Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Μεταγραφή από… Αφρική

Οι πιθανότητες να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο αμυντικό είναι ελάχιστες. Όλα δείχνουν πως οι ανάγκες στα μετόπισθεν θα καλυφθούν εκ των έσω, με πιθανή την… οπισθοχώρηση του Κώστα Κατσουράνη. «Μεταγραφή» ο Σιμάο, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το Κόπα Άφρικα με τη Μοζαμβίκη, επιστρέφει και ίσως είναι στην αποστολή για το ματς με τον Άρη. Αμφίβολος ο Νίνης, έτοιμος ο Λέτο.

Οι πιθανότητες να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο αμυντικό είναι ελάχιστες. Τα τεράστια ποσά με τα οποία κοστολογούνται οι υποψήφιοι στόχοι (Κάτα Ντίας), ακόμη και κάποιοι που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι (Πόγκατετς), καθώς επίσης και οι περιορισμένες επιλογές που προσφέρει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, καθιστούν δύσκολο να αποκτηθεί ο «killer» με τα χαρακτηριστικά που ζητούσε ο Νίκος Νιόπλιας και τα χρήματα που διαθέτει η διοίκηση. Όλα δείχνουν-χωρίς να αποκλείεται πάντως όσο είναι ενεργή η μεταγραφική περίοδος-ότι η ενίσχυση στα μετόπισθεν παίρνει αναβολή για το καλοκαίρι.

Τότε θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές στην αγορά και περισσότερα χρήματα προς διάθεση, από τη στιγμή που οι διοικούντες αισιοδοξούν πως θα κατακτηθεί το πρωτάθλημα και θα εξασφαλιστεί η απευθείας πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Επίσης θα αποφασιστεί η… τύχη των δανεικών σε Ράσινγκ Σανταντέρ και Παλμέιρας αντίστοιχα Νασίφ Μόρις και Ντέιβιντ.

Συνεπώς, ο Νίκος Νιόπλιας θα καλύψει εκ των έσω τις ανάγκες για τα μετόπισθεν. Σαριέγκι, Καντέ, Μπιέρσμιρ και Βύντρα, ενδεχομένως και ο Κατσουράνης, θα κληθούν να αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας. Άλλωστε τη θέση του τελευταίου στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα μπορεί να παίρνει πλέον και ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Η Μοζαμβίκη αποκλείστηκε από το Κόπα Άφρικα μετά την ήττα της από τη Νιγηρία την Τετάρτη και ο αεικίνητος μεσοαμυντικός επιστρέφει στη βάση του. Μάλιστα δεν αποκλείεται να περιληφθεί στην αποστολή για το κυριακάτικο κρίσιμο ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ουδέν θέμα με Βαλμπουενά

Συνεχίζονται τα μεταγραφικά σενάρια περί του Ματιέ Βαλμπουενά από τον γαλλικό Τύπο. Από πλευράς Παναθηναϊκού δηλώνουν πλήρη άγνοια για το ζήτημα αυτό κάνοντας λόγο για παιχνίδια μάνατζερ και καθιστούν σαφές πως στην τρέχουσα περίοδο δεν τίθεται θέμα απόκτησης ποδοσφαιριστή που δεν αγωνίζεται στην άμυνα. Ο 26χρονος Γάλλος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αφού αγωνίζεται ως μέσος.

Ενοχλήσεις ακόμα ο Νίνης

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Σωτήρη Νίνη για το κυριακάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο νεαρός μέσος εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού και μαζί με τους Μαχλελή, Ρουκάβινα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Από την πλευρά του, ο Σεμπαστιάν Λέτο προπονήθηκε κανονικά, ξεπερνώντας την κάκωση στα πλευρά που είχε υποστεί. Πλέον, ο Αργεντινός υπολογίζεται κανονικά από τον Νίκο Νιόπλια και αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Όσον αφορά τη σημερινή προπόνηση του «τριφυλλιού», οι παίκτες έκαναν ζέσταμα, χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και επιδόθηκαν σε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας. Αργότερα οι «πράσινοι» εκτέλεσαν ασκήσεις "2 εναντίον 2" και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού προπονήθηκαν οι Φέτσης, Λάντο Φούσου και ο Ραντοβάνοβιτς, οι οποίοι αγωνίζονται με την Golden Team.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x