Stoiximan Super League

Παππάς: «Θα συνεχίσουμε να βάζουμε λεφτά»

Τη δέσμευση ότι οι μέτοχοι της ΑΕΚ θα συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της ομάδας επανέλαβε ο Πέτρος Παππάς, μιλώντας στην «Ώρα των Σπορ». Πάντως, δεν έκρυψε την πρόθεσή του να αποχωρήσει μόλις μπουν σε μια τάξη τα οικονομικά, κάτι που ευελπιστεί να γίνει έως το καλοκαίρι. «Είμαστε ανοικτοί σε σοβαρές προτάσεις», είπε για το ενδεχόμενο παραχώρησης των μετοχών, ανοίγοντας την πόρτα στον Μελισσανίδη. «Απογοητεύτηκα από τον Ντέμη. Απέτυχε, αλλά δεν τον θεωρώ καταχραστή», πρόσθεσε.

Τη δέσμευση ότι οι μέτοχοι της ΑΕΚ θα συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της ομάδας επανέλαβε ο Πέτρος Παππάς, μιλώντας στην «Ώρα των Σπορ». Πάντως, δεν έκρυψε την πρόθεσή του να αποχωρήσει μόλις μπουν σε μια τάξη τα οικονομικά, κάτι που ευελπιστεί να γίνει έως το καλοκαίρι. «Είμαστε ανοικτοί σε σοβαρές προτάσεις», είπε για το ενδεχόμενο παραχώρησης των μετοχών, ανοίγοντας την πόρτα στον Μελισσανίδη, ενώ την... έκλεισε στον Κοζώνη. «Απογοητεύτηκα από τον Ντέμη. Απέτυχε, αλλά δεν τον θεωρώ καταχραστή», πρόσθεσε. Δείτε τι είπε ακόμη για τα χρέη, τον Αδαμίδη, τον Θανόπουλο και τη διαιτησία.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Να πάμε λίγο πίσω; Ντέμης Νικολαΐδης.

"Εγώ τον Ντέμη τον θαύμαζα. Όπως όλοι μας. Και τον πιστεύαμε. Ένας άνθρωπο του ποδοσφαίρου Ενωσίτη ίνδαλμα στην ομάδα μας. Κάπως έτσι βρεθήκαμε όλοι μας μέτοχοι στην ΑΕΚ το 2004.

- Και;

"Τι να πω άλλο; Απογοητεύτηκα! Δυστυχώς... Δεν λέω. Εξακολουθώ να τον θεωρώ καλό παιδί. Όμως... απέτυχε. Έγινε μεγάλη κακοδιαχείριση και τεράστια λάθη αυτά τα χρόνια.

- Μόνον λάθη; Νιώθω υποχρεωμένος να ρωτήσω γιατί... πολλά ακούγονται.

"Όχι. Σου απαντάω ευθέως: Δεν θεωρώ τον Ντέμη καταχραστή. Έγιναν τεράστια λάθη στη διαχείριση αλλά ως εκεί"!

- Όπως;

"Όπως το στοκ αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ με τις φανέλες απ' την PUMA λες και είναι ΑΕΚ όλη η Ελλάδα! Ή οι μεταγραφές. Ο Λυμπερόπουλος π.χ. αν είχε φύγει 6 μήνες νωρίτερα η ΑΕΚ θα είχε πάρει περίπου 2,2 εκ. ευρώ από την Άιντραχτ. Τότε είχα πει να τον δώσουμε, αλλά ο Ντέμης αντέταξε ότι τον χρειαζόταν ο Φερέρ. Κι έφυγε... τζάμπα σε έξι μήνες. Είναι λάθη χοντρά αυτά. Και δεν ήταν βέβαια τα μόνα!".

-Τι έγινε πιστεύετε; Διαχειριζόμενος, κυρίως, λεφτά άλλων το έβλεπε σαν... MONOPOLY;

"Μάλλον. Μπορεί να έγινε και έτσι. Πάντως χάθηκε το μέτρο! Γενικώς, με τα οικονομικά. Είναι δυνατόν η Empire να είναι μέσα; Μα τα AEK Shop και το καφέ franchising να δίναμε μόνο, θα είχε κέρδη. Θεωρώ πως είχε αποφασίσει να φύγει πριν την 5ετία, θέλησε να πάρει το πρωτάθλημα και να φύγει σαν ήρωας και εκεί χάθηκε το ματς".

