Παλαιότερες

Αν μείνει και εκτός ομίλων, αρχίζουν τα προβλήματα

www.sport-fm.gr

Παρακολουθώντας μέσα στο 2010, τα δρώμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα από τα ρεπορτάζ των ομάδων, δύσκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι στον Ολυμπιακό έχουν επίγνωση της κατάστασης. Αυτής που βιώνουν τώρα αλλά και αυτής, στην οποία θα μπουν όταν χαθεί και μαθηματικά οι ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου.

Το να χαθεί ένα πρωτάθλημα στην ιστορία ενός επιτυχημένου – στη χώρα του – συλλόγου, πιθανότατα δεν θα το θυμάται κανείς σε κάποια χρόνια από σήμερα. Ειδικά αν αυτός ο σύλλογος έχει γίνει ένας πραγματικός κυρίαρχος από το 1997 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, το πρόβλημα για κάποιον, ο οποίος δεν σκέφτεται καθαρά με οπαδικό τρόπο, πηγαίνει λίγα μέτρα παραπέρα. Η ζημιά που θα υποστεί ο Σωκράτης Κόκκαλης και κατ’ επέκταση ο Ολυμπιακός, θα είναι τεράστια σε περίπτωση που δεν καταφέρει μέσω των πλέι-οφ να κερδίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί καλό είναι να λέμε τις επιτυχίες αλλά πάντα το νόμισμα έχει δυο όψεις. Δεν αποκλείεται, ο νταμπλούχος Ελλάδας να μετρήσεις δυο απουσίες τα τελευταία τρία χρόνια από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κι αν φέτος με την παρουσία του στους ομίλους και την πρόκριση στους «16» δυσκολεύεται να φέρει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, φανταστείτε τι θα συμβεί την επόμενη σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι οφείλουν άμεσα να βρουν λύση στα προβλήματά τους. Η πίεση είναι μεγαλύτερη ακόμα και από χρονιές όπου τα πρωταθλήματα οδηγούνταν στην κόψη του ξυραφιού. Πολύ απλά γιατί φέτος δείχνουν ευάλωτοι σε όλους τους τομείς. Δεν έχουν διαχειριστεί παρόμοια κατάσταση τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι το μειονέκτημά τους. Ειδικά όταν οι δυο σίγουροι αντίπαλοι στα πλέι-οφ (ΠΑΟΚ και Άρης) δείχνουν αυτή τη στιγμή ομάδες με προσωπικότητα, την οποία καταθέτουν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Θα είναι τεράστιο πλήγμα για τον Ολυμπιακό, ο αιώνιος αντίπαλός του να ξεκινά απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με 20 εκ. ευρώ στην τσέπη και τον τίτλο του πρωταθλητή, την ώρα που στον Πειραιά θα συνεχίζουν να μετρούν λάθη του παρελθόντος και δεν θα ψάχνουν τη λύση των προβλημάτων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x