Stoiximan Super League

Τροχανάς: «Δεν θέλουμε πυγμή, χρήματα θέλουμε»

Αντίθετος με την επιθετική πολιτική που έδειξε να ακολουθεί ο εν δυνάμει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, δήλωσε ο Μιχάλης Τροχανάς μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρώην πρόεδρος και νυν (μικρο)μέτοχος της «Ένωσης» τόνισε πως ο σύλλογος έχει ανάγκη από χρήματα και όχι πυγμή, χαρακτήρισε ασυνεπείς τους μετόχους τονίζοντας πως δεν πείστηκε από τις εξαγγελίες τους και αποκάλυψε πως η εισήγησή του για δήλωση στήριξης της διοίκησης προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έγινε δεκτή.

Αντίθετος με την επιθετική πολιτική που έδειξε να ακολουθεί ο εν δυνάμει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, δήλωσε ο Μιχάλης Τροχανάς μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρώην πρόεδρος και νυν (μικρο)μέτοχος της «Ένωσης» τόνισε πως ο σύλλογος έχει ανάγκη από χρήματα και όχι πυγμή, χαρακτήρισε ασυνεπείς τους μετόχους τονίζοντας πως δεν πείστηκε από τις εξαγγελίες τους και αποκάλυψε πως η εισήγησή του για δήλωση στήριξης της διοίκησης προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έγινε δεκτή.

Αναλυτικά, ο Μιχάλης Τροχανάς μίλησε στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας:

Για τη στάση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και την απουσία τους από τη ΓΣ: «Δεν θα μπορούσα να μην είμαι στη Γενική Συνέλευση, σε μία κρίσιμη κατάσταση όπως η τωρινή. Η μόνη ουσιαστική απόφαση ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αποκάλεσα τους μετόχους ως τους πιο ασυνεπείς μετόχους από την ίδρυση της ΠΑΕ ως τώρα. Δεν λέω φυσικά πως είναι απατεώνες ή δεν έκαναν καλή διαχείριση. Λέω πως δεν τήρησαν το στοιχειώδες, δηλαδή να υπάρχει ένας στρατηγικός επενδυτής που να παίρνει τις ευθύνες. Ο Ντέμης το έβαλε στα πόδια, ενώ ο κύριος Νοτιάς δεν άσκησε τη θέση του. Επίσης με ενόχλησε ότι δεν ζητήθηκε ομόφωνη έγκριση των αποφάσεων από τους μετόχους. Πρέπει να το ερμηνεύσω ως άγνοια των αρχών του τι γίνεται στις γενικές συνελεύσεις ή ως πρόθεση για δημιουργία προβλημάτων. Δεν πείστηκα από όσα άκουσα. Είμαι βέβαιος πως οι μέτοχοι θα βάλουν κάποια χρήματα, που με διάφορους τρόπους θα πάνε την ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι, κερδίζοντας χρόνο για την αναζήτηση ουσιαστικών λύσεων».

Για τον εν δυνάμει πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη: «Δεν τον γνωρίζω. Γνωρίζω όπως όλοι οι Ενωσίτες το βιογραφικό του. Συνέταξα μία επιστολή-απάντηση στην πρώτη δήλωση του κύριου Αδαμίδη. Με ενόχλησε και μου προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες όσα ανέφερε. Δεν κατάλαβα ποια ανάγκη είχε να αρχίσει με αυτή τη μουσική ροκ για το πάρτι. Δεν θέλουμε πυγμή, δεν είναι αγώνας πυγμαχίας. Χρήματα θέλουμε. Όταν κάποιος σε αυτό το επίπεδο καταγγέλλει, οφείλει να χρησιμοποιήσει ονόματα. Αλλιώς δεν είναι καταγγελία αρχηγού. Θα του δώσω έγκαιρα συμβουλές από την τεράστια πείρα που διαθέτω. Κακώς τον συμβούλεψαν οι σύμβουλοί του. Η ανακοίνωσή του ούτε αισθητικά στέκει, ούτε ενώνει τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Τέτοιους στην ΑΕΚ, να φωνάζουν και να κάνουν το παλικάρι, έχουμε πολλούς. Χρήματα δεν έχουμε. Η άποψή μου είναι πως ούτε εγγυήσεις έχει πάρει για τα χρήματα, ούτε πρόθεση υπάρχει από τους μετόχους για χρηματοδότηση στο επίπεδο ανάγκης της ΠΑΕ. Κι αν βασίζεται κάπου, είναι στον ευρύτατο κύκλο που έχει διεθνώς, όπου ελπίζει να βρει χρηματοδότηση».

Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Δεν είναι στρατηγική απόφαση της ΠΑΕ αυτή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Είναι τακτική. Ο κύριος Θανόπουλος είπε πως είναι πρωτεύον ‘must’ για την ΑΕΚ η πρόκριση στα play-offs και η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Αυτό το κάνουν όμως ο προπονητής και οι παίκτες. Οι εφημερίδες ασχολούνται με το αν μένει ή δεν μένει ο Μπάγεβιτς. Ποιος στρατηγός θα μπορούσε να κερδίσει μία τόσο σημαντική μάχη σε αυτό το κλίμα; Εδώ απαιτεί σεβασμό ο Χουανφράν, υποψήφιος τρόφιμος ποδοσφαιρικού γηροκομείου, από τον Μπάγεβιτς, χωρίς να ξέρει τι σημαίνει Μπάγεβιτς. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε πως ο Μπάγεβιτς ξέχασε ξαφνικά το ποδόσφαιρο. Έχουμε κατ’αρχήν οικονομικά προβλήματα, τα οποία δεν επιτρέπουν να γίνεται τίποτα σε αγωνιστικό επίπεδο. Ζήτησα να παρθεί ομόφωνη απόφαση, που να λέει ρητά και ξεκάθαρα πως ο προπονητής παραμένει στη θέση του. Δυστυχώς αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τον εκπρόσωπο του 78% των μετόχων, αλλά και κάποιους μεμονωμένους μετόχους».

Για το αν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για την ΑΕΚ: «Πρέπει να καταλάβουμε και να προκύπτει αυτό από μελέτη ποιες είναι οι ανάγκες της ΑΕΚ για την πενταετία. Εγώ έχω κάνει μία τέτοια μελέτη και την κατάλληλη στιγμή θα τη θέσω υπόψη των υπευθύνων. Είμαστε 1,5 εκατ. Ενωσίτες, όσοι ο πληθυσμός μιας γειτονικής χώρας. Στέκει η άποψη του Κιντή, που είναι και φίλος μου, πως για να υπάρξουμε σαν ομάδα πρέπει να κατεβάζουμε συνεχώς τον πήχη; Μπορούμε να έχουμε μία ισχυρή ομάδα με κύρος. Κατεβάζουμε διαρκώς τον πήχη. Πού θα τον πάει ο φίλος μου ο Γιώργος; Να τον καρφώσουμε μέσα στη γη; Εκεί είναι ο τάφος της ΑΕΚ».

Για την ανάγκη κατασκευής γηπέδου: «Χωρίς γήπεδο λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε. Την επιλογή του ΟΑΚΑ την οφείλουμε στον Γιώργο Κιντή και μας δίνει χρόνο να φτιάξουμε το γήπεδο. Είναι στρατηγικής σημασίας για την ομάδα να έχει δικό της γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x