κάτι που παραδέχθηκε και ο Κιζ. «Τα συναισθήματα στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, μέχρι να μας φύγει το άγχος, αλλά όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο πολύ «λυνόμασταν» και φέρναμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Στο ημίχρονο είπαμε ότι είναι απλά ένα παιχνίδι και πρέπει να βγούμε να το πάρουμε».

«Πώς νιώθεις μετά από αυτή την πρόκριση; Είναι απάντηση σε όσους σας αμφισβητούσαν;» ήταν η επόμενη ερώτηση που έγινε στον Κιζ, με τον 33χρονο να λέει: «Κανείς δεν περίμενε κάτι από μας. Μας είχαν ξεγραμμένους και χάρηκα που τους διαψεύσαμε. Πιστεύω ότι εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία που μας δόθηκε. Σήμερα (σ.σ. χθες) κερδίσαμε το πιο σημαντικό ματς του ομίλου».

Μάλιστα, στο τέλος των δηλώσεών του και λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν της ομάδας, ο Μπίλι Κιζ δήλωσε ότι: «αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη τόσο για το Μαρούσι, όσο και για εμένα προσωπικά! Είναι τεράστια ευκαιρία να παίζεις απέναντι στις καλύτερες ομάδες και απέναντι στους καλύτερους και να αποδεικνύεις τι αξίζεις! Να δείχνεις ότι βρίσκεσαι δίκαια σε αυτό το επίπεδο, ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις και ότι έχεις μάθει να κερδίζεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x