- Και τώρα; Τι γίνεται με τα οικονομικά;

"Θα ανακοινωθούν επίσημα σήμερα - αύριο. Απ' ότι ξέρω, όμως, το άνοιγμα ακούγεται αρχικά γύρω στα 66 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ουσιαστικά δεν είναι πάνω από 32 - 33 εκατομμύρια. Διότι 23 εκατομμύρια είναι τα συμβόλαια. Μετά τον Ιούνιο του 2010 και περίπου 9-10 εκατομμύρια τα τρέχοντα, που θα καλυφθούν απ' τους μετόχους".

- Πώς και πότε;

"Ήδη έχουν μπει 1,7 εκατομμύρια ενώ άμεσα θα μπουν ακόμη 2 εκατομμύρια. Τι εννοείται "πως"; Εμείς θα τα
βάλουμε".

- Νιώθετε εγκλωβισμένος στην ΑΕΚ; Μήπως θα έπρεπε να είχατε φύγει όλοι τον Νοέμβρη του 2008, μαζί με τον Ντέμη;

"Και τι θα γινόταν η ΑΕΚ; Θα κατέληγε σίγουρα στο Πρωτοδικείο. Είναι λύση αυτή; Θα διαλυόταν η ομάδα. Μείναμε και πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Και τώρα θα μπουν πάλι γύρω στα 10 εκατομμύρια".

- Ως πότε και με ποιόν στόχο;

"Κοίτα... Ελπίζω μέχρι τον Ιούνιο, με τα χρήματα που θα μπουν θα λυθούν πολλά προβλήματα... Ταυτόχρονα... Έχουμε βρει τη λύση με τη MORGAN STANLEY για να κλείσει -επ' ωφέλεια της ΑΕΚ- το ομολογιακό δάνειο, ενώ και με την PUMA θα λύσουμε το θέμα με το άνοιγμα που υπάρχει, εδραιώνοντας τη συνέχεια της συνεργασίας μας. Τέλος με τον α ή β τρόπο -δεν είναι της παρούσης οι λεπτομέρειες- θα κλείσει και η υπόθεση της EMPIRE. Έτσι η ομάδα θα μείνει χωρίς ανοικτά δάνεια και ευελπιστώ πως τον Ιούνιο δεν θα χρωστάει πάνω από 20- 20 και κάτι εκατομμύρια ευρώ".

- Δηλαδή λιγότερα από ΟΣΦΠ και ΠΑΟ και (μόνο η αξία των παικτών να υπολογιστεί) ισοσκελισμένα;

"Ακριβώς. Όμως μην συγκρίνεις με τους άλλους. Έχουν προπονητικό, ενώ ο ΟΣΦΠ και γήπεδο, ενώ ο ΠΑΟ ξεκινάει ήδη. Είναι σε καλύτερη θέση από μας. Αλλά κοίτα τι γίνεται στον ΠΑΟ π.χ. Έχουν επενδύσει πάνω από 65 εκατομμύρια και αν δεν πάρουν το πρωτάθλημα φέτος θα κλείσουν με άνοιγμα... 90 εκατομμύρια. Είναι πολλά που παίζουν ρόλο".

- "Πολλά", όπως; Πείτε μου έστω κάποια από αυτά.

"Δες τη διαιτησία! Σφαγή! Κι όχι μόνο τώρα. Το 2005, με το Ιωνικό, πριν το 0-1, δεν μας ακύρωσαν κανονικό γκολ του Σοάρες και χάσαμε το πρωτάθλημα; Και μετά, είχαμε και το πέναλτι του Βασσάρα στη Λεωφόρο. Αλλά φέτος... παράγινε! Τόσα λάθη, συνεχώς μ' εμάς θιγμένους, στα παιχνίδια μας, πως να δικαιολογηθούν;".

- Και τώρα τι γίνεται; Πως και ποίος θα τρέχει την ομάδα; Ο κόσμος ρωτάει γιατί δεν βγαίνει κάποιος απ' εσάς μπροστά.

