Stoiximan Super League

Πανθρακικός-SKODA Ξάνθη 1-1

Το πρώτο εκτός έδρας γκολ της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη, μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού, με τον οποίο ήρθε ισόπαλη 1-1, για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Αυτός ήταν μόλις ο τρίτος βαθμός για τους γηπεδούχους στο πρωτάθλημα, οι οποίοι κράτησαν την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρώτο εκτός έδρας γκολ της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη, μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού, με τον οποίο ήρθε ισόπαλη 1-1, για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Αυτός ήταν μόλις ο τρίτος βαθμός για τους γηπεδούχους στο πρωτάθλημα, οι οποίοι κράτησαν την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:

Κακό ποδόσφαιρο και παιχνίδι κέντρου παρακολούθησαν την πρώτη μισή ώρα όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Κομοτηνής. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν με «γιόμες» να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα, γεγονός που διευκόλυνε κατά πολύ τη ζωή των αμυντικών. Ο ανορθόδοξος αυτός τρόπος ανάπτυξης παραλίγο να αποδώσει καρπούς για την Ξάνθη στο 27’, όταν η άμυνα των γηπεδούχων έχασε τον Έλινγκτον, ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον Ρόκα, σε τετ α τετ με τον Ισπανό τερματοφύλακα. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των παικτών του Παύλου Δερμιτζάκη να απειλήσουν, αλλά το σουτ του Μπέλεκ απέκρουσε με εξαιρετικό τρόπο ο Γκσπούρνινγκ.

Το παιχνίδι είχε πάρει ρυθμό και οι δύο αντίπαλοι έβρισκαν πλέον τρόπους να φτάσουν μέχρι τα αντίπαλα καρέ, όμως οι δύο πορτιέρο έδειχναν ανίκητοι. Το 0-0 έμοιαζε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, όμως μια αδράνεια στην άμυνα του Πανθρακικού τα άλλαξε όλα. Σε μια σέντρα από τα δεξιά του Κιντάνα, ο Στρμπα βρέθηκε αμαρκάριστος στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων και αφού στόπαρε άψογα την μπάλα, την έστειλε στο βάθος της εστίας του Ρόκα με ψύχραιμο πλασέ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Η ευκαιρία του Μπέλεκ και πάλι να ισοφαρίσει στο 43’ πήγε χαμένη, με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ της Ξάνθης να παραμείνει μέχρι το σφύριγμα της ανάπαυλας.

Επαναπαυμένη στο υπέρ της 1-0 παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη, η οποία προτίμησε να «καθίσει» στην άμυνά της και να διαφυλάξει το προβάδισμά της, προσπαθώντας να απειλήσει στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να ανησυχήσει την εστία του Ρόκα. Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, βγήκαν στην επίθεση «κυνηγώντας» το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η αστοχία του Μπέλεκ αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα.

Η είσοδος του Παπουλή στον αγωνιστικό χώρο έδωσε νέα πνοή στην επιθετική γραμμή των «πρασίνων», των οποίων οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς στο 83’. Ο Μπέλεκ νικήθηκε για πολλοστή φορά από τον Γκσπούρνινγκ σε τετ α τετ, αλλά ο Παπουλής πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του. Το γκολ αυτό «ξύπνησε» τους φιλοξενούμενους, αλλά πλέον ήταν αργά, με αποτέλεσμα να απωλέσουν δύο πολύτιμους στη μάχη που δίνουν για την παραμονή. Σε άλλη εποχή φαίνεται να βαδίζει πλέον ο Πανθρακικός, ο οποίος παρουσιάζεται μεταμορφωμένος υπό τις οδηγίες του νέου του τεχνικού.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης, Κασάρ (51' Ιασωνίδης), Λόπεζ, Άλβεζ, Φαγιάρδο (64' Παπουλής), Μπερτράντ, Καζάκης (77' Αρσενίεβιτς), Μπέλεκ
Στον πάγκο: Ταΐρης, Κανωτίδης, Παπαδόπουλος, Πιθαρούλης

SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (74' Ριζογιάννης), Τζάγκι, Σταθάκης, Κωστούλας, Βάλλας, Κιντάνα (88' Λέιτε), Πόι, Μπούγκα (69' Σουάνης), Έλινγκτον, Στρμπα
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Τζιωρτζόπουλος, Λουτσιάνο, Βασιλακάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπασταμάτης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας)-Παπαχαραλάμπους (Αθηνών)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x