"Μα εγώ δεν είμαι ούτε μπορώ να γίνω ποδοσφαιρικός παράγοντας! Δεν έχω ούτε χρόνο για κάτι τέτοιο. Εργάζομαι πάνω από 12 ώρες τη μέρα, χρόνος που απαιτείται για να διοικείς πραγματικά μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Γι' αυτό ακριβώς δεν θέλουμε να βγούμε μπροστά. Γι' αυτό και σπάνια μιλάει κάποιος από 'μας. Ίσως και αυτό να είναι κι ένα από τα λάθη μας, η έλλειψη άμεσης επικοινωνίας..."

- Παρά ταύτα, κυρίως στη μετά - Ντέμη εποχή, πήρατε και παίρνετε αποφάσεις. Πείτε μου την άποψη σας για την ιστορία Κοζώνη.

"Δεν παρουσίασε ποτέ ικανά πειστήρια της οικονομικής του δυνατότητας. Έχω ζήσει στην Αμερική και μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτά που μας έδειξε. Ήταν λάθος να χαθεί τόσος χρόνος σ' αυτή την υπόθεση. Και στην ΑΕΚ έκανε κακό".

- Για τον Νίκο Θανόπουλο τι θα λέγατε;

"Δεν "χτυπάω" ποτέ κάποιον "πεσμένο στο πάτωμα". Και ο Νίκος έκανε λάθος στην υπόθεση Κοζώνη που το
παραδέχτηκε -όπως είδα- και δημοσίως. Οπότε..."

- Και για τον κ. Αδαμίδη, που... έρχεται, για να μην πω ότι ήρθε και μάλιστα... δυναμικά"

"Είναι ένθερμος ΑΕΚτζής. Τον ξέρω καλά. Κι εγώ κι ο Νίκος (Νοτιάς) και ο Νάσος (Θανόπουλος). Έχει γνώση του ποδοσφαίρου και κυρίως νομικές και γνώσεις διοίκησης. Παθιασμένος Ενωσίτης, έμπιστος και... επιθετικός, όπως ήδη θα είδατε (γέλια)".

- Με την είσοδο του και την αποχώρηση αρκετών της πρώην "ομάδας" πως θα διαμορφωθεί το μετοχικό τοπίο;

"Ήδη έχει φύγει ο Τάκης (Κανελλόπουλος), έχει αποχωρήσει ο Νίκος ο Κούλης, ενώ και οι Γκούμας - Χατζηϊωάννου δεν θέλουν να μείνουν. Προσωπικά θα ήθελα να μπουν τα οικονομικά σε μια σειρά και να αποχωρήσω. Ο Νίκος (Νοτιάς) θα μείνει σίγουρα στην ΑΕΚ. Είναι αυτός που έχει πληρώσει τα περισσότερα, ενώ είναι και το προπονητικό. Θα δούμε πάντως. Προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρουν οι μετοχές. Θα συνεχίσω να χρηματοδοτώ όπως συμφωνήσαμε, ως το καλοκαίρι και τότε ή θα πάμε σε αυτοδιαχείριση ή αν βρεθεί ενδιαφερόμενος... Πάντως πιστεύω πως μαζεύοντας το άνοιγμα, κλείνοντας το δάνειο και πληρώνοντας τα φετινά, η ομάδα και το δρόμο της θα μπορεί να βρει και να αναπτυχθεί".

- Κι αν -λέω τώρα- ερχόταν τώρα ο Κοζώνης με... 19 εκατομμύρια;

"Θα γινόμουν από Παππάς... Πάπας(γέλια)! Πάντως θα είμαστε πάντα ανοιχτοί σε σοβαρές προτάσεις."

- Όπως; Και αν κάποιος το θέλει, μήπως σκέφτεται ότι "ψάχνετε" υπερβολικά;

"Δηλαδή να μην ελέγξουμε που θα δώσουμε την ΑΕΚ; Και μετά να ακούμε το... ανάθεμα όσο ζούμε; Ή νομίζετε ότι δεν έχουμε κρίση; Αν ερχόταν δηλαδή, αύριο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θα του ζητούσαμε να μας... δείξει "τι και αν" έχει; Όμως θεωρούμε χρέος μας να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x